YAZARLAR

Mısır Satan Adam

“Çocukken her oyunda ebe bendim abi", hazır cevabıyla golünü attı. Dürüstlük yerinde bile saymıyor artık, Tansu Polatkan’ları, Halit Kıvanç’ları özlüyorum, Spor yazarlarının, "birinin adamı olmadığı yıllar, ne güzeldi" dedi..

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Değer ağırdır, taşıyabilen insanlara verilmeli! Onur da öyle, fiyat biçilmemeli!

Mazinin güzelliklerini ararken, güneşin battığı yere doğru yürüyordum. Kaldırım kenarında geleceğin hayalleriyle Mısır satan bir adamla göz göze geldim.

“Abi gel bir süt mısır vereyim dedi ve gülümsedi. Peki ver bakalım bir tane dedim. Ağacın gölgesine tabureyi çekerek, "buyur abi otur" dedi. tuzu serpip mısırı verdi. Mısırı yerken, Mısır’da süt mısırmış dedim. Evet bizde her zaman tazedir, İngilizlerin süt kupası varsa, benimde süt mısırım var dedi, esprili bir şekilde.."Sizi tanıyorum" demesiyle, Spor yazarıyım, gazeteciyim dedim. Abi, bende futbol arşivi gibiyim, iyi bir futbol izleyicisiyim diyerek gülümsedi. Sizin spor medyasında, birilerine şirin gözükmek için üç kuruşluk çıkar uğruna herkesin nabzına göre şerbet veren birçok futbol yağdanlığı var. Güç merkezi değiştikçe dönen fırıldak gibi aynı, dedi!

Kim diye sordum? "Kim olacak! Futbolun haybecileri" dedi. Bu mostralıklar, tv ekranlarında, diplomasız yargıç gibi görüntülere şekil veriyor, Boş kaşıkla verdikleri yorumlarla şımarıklığı özgüven zannediyorlar 'Bu curcunacı tiplerden bıktık usandık artık' dedi ve devam etti.

"Bir insan iki yüzlü olacaksa bari birinde iyi olmalı!" dedi, mısır satan adam. Bunların bir de, Çakar çakmazı var, her konuşmasında münakaşa çıkaran ses tonuyla; Futbolun Mostralıkları, eğrisi doğrusu Toroğlusu var!

Gerçekleri sobelemek, sana mı düştü dedim, ben de!

“Çocukken her oyunda ebe bendim abi", hazır cevabıyla golünü attı. Dürüstlük yerinde bile saymıyor artık, Tansu Polatkan’ları, Halit Kıvanç’ları özlüyorum, Spor yazarlarının, "birinin adamı olmadığı yıllar, ne güzeldi" dedi..

Ve hız kesmedi.. Ne zaman televizyonu açsam, bu futbol yağdanlıkları karşıma çıkıyor. Benim de o an alerjilerim harekete geçiyor, ben de yüzlerine hapşırıyorum, iyi mi !..

Çok yaşa! dedim, saat geç oldu!.. Sohbeti noktaladım, ben de..

Yağcılığa gösterilen itibar, goygoycuların yaranma şekline bağlı, diyerek.!

Yine karşılar mıyız bilmem ama Mısır ve sohbet için teşekkürler,

Futbol tutkunu Mısır satan adam, "Ben hep burdayım beklerim Abi" dedi, gülümseyerek;

Saat dedin de;

"Zamanı yanlış gösteren bu geri kalmış saatleri, ayar etmenin zamanı da umarım bir gün gelir, bu futbolun mostralıklarından kurtuluruz.. Yaz bunları unutmaa! " diye arkamdan seslendi..

Mısır Satan Adam..

Ben de “peki söz, unutmam" dedim ve unutmadım.

Yorumlar
TREND HABERLER