MAÇ ANLATIMLARI

Galatasaray Eskişehirspor maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray, TT Arena'da Eskişehirspor'u 4-0 yendi. Goller Selçuk İnan, Burak Yılmaz (2) ve Bilal Kısa'dan geldi. Cimbom 21 puana yükselirken, Es-Es 4 puanda kaldı.

Galatasaray Eskişehirspor maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Galatasaray, Eskişehirspor engelini rahat geçti.. Sürpriz bir 11 ile sahaya çıkan Aslan, işi ilk yarıda bitirdi, farklı galibiyetle taraftarını mutlu etti...

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray evinde konuk ettiği Eskişehirspor'u 4-0 yendi.  

Galatasaray Eskişehirspor maçı fotoğraflarıSpor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Eskişehirspor, Türk Telekom Arena’da karşılaştı.

Mücadelenin 9. dakikasında Selçuk İnan, frikikten attığı harika golle perdeyi açan isim oldu. 11. dakikada Podolski direğe takıldı... 41'de kral Burak Yılmaz skoru 2-0 yaptı... 45+2'de Selçuk İnan, ceza alan içerisinde Nzuzi Toko'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Bülent Yıldırım beyaz noktayı işaret etti. Penaltı atışını gole çeviren Burak Yılmaz ilk yarının skorunu ilan etti: 3-0. 65. dakikada gecenin şanssız ismi Podolski'nin şutuna bir kez daha direk izin vermedi. Karşılaşmanın 86. dakikasında Bilal Kısa perdeyi kapattı ve maç Galatasaray'ın 4-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray 21 puana yükselirken, Eskişehirspor 4 puanda kaldı. Geride kalan haftalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde eden Eskişehirspor, kalesinde ise 22 gol gördü.  

Galatasaray Eskişehirspor  

Galatasaray: 4 - Eskişehirspor: 0 

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Serkan Olguncan

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Denayer, Semih Kaya, Olcan Adın, Jem Paul Karacan, Selçuk İnan, Emre Çolak, Podolski, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz

Eskişehirspor: Boffin, Kamil Ahmet Çörekçi, Sezgin Coşkun, Anıl Karaer, Özgür Çek, Toko, Causic, Engin Bekdemir, Khalifa, Kaan Kanak, Gekas 

Goller: Dk. 9 Selçuk İnan, Dk. 41 ve 45+2 (Penaltıdan) Burak Yılmaz, Dk. 85 Bilal Kısa (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Eskişehirspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda önemli değişiklikler dikkati çekti.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son oynanılan Fenerbahçe derbisinin ilk 11'inde 6 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Fenerbahçe derbisini ilk 11'inde yer alan isimlerden, sarı kart cezalısı Wesley Sneijder ile sakat olan Lionel Carole'ün dışında, Bilal Kısa, Umut Bulut ve Hakan Balta yedekler arasında yer alırken, Aureline Chedjou ise kadroda yer almadı.

Sarı-kırmızılı teknik adam, bu oyucuların yerine Jem Paul Karacan, Burak Yılmaz, Semih Kaya, Olcan Adın, Jason Denayer ve Emre Çolak'ı ilk 11'de görevlendirdi.

Karşılaşmaya, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Denayer, Olcan Adın, Selçuk İnan, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Emre Çolak, Podolski ve Burak Yılmaz 11'i ile başayan "Cim Bom"un yedeklerinde ise Cenk Gönen, Bilal Kısa, Umut Bulut, Sinan Gümüş, Hakan Balta, Koray Günter ve Tarık Çamdal yer aldı.

BURAK YILMAZ YENİDEN 11'E DÖNDÜ
Burak Yılmaz, Süper Lig'in 5. haftasındaki Trabzonspor karşılaşmasında yaşadığı sakatlığın ardından 5 maç sonra yeniden 11'e döndü.

Eskişehirspor karşılaşmasının başlangıç kadrosunda yer alan Burak, 8. haftadaki Gençlerbirliği ve 9. haftadaki Fenerahçe maçlarında ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu.

OLCAN FORMAYI KAPTI
Geride kalan haftada oynanan Fenerbahçe derbisinde Galatasaray'a beraberliği getiren golü kaydeden Olcan Adın, Eskişehirspor karşısında da sahada yerini aldı.

Carole'ün sakatlığı sonrası ikinci yarıda oyuna dahil olduğu derbide sergilediği futbol ve attığı golle alkış alan Olcan, ligde 6 müsabaka aradan sonra kendisine 11'de yer bulmuş oldu.

Son olarak 4. haftadaki Mersin İdmanyurdu maçına 11'de başlayan Olcan, 7. haftadaki Medipol Başakşehir maçının son dakikasında forma giymiş, son oynana Fenerbahçe derbisinde de Carole'ün sakatlığı sonrası forma şansı yakalamıştı.  

SAVUNMANIN GÖBEĞİ DEĞİŞTİ
Sarı-kırmızılı ekipte son 4 resmi maçta birlikte oynayan Hakan Balta-Aureline Chedjou ikilisi, savunmanın göbeğindeki yerlerini Eskişehirspor maçında kaybettiler.

Ligde Medipol Başakşehir, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Benfica maçlarında birlikte görev alan Hakan Balta ve Chedjou, Eskişehirspor mücadelesinde formayı Semih Kaya-Jason Denayer ikilisine devretti.

Semih Kaya, ligde 3 maç aradan sonra yeniden formasına kavuşurken, Denayer ise sakatlık yaşadığı Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından ligde 2, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 1 maç kaçırdıktan sonra sahalara dönmüş oldu.

JEM KARACAN İLK KEZ 11'E
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Jem Paul Karacan, Eskişehirspor maçının başlangıç kadrosunda yer alarak ilk kez 11'e girdi.

Genç oyucu, daha önce sadece 6. haftadaki Gaziantepspor karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna girerek süre almış ve 18 dakika sahada kalmıştı.

RODRİGUEZ RİSKE EDİLMEDİ
Sarı-kırmızılı takımın İspanyol oyuncusu Jose Rodriguez, hafif sakatlığı nedeniyle riske edilmeyerek Eskişehirspor maçının kadrosuna alınmadı.

Galatasaray'ın dün akşam yaptığı son çalışmada hafif bir sakatlık geçiren Rodriguez'e, sağlık ekibinin görüşü doğrultusunda Eskişehirspor karşılaşmasının kadrosunda yer verilmedi. 

Galatasaray Eskişehirspor

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Galatasaray-Eskişehirspor karşılaşmasında Türk TElekom Arena'nın tribünleri büyük ölçüde boş kaldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, ligde Gençlerbirliği ile yapılan maçtaki çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle, karşılaşmayı kala arkası tribünlerde izleyen taraftarların passolig kartlarını bloke etmesi sonrası, bu bölümler doldurulamadı.

Hafta içi olması nedeniyle taraftarın ilgisinin de düşük olması nedeniyle statta önemli boşlukları dikkati çekti.

Öte yandan, müsabakayı yaklaşık 250 Eskişehirspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.

HAMZAOĞLU, GALATASARAY'LA 50. RESMİ MAÇINDA
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Eskişehirspor müsabakasıyla, takımının başında 50. resmi maçına çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın başına 2014 yılı aralık ayında geçen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 4 farklı kulvarda 49 müsabakayı geride bıraktı.

Sarı-kırmızılı ekip, Hamzaoğlu idaresinde bugüne kadar Spor Toto Süper Lig'de 32, Ziraat Türkiye Kupası'nda 12, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 ve TFF Süper Kupa'da da 1 karşılaşma oynadı.

GALATASARAY: 4 - 0 :ESKİŞEHİRSPOR

Galatasaray, Eskişehirspor'u 4-0 mağlup etti. 

90+1. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmada Causic topu karşıladı. 

90. dakika: Maçın sonuna 2 dakika ilave edildi. 

89. dakika: Galatasaray atağında Bilal ceza alanına girdi ve topu içeriye çevirmek istedi ama savunmadan seken top kornere gitti. 

88. dakika: Eskişehirspor atağında Anıl'ın ceza alanına ortasında Muslera topun sahibi oldu. 

87. dakika: Eskişehirspor'da Kaan Kanak'ın yerine Alpaslan Öztürk oyunda. 

85. dakika: GOL! Bilal Kısa. Sağ kanattan gelişen atakta Denayer'in içeriye çevirdiği top ceza yayının hemen yanındaki Bilal'e geldi. Bilal topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla sağ köşeye şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu.

83. dakika: Yine sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Olcan, ceza alanına girip topu yerden kale sahasına gönderdi. Sezgin'in müdahale ettiği top yükseklik kazandı, Podolski çok sert bir vole vurdu ama Boffin gole izin vermedi. Ardından topu alan Olcan için ofsayt bayrağı kalktı. 

82. dakika: Galatasaray'da Burak Yılmaz'ın yerine Koray Günter oyunda. 

81. dakika: Eskişehirspor, gole çok yaklaştı. Engin, taşıdığı topu sol çaprazdan ceza alanına giren Anıl'a pasını verdi. Anıl, kale sahasına çevirdi ama Gekas'ın yakın mesafeden vuruşunda top üstten dışarıya gitti. 

80. dakika: Eskişehirspor karşı atağında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Engin'in şutu üstten dışarıya gitti. 

78. dakika: Orta alanda topla buluşan Selçuk, ceza alanına koşu yapan Sinan'a pasını gönderdi ama savunma araya girdi. 

76. dakika: Galatasaray'da Emre Çolak'ın yerine Bilal Kısa oyunda. 

75. dakika: Galatasaray atağında rakip yarı alanın ortalarında sol iç koridorda Toko'dan sıyrılmak isteyen Emre yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

73. dakika: Bu arada Eskişehirspor'da Theofanis Gekas, bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor. 

72. dakika: Olcan Adın, bu pozisyonda hakem Bülent Yıldırım'a pozisyonun aut olduğunu söyledi ve Bülent Yıldırım, Olcan'ı tebrik ederek autu işaret etti. 

70. dakika: Podolski'nin pasında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Olcan'ın şutu savunmadan sekip kornere gitti. 

68. dakika: Eskişehirspor atağında Kaan'ın pasında ceza alanı içinde Emre topla buluştu ve hemen pasını Gekas'a verdi ama savunma araya girdi. 

67. dakika: Eskişehirspor atağında Emre'nin ara pasında Gekas ceza alanına girdi ama Muslera topun sahibi oldu. 

65. dakika: Galatasaray atağında Podolski'nin ara pasında Sinan ceza alanına koşu yaptı ama savunma erken davrandı. 

62. dakika: Galatasaray'da Sinan Gümüş bir sakatlık geçirdi ve şu anda saha içinde tedavisi yapılıyor. 

60. dakika: Eskişehirspor sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Engin'in ceza alanına ortasında kafalardan seken topu Olcan uzaklaştırdı.

58. dakika: Konuk ekip sol kanattan bir köşe vuruşu daha kullandı. Engin'in ceza alanına ortasında top Muslera'da kaldı. 

56. dakika: Eskişehirspor atağında Anıl'ın ceza alanına gönderdiği topu Semih kornere gönderdi. 

55. dakika: Galatasaray atağında Selçuk, hızla rakip yarı alana geçip sol kanattan bindirme yapan Olcan'a pasını attı ama top savunmanın kontrolünde auta gitti. 

54. dakika: Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Podolski, iki rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ kanattaki Burak'a pas attı ama hızlı giden top taca çıktı.

53. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un doğrudan kaleye vuruşunda top Boffin'de kaldı. 

52. dakika: Rakip yarı alanda Causic'ten topu kapan Burak, bir anda ceza alanına hareketlendi ama Causic, Burak'ı düşürünce sarı kart gördü. 

51. dakika: Eskişehirspor atağında Kamil'in ortasında Denayer topu karşıladı. Devamında Emre'nin şutu auta gitti. 

50. dakika: DİREK! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Engin'in ceza alanına ortasında Gekas'tan seken topa Anıl kafa vuruşunu yaptı, top direkten döndü. Ardından Emre vurdu ama yandan az farkla dışarıya çıktı. 

48. dakika: Eskişehirspor atağında Emre'nin ceza alanı dışından şutunda savunmadan seken top kornere gitti. 

47. dakika: Eskişehirspor'da Özgür Çek ve Ben Khalifa oyundan çıkarken Jerry Akaminko ve Emre Güral oyunda. 

46. dakika: İkinci yarı Eskişehirsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı. 

Galatasaray, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın (2) golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı. 

45+1. dakika: GOL! Burak Yılmaz. Burak Yılmaz, kullandığı penaltı vuruşunda topu sol üst köşeden ağlara gönderdi. 

45+1. dakika: PENALTI! Galatasaray, penaltı kullanacak. Ceza alanı ön bölümünden ceza alanına giren Selçuk, Toko'nun darbesiyle yerde kaldı ve karar penaltı. Toko, sarı kart gördü. 

45. dakika: İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi. 

44. dakika: Galatasaray atağında Podolski'nin pasında topla buluşan Sabri'nin kavisli ortasında arka direk yakınlarında Yasin ve Burak topa hareketlense de top auta gitti. 

43. dakika: Galatasaray atağında Emre'nin ceza alanı dışından kaleye sert şutunda top üstten dışarıya gitti. 

41. dakika: GOL! Burak Yılmaz. Rakip yarı alanda uzun süre paslaşan Galatasaray'da ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Emre'nin ceza alanı içi sağ çaprazındaki Burak'a ortasında Burak, kafa vuruşunu yaptı ve yerden seken top sol köşeden ağlara gitti. 

40. dakika: Selçuk'un pasında sağ kanatta topla buluşan Sabri'nin ceza alanına ortasında kaleci Boffin topun sahibi oldu. 

36. dakika: Galatasaray gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Sabri'nin ortasında Emre topu indirdi, Podolski vurdu ama top üstten az farkla dışarıya gitti. 

34. dakika: Orta yuvarlak içinde topla buluşan Burak, rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

32. dakika: Eskişehirspor atağında Kaan, ceza yayı yakınlarında Selçuk'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve hakem serbest vuruşu verdi. 

31. dakika: Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Emre, rakibine faul yaptı. 

30. dakika: Eskişehirspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Kaan'ın ortasında Muslera topu kornere çeldi. 

28. dakika: Eskişehirspor atağında sağ kanatta topla buluşan Kaan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. 

27. dakika: Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına ortasında arka direk yakınlarındaki Emre'nin sert şutu yan ağlarda kaldı. 

26. dakika: Galatasaray atağında Emre'nin pasında Olcan'ın ceza alanına ortasında savunmadan seken topa ceza alanı dışından Selçuk çok sert vurdu ama top savunmadan sekti. 

25. dakika: Mücadelenin son bölümünde tempo biraz düşmüş durumda... 

23. dakika: DİREK! Bu kez Eskişehirspor direğe takıldı. Engin'in ceza yayı içinden sağ köşeye şutunda direğe çarpan top auta gitti. 

22. dakika: Galatasaray atağında bu kez Podolski'nin sol kanattaki Yasin'e pasında Yasin topu kontrol edemedi.

21. dakika: Emre'nin pasında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Yasin'in sol kanattan bindirme yapan Olcan'a pasında top kısa düştü.

20. dakika: Eskişehirspor atağında Kamil'in ceza alanına ortasında Muslera, Khalifa'dan önce topun sahibi oldu. 

18. dakika: Galatasaray yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Khalifa, Jem'e faul yaptı. 

17. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında Denayer, kafa topu mücadelesinde Gekas'a faul yaptı. 

16. dakika: Galatasaray'da Selçuk, Toko'dan kaptığı topla takımını atağa çıkardı ve pasını sol kanattaki Burak'a verdi. Burak, rakibinin geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

15. dakika: Eskişehirspor atağında Kaan, sağ kanattan ceza alanına girip topu içeriye çevirdi ama Muslera yatıp topun sahibi oldu. 

13. dakika: Sarı kırmızılı oyuncuların baskılı oyunu devam ediyor... 

12. dakika: DİREK! Bir başka Galatasaray atağında Lukas Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazından kaleye şutunda top direkten döndü. Atağın devamında Emre'nin ceza alanına çevirdiği topa Yasin vurdu ama top Boffin'de kaldı. 

11. dakika: GOL! Selçuk İnan. Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un sol köşeye harika vuruşunda top ağlarla buluştu. Boffin uzansa da gole engel olamadı. 

10. dakika: Orta alanda topla buluşan Selçuk'un sağ kanada müthiş pasında Sabri, topu alıp hızla ceza alanına girdi ama vuruşunda top savunmadan sekti. Atağın devamında Sabri'nin sağ kanattan ortasında topu kontrol eden Burak, ceza alanı dışına çıktı ve ceza yayının hemen önünde yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi. 

8. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında Semih topu aşırttı ama Boffin topun sahibi oldu. 

7. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında Semih, kafa vuruşunu yaptı ama savunmadan seken top kornere gitti. 

5. dakika: Rakip yarı ilk metrelerinde topla buluşan Emre, Özgür'ün darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

3. dakika: Eskişehirspor atağında Engin'in pasında sağ kanattan ileriye koşu yapan Kamil, topu oyun alanı içinde tutamadı. 

2. dakika: Galatasaray atağında Olcan'ın ceza alanına yerden ortasında Selçuk'tan seken topu savunma karşıladı. 

1. dakika: İlk düdük çaldı ve karşılaşma Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı. 

Maç öncesi: Türk Telekom Arena Stadı'nda İstiklal Marşı'mız... 

Maç öncesi: İki takım oyuncuları mücadelenin hakemi Bülent Yıldırım ve yardımcıları eşliğinde sahaya çıkıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER