BASKETBOL

Galatasaray'dan altın değerinde galibiyet!

Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines Euroleague 12. hafta maçında Emporio Armani Milan ile karşı karşıya geldi.

Galatasaray'dan altın değerinde galibiyet!

Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines Euroleague 12. hafta maçında Emporio Armani Milan'ı 83-80 mağlup etti.

Maç öncesi Galatasaray Odeabank Kaptanı Sinan Güler, taraftarın isteği üzerine tribünleri bir polisimiz ile birlikte selamlarken 10 Aralık’ta gerçekleşen hain terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Galatasaray Odeabank karşılaşmaya Sinan Güler, Jon Diebler, Blake Schilb, Vladimir Micov, Tibor Pleiss ilk beşiyle başlarken Emporio Armani Milan da Zoran Dragic, Mantas Kalnietis, Krynoslav Simon, Rakim Sanders, Miroslav Raduljica ile parkedeki yerini aldı.

TFF kararını verdi Amedspor'a PFDK şoku

Karşılaşmaya pota altını kullanarak başlayan İtalyan temsilcisi karşısında savunmada direncini kaybetmeyen Galatasaray Odeabank ilk dakikalarda skor üstünlüğünü ele geçirdi. Çeyreğin ilk bölümünde hücumda Schilb üstünden sayılar bulurken Tibor’un savunmada ribauntlarındaki üstünlüğü ile tempoyu kontrol eden taraf oldu. İlk molaya 11-8 üstünlüğü ile girilirken; EA Milano’ya kolay şut şansı tanımayan Galatasaray dış atışlardaki isabetlerle farkı açtı. İlk çeyrek 21-15 üstünlüğü ile sonuçlandı. 8 sayıyla ilk 10 dakikanın en etkili ismi ise Vladimir Micov oldu.

2.periyoda Sinan, Emir, Schilb, Micov ve Tyus ile giren Galatasaray Odeabank ilk sayılarını Blake Schilb ile bulurken, savunmada konsantrasyonu bir an düşen Galatasaray Odeabank üst üste 2 kolay baskete izin verse de cevap Micov’un üçlüğü ile gecikmedi. Farkı çift haneye kadar çıkartan Sarı-Kırmızılılar karşısında Kalnietis ve Dragic’in potaya gidişleriyle skor arayan EA Milano skoru 31-26’ya getirmeyi başardı. 2 takımın da düşük yüzdeyle geçtiği bölümde hücum ribaundları İtalyan temsilcisinin maça tutunmasını sağladı. Üst üste gelen üçlüklerle son bir dakikaya 39-32 Galatasaray üstünlüğü ile girildi. Soyunma odasına 43-32 Galatasaray üstünlüğü ile girilirken Blake Schilb 15 sayı, 5 ribaund ve 2 asist ile ilk devrenin öne çıkan ismi oldu. Micov ise 14 sayı ile oynadı. 

3.periyoda Sinan, Diebler, Schilb, Micov ve Tibor ilk beşiyle  dönen ve hücumda istediği ritmi yakalayan sarı kırmızılılar çeyreğe 5-0’lık seriyle girdi. İtalyan temsilcisi Raduljica’nın pota altı üretimiyle skora tutunsa da üç sayı çizgisi dışından yüksek yüzdeyle oynayan takımımız farkın kapanmasına izin vermedi. Hücumda organizasyon dışına çıkan Galatasaray Odeabank karşısında aradığı şutları bulan Armani skoru 54-47’e getirmeyi başardı. Savunmada istediklerini sahaya yansıtamayan Galatasaray Odeabank farkın kapanmasını engelleyemedi. Son 10 dakikaya Galatasaray Odeabank’ın 62-59 üstünlüğü ile girilirken maç sonunda sarı kırmızılılar Göksenin Köksal ve Micov’un bulduğu kritik isabetlerle sahadan 83-80 galip ayrıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER