SPOR GÜNDEMİ

Futsal Milli Takımı zafer peşinde

Erzurum'da yapılacak 2014 UEFA Futsal Avrupa Şampiyonası ana eleme turu 7. Grup maçlarına katılacak Futsal Milli Takımı ter idmanı yaptı.

Futsal Milli Takımı zafer peşinde
Futsal Milli Takım Teknik Direktörü Ömer Kaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken ilçesindeki Erzurum Futsal Tesisleri'nde Slovenya maçı hazırlıklarını sürdüren sporcuların moralinin yüksek olduğunu söyledi.

Milli takımın güçlü bir kadroya sahip olduğunu belirten Kaner, ''Erzurum'da seyirci desteğini arkamıza alarak başarılı bir grafik çizeceğimize inanıyorum. Turnuvadan çok ümitliyim'' dedi.

Kaner, Erzurum Buz Arena'da oynanacak maçlarda en büyük rakiplerinin Slovenya olduğunu dile getirdi.

Futsal Milli Takımı'nın tarihinde ilk defa Slovenya ile karşılaşacağını ifade eden Kaner, şöyle konuştu:
''Futsal branşında kısa zamanda güzel başarılar elde ettik. Oynayacağımız turnuva, elit turnuva olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda birinci olan takım Avrupa Şampiyonası finallerine direkt katılıyor. İkinci takım playoff oynuyor ve en iyi üçüncü takımda playoffa devam ediyor. Erzurum'da olmamız bizim çok güzel bir duygu ve burada olmak çok önemli. Avrupa Şampiyonası'na katılmak için ilk maç çok önemli. Çok umutlu olduğumuz turnuvada, güçlü rakibimiz Slovenya ile yapacağımız ilk maçta seyircinin desteğine ihtiyacımız var.''

Kaner, milli takım kadrosuna alınan 3 futbolcunun sakatlanması nedeniyle, son anda takıma 3 yeni oyuncu dahil ettiklerini söyledi.

Türkiye'de futsalın yeni yeni gelişmeye başladığını anımsatan Kaner, şunları kaydetti:
''Bizim futsalı öğrenmemiz gerekiyor. Gençlerimiz futsala çok yatkın. Çok hareketli bir oyun ve değişik kuralları var. En ufak bir hata sizi mağlubiyete götürüyor. Elemelerde karşılaşacağımız Slovenya ile Ukrayna çok güçlü takımlar. İngiltere hemen hemen bizimle aynı yıllarda başladı futsala. Özellikle ilk maçlar çok önemlidir. Seyirci desteğiyle alacağımız galibiyet oyunculara büyük bir moral aşılayacak. 27 Mart'ta Slovenya'yı yenersek şansımız daha fazla olur. İyi bir neticeyle Erzurum'dan ayrılmak istiyoruz.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER