ROPÖRTAJ

Fikret Orman iddia edilen tapeler için neler söyledi?

Bilic gidecek mi, stat ne zaman bitecek? Beşiktaş Başkanı Fikret Orman iddia edilen tapeler için neler söyledi? İşte o çarpıcı röportaj.

Fikret Orman iddia edilen tapeler için neler söyledi?
Fikret Orman, sorumluluğu gereği siyaset konuşmak istemediğini söyleyerek, ''içimdekini ben bilirim'' dedi. 
 
Bir sü­re ön­ce internete dü­şen ses ka­yıt­la­rı bü­yük yan­kı uyan­dır­mış­tı. Kayıt­lar­dan birinde Başbakan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ta­raf­tar gru­bu Çar­şı­’nın, ‘Ge­zi ey­lem­le­ri’n­de­ki rolünü eleş­tir­me­yen Be­şik­taş Baş­ka­nı Fik­ret Or­ma­n’­a da­ir sert söz­ler söy­le­di­ği id­di­a edi­li­yor­du.

KİP­TAŞ Ge­nel Mü­dü­rü İs­met Yıl­maz ile İstanbul Büyük­şe­hir Be­le­di­ye­si es­ki meclis üye­si Ham­di Çam­lı ara­sın­da geç­ti­ği id­di­a edi­len bir diğer ka­yıt­ta ise Be­şik­ta­ş’­ın ye­ni stat in­şa­atı­nın durdurulması teh­di­di dik­kat çe­ki­yor­du. Bu şahısların aralarından yaptıkları konuşmada Orman’a yönelik olarak ağır küfürler kullandıkları ileri sürüldü.

Be­şik­taş Baş­ka­nı Fik­ret Or­man Bugün si'nden Özgür Sancar'a ko­nuy­la il­gi­li çar­pı­cı açıklamalar yap­tı.  
 
Kayıtların ortaya çıkmasının ardından sergilediği soğukkanlı tutumun gerekçesine değinen Orman "Ben kurumumun menfaatleri gereği son derece makul hareket etmek zorundaydım. Sorumluluk benim üstümde. Neticede ben de bir insanım. Benim de duygularım var ama sorumluluk taşıdığım için bunları kontrol etmeyi öğrendim. İçimdekini ben bilirim ama kulübümün menfaati için soğukkanlılığımı koruyorum" diye konuştu.

"DEVLET BİLE 4 SENEDE YAPAMADI"

Stat inşaatının daha önce belirlenen tarih olan 30 Ağustos'ta bitirilemeyeceği yönündeki tenkitleri yorumlayan Orman, "Kulüpte odamdaki bilgisayarda, webcamler aracılığıyla, 24 saat her açıdan stat inşaatını kontrol ediyorum. 30 Ağustos dedik ama bitmesi için opsiyonu var elbette ki. Bu sanki devlet dairesi mi? Başakşehir Stadı'nı 4 senedir yapamadılar. Devlet bile bu işi yaparken süre alıyor. Bizim gecikmeli olarak da yapmamızda ne gibi sorun olabilir. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Hele o zamanı bir görelim. Ama inşaat istediğimiz gibi gidiyor" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ SİYASET YAPMAZ"

Orman sıkça dillendirilen şike davasının siyasi yönü olduğu iddiaları için de"Yorum yapmak istemem. Beşiktaş 111 yıllık kulüptür. 111 yıldır değişmeyen tek bir maddesi vardır: Beşiktaş siyaset yapmaz. Siyaset bizim işimiz değildir. Ben siyasetçi değilim. Hele Türkiye'de bu siyasi ortamda, siyasi bir yorum yapmayı kurumum açısından doğru bulmam" dedi. "Şike konusundaki söylemleriniz nedeniyle Aziz Yıldırım'la aranızda kırgınlık oluştu mu" şeklindeki sorumuza ise Orman "Ben hep aynı şeyi söylüyorum. Beşiktaş şike olaylarında kenar süsü yapıldı. Aziz Yıldırım'la kırgın değiliz. İlişkimiz her zaman seviyelidir.''

"DAHA FENER BİZE GELECEK"

Fikret Orman, lig yarışıyla ilgili iddialı konuştu. Fenerbahçeliler'in şampiyonluğa kesin gözüyle bakmalarının normal olduğunu belirterek "Avantajlılar. Lider oldukları için havaya girmeleri normal. Ama daha çok maç var. Biz kendimizi şanslı görüyoruz. Fenerbahçe bize gelecek. Antalya, Rize ve Galatasaray'ı yensek daha iyi olacaktı ama bu maçlardaki hakem hataları da bizi buraya getirdi" dedi. Fenerbahçe şampiyon olsa bile ikincinin Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmesiyle ilgili de Orman "Beşiktaş'ın hedefi asla ikincilik olamaz" diye konuştu. Orman 6 yıl içinde Devler Ligi'nde final oynama hedefinin hâlâ geçerli olduğunu da belirtirken stat bittiği zaman Galatasaray ve Fenerbahçe'yi geçeceklerini yineledi.

"BILIC KARARI SEZON SONU"

Beşiktaş'ta son dönemde tartışılan konulardan biri de teknik direktör Bilic'in geleceği. Hırvat hocanın performansını nasıl bulduğunu sorduğumuz Orman "Beşiktaş'ın hocasıyla ilgili yorumu sezon sonunda yapacağım. Benöğretmen değilim. O da bir öğrenci değil. Yazılı imtihanın sonucuna bakacak değiliz. Biz kendisiyle ilgili tespitimizi sezon sonunda yapacağız" dedi. Bilic'in geçtiğimiz günlerde hakem kararlarıyla ilgili isyanını da değerlendiren Orman "O da artık isyan etti, ne yapsın! Hiç kimseden fayda görmek istemiyoruz. İltimas da istemiyoruz. Beklediğimiz şey adalet. Kulübüm zarar görüyor. Beni diğer kulüpler değil, benim kurumum ilgilendiriyor. Benim kulübüm bu işle ilgili zarar gördü. Bunun sistematik olduğunu düşünmüyorum ama bu işler hep bizim başımıza geliyor" yorumunda bulundu. 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER