YAZARLAR

Galatasaray galibiyeti abartılmamalı

Galatasaray galibiyeti abartılmamalı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Trabzonspor İspanya lig liderlerinden Barselona ve Real Madrid' yada Almanya liginin şampiyonlarından Bayern Münih'i yenmedi, Aynı ligde mücadele ettiği Galatasaray'ı geçte olsa yenme başarısını tekrar göstermiştir. Bir diğer örnekle, bundan 3 hafta önce İstanbul Başakşehir'in 4 - 0 gibi net bir sonuçla yendiği bir takımı yenmiştir. Bunu da olduğundan daha fazla büyütmenin bir anlamı yok.

Galibiyeti hafife almak gibi bir düşüncem yok ve asla küçümsemedim,küçükseyememde. Ancak Karadeniz ekibinin galibiyeti, kentte coşku ve sevinçle karşılanırken, camiada da "şampiyonluk" seslerinin yükselmesini erken buluyorum.

Trabzonspor taraftarları diyebilir ama Trabzonspor yönetiminin Galatasaray galibiyetini fazla abartmamaları gerekir. Henüz vakit çok erken. Lig uzun bir maraton neyin ne olacağı belli değil.Hedef elbette şampiyonluk olmalı ama bunu şimdiden söylemenin çok erken olduğu kanaatindeyim.

Eksikleri olmasına rağmen sonuna kadar hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Zaman zaman iyi oynadılar ve istediklerini sahaya yansıttılar. Ama fazla abartılmaması gereken bir sonuç aldıklarını düşünüyorum.

Gerçi bordo-mavililer yavaş yavaş arzu edilen seviyeye geliyorlar. Galatasaray gibi bir takım karşısında kazanmak futbolcu, teknik kadro,yönetim ve taraftarların elbette özgüvenlerini artırdı.

Fakat yenilgi ve galibiyet hokkabaz gibidir. İkisini de fazla abartmamak lazım. Önemli bir galibiyet aldılar ama yönetim kademesinde olan kişilerin ne olup olmadığını bilip ona göre açıklama yapılmalı. Trabzonspor camiası ve basın sevinçlerini biraz abartmış gibi görünüyor. Elbette sıkıntılı bir dönemdeydiler dediğim gibi yenilgi ve galibiyetler hokkabaz gibidir, dikkatli olmak lazım.

Galibiyeti Galatasaray gibi bir takım karşısında almaları kesinlikle önemli bir başarıdır.Bunu kimse küçümseyemez ve hafife alamaz.

ABARTMADAN YÜKSELMELİ

Galatasaray galibiyeti sonrası üst sıralara doğru tırmanmaya başladılar. Bu gidişat sürdüğü müddetçe Trabzonspor'un ilk 3'te olmamasının bir nedeni yok. Ben bundan sonra anormal bir durum olmazsa daha iyi olacaklarını düşünüyorum.

Ligin 9 haftasında 2 galibiyet, 6 beraberlik ve bir mağlubiyet ile 12 puan toplayan Trabzonspor, lider Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde haftaya 10'uncu sırada girdi. Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından göreve gelen Ersun Yanal ile bu hafta deplasmanda Galatasaray'ı mağlup eden bordo-mavili ekip, 3 puanın yanında moral ve güven de kazandı.

Hak ettiği bir galibiyet aldılar ancak fazla abartmamak gerek. Galibiyetler ve yenilgiler hokkabaz gibidir, ikisine de aynı şekilde davranmak, dikkat etmek lazım. Deplasman yenmek bordo-mavililer için önemliydi ve bunu da başardılar.

Fakat sadece bir derbi kazanmakla iş bitmiyor. Son yıllarda bazı faktörlerden dolayı iç ve dış sahada kazanamama fobileri vardı, bunu da atlatacaklarını düşünüyorum. Trabzonspor adeta deplasman kabusu yaşıyordu bundan kurtuldular sanırım.

Karadeniz ekibi Trabzonspor bu maçta aldıkları galibiyetle hem moral buldular hemde üzerlerindeki kazanamama stresini attılar.

Zira güçlü bir takıma karşı çok iyi mücadele ettiler ve hak ettikleri sonucu aldılar.

GALİBİYET ÖNEMLİ AMA ABARTILMAMALI

Deplasmanda Galatasaray gibi güçlü bir takımı yendikleri için çok mutlu olabilirler. Ama bunu fazla abartmamak lazım. Çünkü henüz daha yolun başı Trabzonspor ve rakipleri için her türlü kaybın telafisi mümkün. Bu nedenle bu tür galibiyetleri de abartmamak lazım.

Bordo-mavili takımda oyuncularının büyük bir bölümünün değiştiği için henüz tam anlamıyla istediklerini sahaya yansıtamadıkları açık. Takım olarak her geçen gün daha iyiye gideceklerine olan inancım yüksek. Ama henüz tam istenilen seviyede olmadıkları görülüyor.

5 büyük takımın şampiyonluk hedefi olduğu gibi ligin 4. büyüğü olan Trabzonspor'un da şampiyonluk hedefi elbette olmalı. Zaten hedefi olmayan bir takımdan başarı beklenemez. Lige yeniden bir başlangıç yapıldığı açık ama bir çiçekle bahar olmaz. Zira her bahar bir çiçekle başlasa da büyük bir çiçeğin açmasıyla baharı yaşıyoruz denilmemeli..

Bu nedenle Trabzonspor'un Spor Toto Süper Ligde yollarına devam etmeleri, taraftarlarına coşku ve heyecanı artırabilmesi için Galasaray maçını kazanmaları gerekiyordu ve gerekeni yapmıştır.

TRABZONSPOR LİGDE BENDE VARIM DEMELİ

Galatasaray maçlarının her zaman zor geçtiği açık ama Karadeniz fırtınası da zor maçların takımı olduğunu eskiden olduğu gibi bu maçta da taraftarlarına tekrar göstermeliydi. Ve öylede oldu.

Ayrıca Trabzonspor, süper ligde şampiyonluk iddiasında 'bende varım' diyorsa, bulunduğu yerden üst sıralara çıkmak istiyorsa bu maçı kesinlikle kazanmak zorundadır demiştim. Dolayısıyla Trabzonspor olması gerekeni yaptı ve şampiyonluk yolunda en büyük rakiplerinden biri olan Galatasaray'ı yendi. Bir spor sever olarak tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER