YAZARLAR

Gelmekle gitmek arasındaki fark

Ziyech, Belhanda, Velbuena gibi isimlere daha yenileri ekleniyor. Fenerbahçe taraftarı ise şu an alternatifler arasında sadece Ziyech ismine sıcak bakıyor.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Futbolla ilgilenen hemen hemen herkes Gökhan Gönül’ün Beşiktaş’a gitmesini ve İsmail Köybaşı’nın Fenerbahçe’ye gelmesini konuşuyor bu günlerde. Evet iki isimde önemli, iki isimde ezeli rakibine giderek transfer piyasasında oldukça kendilerinden bahsettirdiler.

Gökhan Gönül Fenerbahçe taraftarının sevdiği, herkesi protesto ederken onu ayırdıkları ve gönül verdikleri bir isimdi. Devre arasında imza attı atmadı dedikoduları sürerken Gökhan’ın Molde maçından sonra yaptığı açıklamalar Gökhan’ı oldukça zor durumda bıraktı. Adeta ayrılık mesajı veren o açıklamalar aslında olayların nasıl geliştiğini az çok ortaya koyuyor.

İsmail Köybaşı ise kulübü ile yolları ayırdı ve Fenerbahçe ile anlaştı. Onun için hiçbir söylenti çıkmadı. Fenerbahçe taraftarı şampiyonluk kutlaması videolarından dolayı kırgındı ve transfere onay vermiyordu. İsmail’in imza töreninde kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar gayet yerindeydi. Bu tür kutlamalar her zaman her kulüpte olmuştur. Önemli olan Fenerbahçe’de oynayacağı futboldur. Fenerbahçe Gökhan Gönül’ü kaybetti ama daha iyisini, daha gencini transfer etti. Sol bek için Hasan Ali’ye alternatif lazımdı, bonservissiz olduğu için İsmail tercih edildi. Bu transfer asla bir misilleme değildir.

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinin hepsi taraftarın beğenisini topladı. Nokta atış transferleri işte böyle olur dedirten isimler alındı. Şimdi Fenerbahçe’nin iyi bir 10 numaraya ihtiyacı var. Bir çok isim konuşuluyor. Ziyech, Belhanda, Velbuena gibi isimlere daha yenileri ekleniyor. Fenerbahçe taraftarı ise şu an alternatifler arasında sadece Ziyech ismine sıcak bakıyor. Diğer isimlere ise şiddetle karşı çıkıyor. Bu arada yeni transferlerin isimlerinin yazılışları ve okunuşlarının zorluğuna bakarsak taraftarların ve maç sunumu yapan spikerlerin işleri bir hayli zor görünüyor.

Fenerbahçe taraftarı ne olursa olsun takımının yanında yer alır. Lakin Başkanın tavırları, hocanın güven vermemesi takıma olan sevgiyi azaltmasa da ilgisizlik meydana getirdi. Satılan kombine rakamları bunu net bir şekilde gösteriyor. Dolu tribünlere oynayan takımın tribünlerinin boş olması üzücü ve hayal kırıklığı olacak. Umarım taraftarın gönlü alınır. Onların sesine kulak verilir. Kulüp kişilerin güdümünde olmaktan çıkar.

Son olarak Fenerbahçe yönetimine birkaç soru sormak istiyorum.

1- Yandex ile olan sponsorluk anlaşmasında taraftarın istediği isimlerin geleceği ve bu anlaşmadan kulübün çok kazanacağı açıklanmıştı. Şu ana kadar kulüp ne kazandı? Taraftarın istediği oyuncuları kim, neye göre belirleyecek?

2- 1 Milyon Üye projesinde kaç üyeye ulaşıldı?

Yorumlar
TREND HABERLER