GALATASARAY

Fırat Aydınus kural hatası yaptı iddiası

Galatasaray-Trabzonspor maçında bordo mavilileri 1-0 öne geçiren gol, ofsayt tartışmalarına neden oldu.

Fırat Aydınus kural hatası yaptı iddiası

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı ve Hürriyet yazarı Mustafa Çulcu, Galatasaray-Trabzonspor maçında N'Doye'nin attığı golün ofsayt oludğunu savunurken, Fırat Aydınus'a çok ağır eleştiriler yöneltti.

Karşılaşmanın 17. dakikasında Castillo'nun ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşarak kaleci Muslera'yla karşı karşıya kalan Bero, pasını arka direkteki N'Doye'a aktardı. Bu oyuncu, uygun durumda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Gol sonrası, Bero'nun verdiği son pasta N'Doye'nin ofsayt olduğu itirazları yapıldı.

"Gol santimlerle ofsayt çıkabilir"

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, pozisyon için şu değerlendirmeyi yaptı:

"Golü atan N'Doye, takım arkadaşı Bero'dan gelen pasta santimlerle ofsayt. 2 no'lu yardımcı hakem Hakan Yemişken pozisyonla aynı hizada değil, geride kaldı. Böyle olduğu için de pozisyonu kaçırdı. Belki pozisyon çok az santimlerle çıkacak bir ofsayt. Ama UEFA da bu tür pozisyonlar için 'Yardımcı hakemin kararı desteklenmelidir' diyor. Olaya bu açıdan bakarsak yardımcı hakemin 'oyna' kararını desteklememiz gerekiyor. Ama bana sorarsanız pozisyon ofsayt. Çünkü N'Doye'nin vücudunun üst kısmı da topun önünde gözüküyor."

"AYDINUS, UEFA'NIN DA FIFA'NIN DA ÜSTÜNDE!"

Galatasaray Trabzonspor maçında tartışmalı gol

Mustafa Çulcu ayrıca hakem Fırat Aydınus'un maç içinde yaptığı önemli bir hatayı şöyle anlattı:

"34. dakikada top Tolga Ciğerci'nin koltuk altında ve sırtında kaldı. N'Doye ve Semih de bu topu almak için mücadele etti. Bir baktık hakem oyunu durdurdu. Eğer faul varsa Galatasaray'ın aleyhine vermesi lazım. Oyunculardan tepki geldi, "Hocam ne var bunda" diye. Hakem ne tuhaftır ki bir hakem atışı icat etti. Kendince yeni bir kural çıkardı. Yani Fırat Aydınus, UEFA'nın da FIFA'nın da üstünde!

"AYDINUS, GEÇEN HAFTA DA KURAL HATASI YAPTI"

Fırat Aydınus geçen hafta da Bursaspor-Osmanlıspor maçında kural hatası yapmıştı. O pozisyon da şöyle gelişti. 82. dakikada Bursasporlu lehine faul çaldı. Ardından Osmanlısporlu futbolcu topu eline aldı ve atışı geciktirmek amacıyla topla birlikte yürüdü. Fırat Aydınus ikaz etti, tam sarı kartı çıkaracağı sırada Bursaspor oyunu başlattı. Fırat Aydınus da devam ettirdi. Sonra o top auta çıktı. Fırat Aydınus daha sonra Osmanlısporlu futbolcuya sarı kart gösterdi. Bu, tamamen kurallara aykırı bir davranış. Oyun başladıktan sonra pozisyondaki disiplin cezası daha sonra uygulanmaz. Kısacası, geçen hafta kural hatası yapan Fırat Aydınus bu hafta da kural icat etti!"

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER