GALATASARAY

Galatasaray-Alanyaspor maçı golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 3. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayan Galatasaray ilk yarı pozisyon bulmakta zorlandığı maçın ikinci yarısında adeta gol olup yağdı ve maçı 6-0 kazandı. Sarı kırmızılı ekip kendi evindeki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.

Galatasaray-Alanyaspor maçı golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig 3. hafta karşılaşmasında Aytemiz Alanyaspor’u konuk eden Galatasaray, taraftarı önünde adeta şov yaptı ve mücadeleyi 6-0 kazanarak farklı bir galibiyete imza attı.

Kendi evindeki yenilmezlik serisini 21 maça çıkartan Galatasaray (20G, 1B), ilk yarıda net fırsatlar bulmakta zorlanırken 37. dakikada yaşanan karambolde Fernando’nun golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda ise adeta Galatasaray fırtınası vardı. Maçın 49. dakikasında skoru 2-0 yapan Sinan Gümüş, Eren Derdiyok’un 53. dakikada attığı golün de asistini yapan isim oldu ve Galatasaray skoru 3-0’a getirdi.

Bu golden 3 dakika sonra eski Aytemiz Alanyasporlu yeni Galatasaraylı Emre Akbaba’nın harika plasesi durumu 4-0’a taşırken 82. dakikada bir başka yeni transfer Henry Onyekuru sahneye çıktı ve skoru 5-0 yapan isim oldu.

Oyuna 83’te giren genç futbolcu Yunus Akgün, bir dakika sonra Emre Akbaba’nın attığı gole asist yaparken Galatasaray skoru 6-0’a getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı kırmızılı ekip farklı bir galibiyet elde etti.

Galatasaray bu sonuçla puanını 9 yaparken Aytemiz Alanyaspor ligde henüz puanla tanışamadı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Trabzonspor’a konuk olurken Aytemiz Alanyaspor evinde Göztepe’yi ağırlayacak.

GALATASARAY GOLÜ DURAN TOPTA BULDU : Kapalı Alanyaspor savunmasını açmakta zorlanan sarı kırmızılı ekip 37. dakikada Fernando ile golü buldu. Sağ kanattan Emre’nin kullandığı köşe vuruşunda arka direkteki Sinan topu kafayla indirdi. Kale çizgisi önünde yaşanan büyük karambolde boşta kalan topu Fernando ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi

SİNAN GÜMÜŞ TAKIMIN RAHATLATTI : İlk yarıda topa daha fazla üstün olsa da istediği gol fırsatlarına ulaşamayan Galatasaray, 49. dakikada Sinan Gümüş’ün golüyle skoru 2-0 yaptı ve rahat bir nefes aldı. Mariano-Belhanda paslaşmasından sonra topu alan Sinan Gümüş uzak mesafeden sol ayağıyla vuruşunu yaptı, savunmada Tzavellas’ın kafasına çarpıp yön değiştiren top kaleci Haydar’ı yanıltıp ağlarla buluştu.

BU KEZ ASİST SİNAN, GOL EREN! : Sinan Gümüş’ün golü sonrasında bütün hesapları bozulan Alanyaspor, akın akın gelen Galatasaray hücumcuları karşısında çaresiz kaldı. Dakikalar 53’ü gösterirken Belhanda’nın ara pasıyla ceza alanı içinde topu alan Sinan pasını kale önüne doğru çıkardı, Eren tek dokunuşla skoru 3-0 yapan isim oldu.

YENİ TRANSFER AKBABA’DAN ESKİ TAKIMINA GOL : Aytemiz Alanyaspor’dan yeni transfer edilen Emre Akbaba, 56. dakikada attığı golle skoru 4-0 yaptı. Defansın uzun pasıyla Alanyaspor savunmasının arkasına hareketlenen Emre Akbaba, sol çaprazdan ceza alanına sokuldu ve sağ ayağıyla ters köşeye yolladığı plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Akbaba’nın, eski takımına karşı attığı golden sonra sevinmemesi dikkatlerden kaçmadı

PENALTI KARARINI ‘VAR’ İPTAL ETTİ : Karşılaşmanın 66. dakikasında ilginç bir an yaşandı. Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında içeri kesilen top savunmadan sekip Sinan’ın önüne geldi. Sinan sağ çaprazda rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Belhanda penaltı vuruşunu kullanmak üzereyken son anda düdüğü çalan Hakem Halil Umut Meler, pozisyonu incelemek üzere VAR ekranına gitti. VAR hakemlerinin uyarısıyla pozisyonu saha kenarındaki ekrandan inceleyen Halil Umut Meler, pozisyonun penaltı olmadığına karar verdi. Oyun hakem atışıyla yeniden başladı.

BADOU N’DIAYE, TT STADYUMU’NDA : Galatasaray’ın İngiltere Championship ekibi Stoke City’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Badou N’diaye, sarı kırmızılı takımın Aytemiz Alanyaspor ile oynadığı mücadelede Türk Telekom Stadyumu’nda maçı izledi.

EMRE AKBABA İLK 11’DE : Galatasaray’ın Aytemiz Alanyaspor’dan kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Emre Akbaba, yeni takımı ile ilk ’11’ deneyimini eski takımı Alanyaspor’a karşı yaşadı. Akbaba, sarı kırmızılı takımın Göztepe ile oynadığı mücadeleye yedek kulübesinde başlamış ve daha sonra oyuna dahil olmuştu.

TERİM’DEN TEK DEĞİŞİKLİK : Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı kırmızılı takımın Göztepe ile oynadığı mücadelenin ilk 11’inde tek değişikliğe gitti. Deneyimli çalıştırıcı Göztepe mücadelesinde ilk 11’de sahaya sürdüğü Ryan Donk’un yerine Emre Akbaba’ya şans verdi. Sarı kırmızılı takım sahaya; Muslera, Mariano, Maicon, Ahmet, Nagatomo, Fernando, Emre, Belhanda, Onyekuru, Sinan, Eren ilk 11’i ile çıktı.

ASLAN’IN EVİNDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR : Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun ilk iki maçında MKE Ankaragücü ve Göztepe’yi mağlup ederek sezona ikide iki ile başlayan Galatasaray, ligin üçüncü karşılaşmasında Aytemiz Alanyaspor’u ağırladı. Son şampiyon Galatasaray, geçen sezon ligde evinde oynadığı 17 maçta hiç mağlubiyet yüzü görmezken, bu sezon evinde oynadığı tek lig maçında da Göztepe’yi mağlup etmeyi başardı.

AYTEMİZ ALANYASPOR’DA 3 EKSİK : Konuk ekip Aytemiz Alanyaspor’da 3 oyuncu Galatasaray deplasmanında takımını yalnız bıraktı. Sakatlığı bulunan Welinton ve Junior Fernandes’in yanı sıra kırmızı kart cezalısı Isaac Sackey, sarı kırmızılı takıma karşı kadroda yer almadı.

MAÇA YOĞUN İLGİ : Galatasaray’ın Aytemiz Alanyaspor ile oynadığı mücadeleye sarı kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Geç saate rağmen maçın oynandığı Türk Telekom Stadyumu’nun büyük bölümünü dolduran Galatasaray taraftarları, maç boyunca takımlarına destek oldular. Az sayıda Alanyaspor taraftarı ise kendilerine ayrılan bölümde mücadeleyi takip etti.

Galatasaray-Alanyaspor maçı fotoğraflarıGalatasaray-Alanyaspor maçı fotoğraflarıGalatasaray-Alanyaspor maçı fotoğraflarıGalatasaray-Alanyaspor maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Goller: Dk. 37 Fernando Reges, Dk. 49 Sinan Gümüş, Dk. 53 Eren Derdiyok, Dk. 56 ve 84 Emre Akbababa, Dk. 82 Henry Onyekuru (Galatasaray)

GALATASARAY: 6 - 0 :ALANYASPOR

Maç Sonu: Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.

90. dakika: Dördüncü hakem kararı ile maç 2 dakika uzayacak.

87. dakika: Galatasaray, 2016-17 sezonundaki Akhisarspor maçından (6-0) sonra ilk defa Türk Telekom Stadı'nda çıktığı bir Süper Lig maçında 6 GOL attı.

86. dakika: Galatasaray'da Fernando yerini Ozan Kabak'a bıraktı.

84. dakika: GOL Sol kanattan Yunus Akgün'ün yerden içeri çevirdiği topa Muğdat dokunamadı, arkasındaki Emre Akbaba tek dokunuşla topu ağlara yolladı: 6-0

83. dakika: Oyuncu Değişikliği Henry Chukwuemeka Onyekuru Yunus Akgün

82. dakika: GOL Sol kanattan savunma arkasına sarkan Emre Akbaba çaprazdan sert vurdu. Haydar'dan dönen topu Emre içeri çevirdi, Muğdat'ın dokunuşunda direkten dönen topu son olarak Onyekuru tamamladı: 5-0

80. dakika: Maicon'un şutunda top barajdan döndü.

78. dakika: Nagatomo'nun ceza sahasına kaldırdığı topa penaltı noktası üzerinden Onyekuru kafayı vurdu, top üstten auta gitti.

77. dakika: Tempo bu anlarda bir hayli düştü. 

75. dakika: Su molasının ardından karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

74. dakika: Hakem Halil Umut Meler bir kez daha su molası verdi. Sinan Gümüş maçı 1 gol, 1 asistle tamamladı.

73.dakika: Galatasaray'da Sinan Gümüş yerini Muğdat Çelik'e bıraktı.

72. dakika: Oyuncu Değişikliği Efecan Karaca Filipe Augusto Carvalho Souza

70. dakika: Karşılaşmada son 20 dakikaya Gaatasaray'ın dört farklı üstünlüğüyle giriliyor.

68. dakika: VAR hakemlerinin uyarısıyla pozisyonu saha kenarındaki ekrandan inceleyen Halil Umut Meler, pozisyonun penaltı olmadığına karar verdi. Oyun hakem atışıyla yeniden başladı.

67. dakika:  Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında içeri kesilen top savunmadan sekip Sinan'ın önüne geldi. Sinan sağ çaprazda rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

66. dakika:  Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında içeri kesilen top savunmadan sekip Sinan'ın önüne geldi. Sinan sağ çaprazda rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

65. dakika: Alanyaspor'da Hasan bir sakatlık yaşıyor, bu nedenle oyun duraklıyor.

64. dakika: Nefis hareketlerle sol kanattan ceza sahasına sokulan Onyekuru çaprazdan kaleyi denedi, Haydar iki hamlede topu kontrol etti.

63. dakika: Sol kanattan yapılan ortada Sinan'ın kafayla indirdiği topa ceza yayının gerisinden Belhanda çok sert vurdu, top az farkla yandan dışarı gitti.

61. dakika: Alanyaspor atağında Villafanez ceza alanı dışından vuruşunu yaptı, top yandan auta çıktı.

59. dakika: Alanyaspor'da Djalma Campos yerini Hasan Ayaroğlu'na bıraktı. Galatasaray, ikinci yarının başında bulduğu gollerle farkı bir anda açarak son yarım saate 4-0'lık üstünlükle giriyor.

58. dakika: Üst üste gelen üç golün şokunu yaşayan Alanyaspor baskı yemeye devam ediyor. Mesut Bakkal birazdan oyuna müdahale edecek.

57. dakika: Birkaç hafta önce Alanyaspor'dan Galatasaray'a transfer olan Emre Akbaba, sarı-kırmızılı formayla ilk 11'de çıktığı ilk maçta ağları sarstı. Emre, eski takımına attığı golden sonra sevinmedi.

56. dakika: GOL Defansın uzun pasıyla Alanyaspor savunmasının arkasına hareketlenen Emre Akbaba, sol çaprazdan ceza alanına sokuldu ve sağ ayağıyla ters köşeye plaseyi yolladı: 4-0

53. dakika: GOL Belhanda'nın ara pasıyla ceza alanı içinde topu alan Sinan pasını kale önüne doğru çıkardı, Eren tek dokunuşla topu ağlara yolladı: 3-0

51. dakika: Maniatis'in uzak mesafeden şutunda top savunmadan döndü.

50. dakika: Galatasaraylı taraftarlar ikinci golün ardından takımlarına olan desteklerini artırdı.

49. dakika: GOL Mariano-Belhanda paslaşmasından sonra topu alan Sinan Gümüş uzak mesafeden sol ayağıyla vuruşunu yaptı, savunmada Tzavellas'ın kafasına çarpıp yön değiştiren top kaleci Haydar'ı yanıltıp ağlarla buluştu: 2-0

46. dakika: Türk Telekom Stadyumu'nda ikinci yarı başladı! Alanyaspor'da Bobo yerini Mbilla'ya bıraktı.

Devre Arası: İlk yarı sona erdi! Galatasaray soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gidiyor.

45+2. dakika: Emre Akbaba bir kez daha yerde kaldı. Oyun yine duraklıyor.

45+1. dakika: Sol kanattan Sinan'ın kullandığı serbest vuruşa ceza alanı içinde Eren kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.

44. dakika: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

42. dakika: Sinan Gümüş sağ kanattan ceza alanına sokulmak istedi, N'Sakala kritik bir hamleyle topu kornere yolladı.

39. dakika:  Alanyaspor'un tüm hatlarıyla yüklendiği anda topu kapan Galatasaray rakibini 4'e 1 yakaladı. Sinan ceza alanına girerken Nagatomo'yu gördü ancak Japon oyuncu için ofsayt bayrağı kalktı.

37. dakika: GOL Sağ kanattan Emre'nin kullandığı köşe vuruşunda arka direkteki Sinan topu kafayla indirdi. Kale çizgisi önünde yaşanan büyük karambolde boşta kalan topu Fernando ağlara yolladı: 1-0 Alanyasporlu oyuncular GOL öncesi yaşanan karambolde Eren'in Cenk'e faul yaptığını ve bu nedenle golün incelenmesi gerektiğini söylüyor ancak Halil Umut Meler maçın bir an evvel başlamasını istedi.

35. dakika: Sarı Kart Barış Başdaş Eren'in son çizgiden içeri ortaladığı topu savunma kornere yolladı.

34. dakika: Sakatlıklar, faul düdükleri ve top kayıpları nedeniyle oyun sık sık duraklıyor. Bu kez de Alanyaspor'dan Barış'ın sakatlığı nedeniyle oyun durdu. Tempo giderek düşüyor.

33. dakika: Tempo oldukça düştü. Galatasaray oyunu rakip ceza alanı çevresine yıktı ancak pozisyon anlamında oldukça kısır bir maç oluyor.

32. dakika: Emre'nin kullandığı serbest vuruş etkili olmadı, atak autla sonuçlandı.

31. dakika: Galatasaray sağ çaprazdan, ceza alanının hemen dışından bir serbest vuruş kazandı. Emre Akbaba topun başında, kritik bir an olabilir.

30. dakika: Karşılaşmanın üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle geçiliyor.

28. dakika: Emre Akbaba rakip yarı alanın ortasında Barış'ın müdahalesiyle yerde kaldı, Galatasaray cephesinin kart beklentileri karşılık bulmadı.

27. dakika: Galatasaray atakları son paslardaki hatalı tercihler nedeniyle etkili olamadan sona eriyor.

26. dakika: Su molası sona erdi, karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

24. dakika: İstanbul'da oldukça sıcak bir hava var. Hakem Halil Umut Meler bu nedenle su molası verdi.

23. dakika: Galatasaray kanat akınlarıyla Alanyaspor kalesinde etkili olmaya çalışıyor. Özellikle Nagatomo sol kanattan iyi bindirmeler yapıyor.

22. dakika: Topla oynama oranlarında Galatasaray'ın %74'e %26'lık üstünlüğü bulunuyor.

20. dakika: Karşılaşmada ilk 20 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor. Tempo henüz beklenen seviyeye gelmedi.

19. dakika: Belhanda'nın nefis ara pasıyla Nagatomo sol kanattan ceza alanına sokuldu ve bekletmeden pasını çıkardı, penaltı noktası üzerinde bomboş kalan Onyekuru'nun gelişine vuruşunda top savunmadan döndü.

17. dakika: Galatasaray bir kez daha rakip yarı alana yerleşti ancak organize olmakta zorlanıyorlar.

16. dakika: Campos'un nefis ara pasıyla Bobo bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı, onun vuruşunu Muslera çıkardı.

14. dakika: Maicon'un tedavisi sürerken Serdar Aziz de ısınmaya gitti.

13. dakika: Galatasaray'da Maicon bir sakatlık yaşıyor, sağlık görevlileri onun için sahada.

12. dakika: Galatasaray savunmada yaptığı hazırlık paslarıyla topu ön alana taşımaya çalışıyor.

11. dakika: Efecan sağ kanattan taşıdığı topu içeri ortaladı, savunma ön direkte karşıladı.

10. dakika: Karşılaşmada ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geride kalıyor.

7. dakika: Karşılıklı top kayıplarının sayısı bir hayli fazla. Bu nedenle iki ekip de topu hücum bölgelerinde tutmakta zorlanıyor.

6. dakika: Maçın ilk bölümünde tempo bir hayli düşük. İki takım da şu an için birbirini tartıyor.

5. dakika: Galatasaray'da Emre Akbaba rakibiyle çarpışıp yerde kaldı, oyun bir süreliğine durakladı ancak Emre'nin ciddi bir sakatlığı yok.

4. dakika: Sarı-kırmızılılar rakip yarı alanda ayağa paslar yapıyor. Alanyaspor savunması çok iyi kapanıyor.

3. dakika: Muslera hariç tüm futbolcular Alanyaspor yarı alanında. Galatasaray tüm hatlarıyla baskı kurmaya çalışıyor. Galatasaray çok adamla Alanyaspor yarı alanına yerleşti.

1. dakika: İlk düdük çaldı ve maç başladı! Alanyaspor'un sol çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Villafanez doğrudan kaleyi denedi, top ters taraftan auta çıktı. 

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Ahmet, Maicon, Nagatomo, Fernando, Belhanda, Emre Akbaba, Onyekuru, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

AYTEMİZ ALANYASPOR: Haydar, Baiano, Barış, Tzavellas, Nsakala, Agusto, Maniatis, Djalma, Taha, Villafanez, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER