YAZARLAR

Fiziki üstünlük

Dünkü maçın tamamına bakarsak oyun hakimiyeti genelde Fenerbahçe’nin elindeydi,lakin net pozisyon bulmakta zorlandı.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

''Milli takım grubunda İzlanda’nın, Fenerbahçe’nin grubunda ise Norveç’li Molde’nin gruplardaki çıkışları, benzer coğrafyadaki bu takımların başarısındaki en önemli nüans olan fizik kalitenin aslında futbol için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Fenerbahçe dünkü maçtada gördüğümüz üzere kondüsyon problemi yaşıyor. Zaten tam manasıyla bir sistem takımı değilken, çok kaliteli futbolcuları olmasına rağmen vasat takımları bile geçmekte zorlanıyor haliyle.''

Dünkü maçın tamamına bakarsak oyun hakimiyeti genelde Fenerbahçe’nin elindeydi. Diego, Nani ve Van Persie beklenen kalitenin uzağında görüntü çizdiler. Perreira’nın Fernandao ve Ozan değişikliği hem teknik açıdan hem zamanlama açısından çok doğruydu. Belki biraz sakatlıklar buna sebep oldu ama Perreira’nin artık net bir sistemi olmalı ve bu sistem içinde kullanıcağı oyuncuları belirlemesi gerekiyor. Benzer pozisyonlarda, çok kaliteli alternatiflerinin olmasını artık avantaja dönüştürmek zorunda. Bu takım herşeye rağmen 5 maç üst üste aynı 11 ile sahaya çıkarsa kısa sürede ciddi fark yaratır. Markoviç, De Souza, Ba, Caner, Gökhan Gönül ve Ozan herdurumda ilk 11’de olması gereken oyuncular. Molde’nin 3 maçta 7 puan alması grupta hesapları karıştırsa bile,doğru oyun ile Fenerbahçe Ajax deplasmanındanda puan çıkarır ve grup için avantaj elde edebilir.

Milli takımın başarısının ardından, takımlarımızın Avrupa kupalarında bu hafta aldığı iyi sonuçlar bizi sevindirdi. Üstelik ülke sıralamasında İsviçre’yi geçip 11.sıraya yükselmemizde bundan sonrası için motivasyonumuzu arttıracaktır.

Yorumlar
TREND HABERLER