SPOR GÜNDEMİ

Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-0 derbide yendi

Beşiktaş - Galatasaray: 0-2, Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş'ı derbide yendi, Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi

Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-0 derbide yendi
Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 16. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 yendi. 
 
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan dev derbide Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Felipe Melo ve 90+5. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Karşılaşmanın 62. dakikasında Beşiktaş'ta Veli Kavlak direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından ligde 36 puanlı Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş 35 puanla 2. sırada kaldı, Galatasaray ise 35 puanla 3. sırada yer aldı.    

İLK YARI

Maçtan saatler önce başlayan yoğun yağışın etkisi maçta da sürdü ve saha zemini ağırlaştı. Galatasaray ilk dakikalarda oyunun hakimiyetini eline almaya çalıştıysa da Beşiktaş, özellikle Telles'in savunduğu sol kanattan etkili ataklar yaptı. Siyah-beyazlı takım ileri uçta baskı yaparak rakibin çıkmasını engelleyip, hataya zorladı. İlk yarım saatte ev sahibi takım sadece Olcay'ın etkisiz vuruşuyla Galatasaray kalesini yoklayabildi. Sosa ile son dakikalarda bir kez daha etkili olmaya çalışan siyah-beyazlı ekip soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

Galatasaray, ilk dakikalarda kontrol ettiği maçta hücum organizasyonlarında etkili olabilecek Selçuk ve Sneijder ile topu buluşturmakta zorlandı. Maçın hemen başında Sneijder ile şut denemesinde bulunan sarı-kırmızılı takım ilk 30 dakikada Beşiktaş ceza alanı içinde istediği pozisyonları üretemedi. Konuk ekip, özellikle rüzgarın etkisiyle hücuma rahat çıkmakta zorlandı ve ilk yarıyı 0-0 beraberlikle tamamladı.

39. dakikada ilk etkili atağı Galatasaray yaptı. Sabri'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda Burak topa vuramadı. Arka direkte meşin yuvarlakla buluşan Sneijder'in yerden vuruşunda, Serdar yatarak meşin yuvarlağı önledi. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

41. dakikada Oğuzhan'ın ceza alanı önünden pasında ceza alanı içinde topla buluşan Sosa, vurmakta gecikince Galatasaray savunması meşin yuvarlağa hamle yaptı. Pozisyonun devamında Sosa, rakibine faul yapınca Beşiktaş, atağı değerlendiremedi.

Son 10 dakikasında hareketliliğin yaşandığı, oldukça ağır bir zeminde oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.  
 
 

İKİNCİ YARI

Maçın ikinci yarısı daha hareketli başladı. Rüzgarı arkasına alan Galatasaray, duran topları etkili kullanmaya başladı. İki dakika içinde üst üste üç korner kullanan sarı-kırmızılı ekip, 50. dakikada Melo'nun ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Maçı önde götürmenin avantajına sahip olan sarı-kırmızılı ekip, 62. dakikada Veli'nin kırmızı kartıyla sahada sayıca üstün olmanın üstünlüğünü de eline aldı. Tempoyu düşürmeye çalışan Galatasaray, üstüne gelen rakibi karşısında ani ataklarla ikinci gol için arayışa girdi. Yakaladığı avantajlara rağmen fazla risk almayan sarı-kırmızılı takım, uzatmadaki son dakika içinde beklediği pozisyonu buldu. Beşiktaş'ın tüm hatlarıyla yüklendiği sırada topu kapan Burak, tek başına rakip ceza alanı içine girerek topu filelere gönderdi ve takımının 2-0 kazanmasını sağladı.

Liderliği maç fazlasıyla Fenerbahçe'ye kaptıran ve unvanını yeniden eline almak için puan veya puanlara ihtiyaç duyan Beşiktaş, rakibin duran toplardan yarattığı pozisyonlarda zorlandı ve 50. dakikada kalesinde golü gördü. 1-0 geriye düşen siyah-beyazlı takım, Demba Ba'yı topla buluşturamazken ceza alanı dışından şutlarla şansını denedi. İkinci yarıda rüzgarı karşısına alan ve 50. dakikada da 1-0 geriye düşen ev sahibi takım, bir olumsuzluğu da 62. dakikada Veli Kavlak'ın kırmızı kart görmesiyle yaşadı. Beşiktaş, eksik kalmasına rağmen iyi organize olup ataklar geliştirdi. Ev sahibi takım, 68. dakikada Gökhan'ın şutunda gole çok yaklaştı ancak direğe takıldı. Gol için yüklenen ve son bölümde yorulan Beşiktaş, 90+5. dakikada Burak'ın golüne engel olamadı ve Fenerbahçe maçında olduğu gibi derbi mücadelesinden 2-0 mağlup ayrıldı.

50. dakikada üst üste üç korner kullanan Galatasaray, üstünlük golünü buldu. Emre'nin sağdan kullandığı korner atışında savunmadan gelen meşin yuvarlağı Sabri, sağ çaprazda önünde buldu. Bu oyuncunun ortasında arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Melo, rahat bir şekilde filelere göndererek takımını öne geçirdi: 0-1

52. dakikada Beşiktaş beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanatta son çizgiye kadar inen Gökhan'ın ortasında arka direkte topla buluşan Oğuzhan, uygun durumda meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla yandan auta gönderdi.

54. dakikada Sosa'nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, iyi köşe tutan Muslera meşin yuvarlağa sahip oldu.

64. dakikada Selçuk'un aşırtma vuruşunda, kaleci Tolga'nın son anda çeldiği meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere gitti.

68. dakikada Beşiktaş, bir kez daha gole çok yaklaştı. Ceza alanı önünde rakiplerinden kurtulan Gökhan'ın sert şutunda, Semih'e çarpan meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Galatasaray, savunması daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

76. dakikada Kerim'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Motta'nın sert şutunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonun devamında oluşan karambolde siyah-beyazlı oyuncular istedikleri vuruşu yapamayınca Galatasaraylılar tehlikeyi önledi.

87. dakikada Olcan'ın ceza alanı içinde sağ çaprazdan şutunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağı yumruklayarak ceza alanı dışına gönderdi.

90+1. dakikada Olcan, bu sefer aynı pozisyonu sol çaprazda yakaladı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Tolga bir kez daha meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

90+5. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında sarı-kırmızılı takım Burak Yılmaz ile 2. golü buldu. Orta sahadan aldığı topla tek başına bütün yarı alanı geçen golcü futbolcu, plase bir vuruşla maçın sonucunu tayin etti: 0-2

Galatasaray, santrası yapılmayan bu golle 16 haftalık ilk bölümün son, 2015'in ilk derbisini 2-0 kazandı.  
 
 

MAÇ SONUCU: BEŞİKTAŞ: 0 - GALATASARAY: 2

Stat: Atatürk Olimpiyat 

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Sosa (Dk. 85 İsmail Köybaşı), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 66 Kerim Frei), Demba Ba (Dk. 75 Cenk Tosun)
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo (Dk. 71 Bruma), Selçuk İnan, Emre Çolak, Burak Yılmaz, Sneijder (Dk. 80 Olcan Adın), Umut Bulut (Dk. 60 Hamit Altıntop)
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Goller: Dk. 50 Felipe Melo, Dk. 90+5 Burak Yılmaz (Galatasaray) 

Kırmızı Kart: Dk. 62 Veli Kavlak (Beşiktaş) 

Sarı Kartlar: Dk. 20 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş); Dk. 69 Hamit Altıntop, Dk. 90+1 Emre Çolak (Galatasaray) 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER