FUTBOL

Galatasaray - Porto maçının yazar yorumları...

Daha önce gruptan çıkma şansını kaybeden sarı-kırmızılılar, böylece grubu üçüncü sırada bitirdi. Aslan yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Spor yazarları Galatasaray - Porto maçını yorumladı

Galatasaray - Porto maçının yazar yorumları... - Sayfa 1

MEHMET DEMİRKOL: Galatasaray olağanüstü bir baskıyla başlayıp, yine çok güçlü bir baskıyla maçı tamamladı. Ve kalesine gelen her top da gol oldu. Halbuki maç öncesinde bildiğimiz neydi? En önemli direnç noktası Muslera ve Galatasaray. 60’tan sonra fizik olarak düşüyor. Şampiyonlar Ligi bildik sürprizsiz performanslar ister.

Galatasaray - Porto maçının yazar yorumları... - Sayfa 2

İçerideki Lokomotiv maçının dışında biz Galatasaray’dan ne göreceğimizi hiç bilemedik. Ve gördüğümüze de hep şaşırdık. İki Porto maçında beklediğimizin üzerinde bir oyunla skor alınamadı. 2 Schalke ve deplasmandaki Lokomotiv maçlarında ise değerlendirecek bir oyun dahi yoktu.

Galatasaray - Porto maçının yazar yorumları... - Sayfa 3

Bunu salt santrfor eksikliğiyle anlatmak zor. Coşkuyla kırabildiğin pas oyunları geçen sezonun başından beri Sarı-Kırmızılılar’ın oyun oynayabildiği maçlar oluyor. Ancak pas galip geldiğinde ya da kontra oyunlarında kırılan Galatasaray oluyor. Galatasaray’ın iyi bir santrfor kadar ihtiyaç duyduğu kontrollü bir set oyunu. Salt coşkuya yaslanmak yüksek ve gereksiz riskler de getiriyor çünkü.

Galatasaray - Porto maçının yazar yorumları... - Sayfa 4

DENİZ ÇOBAN: Kulbakov, Cim Bom’u yaktı. Belaruslu hakem, ekibiyle birlikte başarılı bir sınav veremedi. Hakem ekibinin kritik kararlarının tamamına yakını hatalıydı. Maçın 10. dakikasında Ndiaye’inin şutunda, Ozan Kabak’ın göğsünden seken top, Eren’in önünde kaldı.