SPOR GÜNDEMİ

Gaziantep'e spor merkezi

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'e spor merkezi yapmayı düşündüklerini söyledi.

Gaziantep'e spor merkezi
Güzelbey, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, uluslararası boyutta önemli çalışmalar yaptıklarını ve birçok uluslararası toplantıya katıldıklarını anımsattı.

Geçmiş yıllarda Senegal'in başkenti Dakar'da gerçekleştirilen Afrika Şehirler Zirvesi'ne katıldığını hatırlatan Güzelbey, ''Büyükelçiliğimiz orada Afrika ülkeleriyle Türkiye'deki bazı şehirlerin işbirliği yapması projesini gündeme getirmişlerdi. Bize de o zaman Kamerun düştü. O dönemde beraber bazı projeler yapmaya karar verdik'' dedi.

Çıksorut Hayvan ahırlarının yıkıldığı yerin karşısında, belediyenin yaklaşık 100 dönümlük arazisi bulunduğunu ifade eden Güzelbey, şöyle devam etti:

''Hastane yapılması için verdiğimiz alanı Sağlık Bakanlığı uygun bulmayınca buraya uluslararası bir spor merkezi yapmaya karar verdik. Uluslararası organizasyonların yapılabileceği, içinde atletizm pisti, basketbol salonu ve futbol okulunun olduğu bir spor merkezi yapmayı düşünüyoruz. Böylelikle Gaziantep bu alanda uluslararası platformda da söz sahibi olacak.''

Projenin hayata geçirilmesi amacıyla 10 Mart'ta Kamerun'da bir heyetin kente geleceğini vurgulayan Güzelbey, ''Yapacağımız merkezde ayrıca Kamerun'dan gelecek 15-16 yaşındaki çocuklar, Gaziantepli çocuklara eğitim verecekler. Yetiştirilen futbolcular isterlerse Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor veya başka takımlarda oynayabilecek'' diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER