YAZARLAR

Futbolun son düzlüğü..

Galatasaray taraftarı travmatik bir sezon geçiriyor. Hem Avrupa’da hem Süperlig de alınan başarısız sonuçlar, ardından Hamza hoca Musatafa Hoca konuları, derken Uefa’dan gelen ceza ve ekonomik krizler.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Sezon sonuna yaklaştığımız bugünlerde yazarımız Fatih Ucuz ile futbol gündemini konuştuk..

Süperlig de artık son 5 hafta. Kupada da dün yarı final maçları oynandı. Sezonun sonuna yaklaşıyoruz. İsterseniz kupa ile başlayalım. Hem Fenerbahçe, hem Galatasaray rakiplerini deplasmanda 3’er golle yendiler, olası bir Fenerbahçe-Galatasaray finalini siz nasıl değerlendirirsiniz?

Her ne kadar Galatasaray sönük bir sezon geçiyorsa da Galatasaray-Fenerbahçe kupa finali hepimizi heyecanlandırır. Henüz ikinci maçlar oynanmadı dolayısıyla temkinli olmakta fayda var lakin finalin adı derbi olursa Galatasaray sezonun fırsatını yakalamış olur.

Ne açıdan sezonun fırsatı?

Galatasaray taraftarı travmatik bir sezon geçiriyor. Hem Avrupa’da hem Süperlig de alınan başarısız sonuçlar,ardından Hamza hoca Musatafa hoca konuları, derken Uefa’dan gelen ceza ve ekonomik krizler. Eğer Galatarsaray sezonun son maçında kupa finalinde üstelik Fenerbahçe’yi yenerse koskoca bir sezonu kurtarmış olur ve taraftarını mutlu eder, bu açıdan önemli bir fırsat..

Peki lig yarışı nasıl gidiyor sizce? Kamuoyunda Beşiktaş şampiyon olmuş gibi bir algı var. Sizin bakış açınız nedir?

Beşiktaş’ın önemli bir avantajı olduğu doğru, Beşiktaş’ın şampiyonluk havası yakaladığı da doğru ama henüz 15 puanlık 5 maç var. Yani kimsenin bişey kazandığı veya kaybettiği yok. Benim bakış açım haftasonu oynanacak Akhisar maçının kazanıldığı takdirde son kırılma maçı olacağıdır. Beşiktaş Manisa’dan kayıpsız dönerse artık %90 şampiyondur. Manisa’da puan kaybedecek olursa şanslar neredeyse tekrar eşitlenir. Çünkü Beşiktaş daha Galatasaray, Kayserispor gibi Konyaspor gibi sert maçlara çıkacak.

Fenerbahçe cephesinde bir hüzün hatta hüznün ötesinde gerginlik var. Taraftar Ersun Yanal tezahüratları yapıyor. Başkan Aziz Yıldırım ise buna tepkili. Sizce Fenerbahçe’de işler neden bu duruma geldi?

Tek sebep yeterince iyi saha sonuçlarının alınamaması. Fenerbahçe taraftarı bu sezon kötü futbolu dahi sineye çekmeye hazırdı, yeterki saha sonuçlar iyi olsaydı. Lakin hem futbol hem sonuçlar kötü olunca onlarda, hem futbolu hem sonuçları mükemmele yakın olan Ersun Yanal’ı geri istediler, bu da gayet doğal. Aslında mesele sadece Ersun Yanal meselesi de değil. Ersun Yanal bir felsefeyi temsil ediyor.. Fenerbahçe taraftarı özgüveni yüksek, cesur, ofansif futbol oynayan bir takım görmek istiyor..

Perreira devam etmeli mi sizce?

Ben bu soruya aylar önce cevap vermiştim. Hatta Perreira şampiyon yapsa bile gönderilmeli demiştim. Söylediklerimin hala arkasındayım. Perreira hala başında olduğu takımın futbol tarihine, futbol kültürüne aşina değil. Fenerbahçe tarihinin hiçbir döneminde lig maçlarına 7 defans orjinli futbolcu ile çıkmamıştır. Perreira’nın felsefesi ile Fenerbahçe’nin beklentileri uyuşmuyor, bu kadar net.

Son soru; Beşiktaş için Akhisar maçının sezonun beklide son kırılma maçı olacağını söylediniz az evvel. Bu maçtan beklentiniz nedir? Beşiktaş puan kaybeder mi?

Beck sarı kart cezalısı olacak ve oynamayacak, bu önemli bir fire. Rodagella, Ricardo Vaz Te, Mezenga gibi dripling seven oyuncuları var Ahhisar’ın. Beşiktaş ligin ilk yarısında ani ataklar ile yediği gollerle 2-0 kaybetmişti rakibine. Benzer bir son ile karşılaşmaması için bir mani yok. Ama durum bu sefer biraz farklı. Ligin ilk yarısından kaybedilen puanların telafisi vardı ama artık yok. Beşiktaş’lı oyuncular da çok iyi biliyorki alacakları bir galibiyet Fenerbahçe’nin mental açıdan sonu olacak. Ben sert, heyecanlı ama sonunda Beşiktaş’ın kazanacağı bir maç bekliyorum..

Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum…

Yorumlar
TREND HABERLER