BASKETBOL

Galatasaray Trabzonspor'a geçit vermedi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 22. hafta karşılaşmasında Galatasaray Odeabank sahasında Trabzonspor'u 84-78 mağlup etti.

Galatasaray Trabzonspor'a geçit vermedi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftasında Galatasaray Odeabank, Trabzonspor'u 84-78 yendi.

Sarı-kırmızılı takım bu sonuçla ligde 10. galibiyetini elde ederken, bordo-mavili ekip ise 14. kez mağlup oldu.

İki takımın da sert savunmayla başladığı mücadelenin ilk basketini, Galatasaray Odeabank'tan Hardy kaydetti. Karşılaşmanın 5. dakikası ev sahibi ekibin 15-10 üstünlüğü ile geçildi. Molanın ardından iki üç sayılık basket bularak 7. dakikada 19-17 öne geçen Trabzonspor, ilk periyotu 23-22 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe 6-0'lık seriyle başlayan Galatasaray Odeabank, skoru lehine çevirmeyi başardı. Kısa sürede toparlanan Trabzonspor, peş peşe bulduğu üç sayılık basketlerle 14. dakikada 32-31 öne geçti. Sarı-kırmızılı takım, Hendrix ve Juskevicius ile rakibine karşılık verirken, Heslip ile etkili olan Trabzonspor soyunma odasına 47-44 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe de 6-0'lık seriyle başlayan Galatasaray Odeabank, skor üstünlüğünü ele geçirse de kısa sürede toparlanan bordo-mavililer, Obekpa'nın smacıyla 25. dakikada maça denge getirdi: 54-54. Karşılıklı basketlerle devam eden müsabakada son periyoda da 62-59 Trabzonspor'un üstünlüğüyle girildi.

Galatasaray Odeabank son periyoda Göksenin Köksal'ın üst üste kaydettiği basketlerle başladı ve skoru 65-62 yaptı. Trabzonspor, Green'in üç sayılık basketiyle skoru yeniden dengelese de ev sahibi ekip, 6-0'lık bir seri yakalayarak rakibine üstünlük kurdu ve 37. dakikayı 74-71 üstün geçti. Sonraki bölümde rakibinin öne geçmesine izin vermeyen sarı-kırmızılı ekip, müsabakadan 84-78 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Lösemili Çocuklar Vakfından (LÖSEV) gelen çocuklar da izledi.

Başkan Cengiz de takıma destek verdi : Zorlu mücadelede sarı-kırmızılılara başkan desteği de vardı. İHA'da yer alan habere göre; Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki maçı protokol tribününden takip etti. Karşılaşmayı dikkatli takip eden Başkan Cengiz’in heyecanlı olduğu da gözlendi.

Maçı ayrıca Galatasaray yöneticileri Ömer Cansever, Hacı Hüseyin Toprak, Mahmut Recevik, Erol Özmandıracı ve Nejat Güney de takip etti.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Yener Yılmaz, Ahmet Tatlıcı, Serhat Büker
Galatasaray Odeabank: Mehmet Yağmur 4, Renfroe 16, Hardy 15, Summers 7, Hendrix 10, Taylor 7, Juskevicius 7, Ege Arar, Preldzic 6, Göksenin Köksal 12
Trabzonspor: Vasiliauskas 15, Heslip 27, Harris 6, Green 14, Bora Hun Paçun, Burak Eşlik, Eldridge 10, Obekpa 6, Ozan Anton Odabaşı
1. Periyot: 22-23
Devre: 44-47
3. Periyot: 59-62

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER