DİĞER HABERLER

Galatasaray Türkiye'nin yüzakı oldu

Bir çok branşta Avrupa macerasına çıkan Türk takımlarından sadece Galatasaray Odeabank ülkemize kupa kazandırdı..

Galatasaray Türkiye'nin yüzakı oldu

Türk takımlarının basketbol, futbol, hentbol ve voleybolda Avrupa kupalarındaki mücadelesinde çıktığı 6 finalden sadece Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takım, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

Kadınlar ve erkekler olmak üzere basketbolda 18, futbolda 6, hentbolda 9 ve voleybolda ise 11 takımın mücadele ettiği Avrupa kupalarında voleybolda 3, basketbolda 2 ve hentbolda 1 takım finalde mücadele etti.

Futbolda Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne son 16 turunda veda ederken, Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'nden başladığı sezonda son 32 turunda İtalyan ekibi Lazio'ya elenmişti.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkamamıştı.

TEK ŞAMPİYONLUK BASKETBOLDA

THY Avrupa Ligi'nde yeni dönem

ULEB Avrupa Kupası finalinde Fransız ekibi Strasbourg'u deplasmanda 66-62 kaybedilen maçın rövanşında 78-67 yenen Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, bu sezon Avrupa kupalarında final oynayan Türk ekipleri içinde şampiyonluğa ulaşan tek ekip oldu.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ise THY Avrupa Ligi finalinde 21 sayı geriye düştüğü müsabakada rakibini yakalamasına rağmen uzatma periyodunda CSKA Moskova'ya yenilerek kupayı kazanamadı.

Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynayan FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Finali'nde Fenerbahçe üçüncülüğü elde etti.

Hentbolda ikincilik

Kastamonu Belediyespor, Hentbol Kadınlar Avrupa Challenge Kupası finalinde İspanyol ekibi Rocasa Gran Canaria'ya iki maçta da yenilerek kupaya uzanamadı.

Voleybolda 3 final 3 hüsran

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun final maçında ev sahibi İtalyan ekibi Pomi Casalmaggiore'ye 3-0 yenilen VakıfBank, ikincilikte kaldı.

Bu kupada Dörtlü Final'e kalmayı başaran Fenerbahçe Grundig ilk maçta VakıfBank'a yenildikten sonra üçüncülük maçında Dinamo Kazan'ı yenerek üçüncülüğü elde etti.

Kadınlar CEV Kupası finalinin ilk maçında Rus ekibi Dinamo Krasnodar'ı 3-2 mağlup eden Galatasaray Daikin, ikinci maçta 3-0 yenilerek ikinci oldu.

Challenge Kupası finalinde Romanya'nın CSM Bükreş takımına iki maçta da 3-1 yenilen İmperial Hastanesi İdmanocağı, kupayı kazanamadı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER