BASKETBOL

Galatasaray Fenerbahçe rekabeti Avrupa'ya taşınıyor

THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında yarın Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşma, iki takımı Avrupa arenasında ilk kez karşı karşıya getirecek.

Galatasaray Fenerbahçe rekabeti Avrupa'ya taşınıyor - Sayfa 1

THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında yarın Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşma, iki büyük kulübü erkek basketbolunda Avrupa arenasında ilk kez karşı karşıya getirecek.

Galatasaray Fenerbahçe rekabeti Avrupa'ya taşınıyor - Sayfa 2

Daha önce farklı Türk takımlarıyla Avrupa'da mücadele eden bu iki ekip, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda tarihi bir maç yapacak. Türkiye'de çeşitli kupalarda birbirlerine birçok kez rakip olan Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe, derbi heyecanını bu kez Avrupa'da yaşatacak.

Galatasaray Fenerbahçe rekabeti Avrupa'ya taşınıyor - Sayfa 3

Türk derbilerine Fenerbahçe damgası Fenerbahçe, Avrupa'da Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda rakiplerine karşı büyük üstünlük kurdu. İlk kez 1995-1996 sezonu Korac Kupası'nda Efes Pilsen'le (Anadolu Efes) eşleşerek bir Türk takımıyla Avrupa arenasında mücadele eden sarı-lacivertliler, 21 yılda 18 kez Türk derbisi oynadı. Bu maçların 14'ünü kazanıp, sadece 4 yenilgi alan Fenerbahçe, son 8 maça ise damga vurdu.

Galatasaray Fenerbahçe rekabeti Avrupa'ya taşınıyor - Sayfa 4

THY Avrupa Ligi'nde Türk derbilerinde son 8 maçta Anadolu Efes'i 6, Darüşşafaka Doğuş'u 2 kez yenen Fenerbahçe, son yenilgisini 2012-2013 sezonunda yaşadı. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş'a 5 Nisan 2013'te 80-73 kaybetmişti.