ROPÖRTAJ

Fikret Orman Arena'nın biteceği tarihi açıkladı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman Arena'nın biteceği tarihi açıkladı
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'da TRT Spor'a özel bir röportaj verdi.

20 Eylül'de stadı bitireceklerini dile getiren Orman, "Burasıyla ilgili birçok sıkıntı yaşıyoruz. Allahın yardımıyla gidiyor ama emekle gidiyor. Burası gündemde olan bir yer. Burası kimsenin yapılabileceğine inanmadığı bir yer. Çok gündemde olunca, maalesef içeriden çok fazla yalan dolan oluyor. Beşiktaşlılar rahat olsunlar. Ben buradayım. Arkadaşlarım burada. Şu an 600 kişinin üzerinde çalışan var. Tahmin ediyorum, bu ay sonu bu çok daha yüksek sayıya çıkıyor. Eylül 20'de de burayı bitiriyoruz. Kulüp merkezi geliyor buraya." dedi.

"STAT AYNI ZAMANDA TURUSTİK BİR ALAN DA OLACAK"
Vodafone Arena'nın aynı zamanda turistik bir alan da olacağını ifade eden Orman, "Burada moda merkezi olacak. Turistlerin gezeceği bir alan yaratıyoruz. Vodafone Arena'nın karşısında Dolmabahçe'ye 2.5 milyon turist geliyor. Konserler olacak. Burası yaşayan bir stadyum olacak. Türkiye'nin ve dünyanın en önemli akıllı stadyumlarından birisi olacak. Burada stadyum içerisinde canlı yayınlar olacak. Burası yeşil bir stadyum olacak. Suyunu kendi toplayacak, arıtacak, çimlerde kullanacak. Bunları yapabilmek zor ve emek gerektiriyor" şeklinde konuştu.

"STADI 20 EYLÜL'DE BİTİRECEĞİZ"
Süper Lig'in ilk 3 haftasında deplasmanda oynamak istediklerini dile getiren Orman, "TFF'ye 4 haftalık bir istekte bulunmadan önce Kulüpler Birliği ile bir görüşeceğiz. Buranın zemini aşağı indirilirken, 3-4 hafta sürekli deplasmanda oynanmıştı. 3 hafta falan deplasmanda oynayacağız. Süresi uzamaması için çalışacağız. 20 Eylül'de bitirmeye çalışacağız. Onu o gün bakarız. Biz buraya dönme çabasındayız." dedi.

Vodafone Arena'nın açılışında yapmak istedikleri turnuvayı daha sonra yapacaklarını ifade eden Orman, "Açılışla ilgili Barcelona ile bir turnuva yapmak istiyorduk ancak lig arasına geleceği için belli bir süre sonra yapacağız o turnuvayı." dedi.

"HEM TRANSFER YAP DİYORLAR, HEM DE BORCU KAPAT"
Hem transferi hem de borcu kapatma işlemini aynı anda yapamacaklarını vurgulayan Orman, "Beşiktaş önemli bir kurum, bir üslubu var. Beşiktaşlı kongre üyesinin bir ağırlığı var. Hür iradeleriyle gelen insanların, grup iradesinden önce gelebilmesi için aidatları indirdik. Bizim orada atladığımız bir nokta oldu, çoluk çocuk geldi, seviye düştü. Kuruyorlar bu çocukları, gönderiyorlar. 6500 kongre üyesi olmuş benim dönemimde. Ayıp yani. Borç çıkıyormuş, söylüyorum. Transfer yapmayalım mı diyorum, hayır yapın. Her şey olsun diyorlar, onu yapın, bunu yapın, gelir tarafını artırmadan borç artmasın diyorlar. Konuşulan mevzuların tabanı olması lazım. Voleybol takımı lig düştü. Kabul ettim, özür diledim. Bizim hatamız dedim." şeklinde konuştu.

"BİZ UGANDASPOR'U MU TUTUYORUZ"
Beşiktaş'ın sahibinin Beşiktaş taraftarı olduğunu ifade eden Orman, "Beşiktaş'a selam olsun, büyük Beşiktaş'ın sahibi Beşiktaş taraftarıyız diyorlar. Biz neyiz, Ugandaspor'u mu tutuyoruz! Biz nereden geldik, onların yaşından çok ben Beşiktaş'ın içindeyim. Üzülüyorum. Ben buraya tırnaklarımla kazıyarak geldim. Biz eski başkanların, yöneticilerin yanlarından geçemezdik saygıdan. Senede 120 TL ödeyerek, oraya Beşiktaş'ın başkanına hakaret edilemez.Söylediğiniz şeyi ifade edebilirsiniz ama üslubunuza, nezaketinize, Beşiktaş'ı temsil etmenize dikkat etmeniz lazım" dedi.

"BU STADI 2 AYDA YIKTI, 2 YILDIR YAPIYORUZ"
Seçimden hiçbir şekilde kaçmayacağını da vurgulayan Orman, "Ben seçimden kaçmam. Ben seçimle geldim, atanarakgelmedim. Beşiktaş genel kurulunun hür iradesinden kaçmam. Seçim istiyorlardı, koyarız dedim sandığı. Bizi buraya seçen insanların birinci iradesi, Beşiktaş'ı çözmekle alakalıdır. Bir işi yıkmak kolay, yapmak çok zor. Bu stadı 2 ayda yıktık, 2 senedir yapıyoruz. Beşiktaş'ın hocası, transferleri, Vodafone Arena, Ümraniye Tesisleri, Fulya Tesisleri, Pendik Tesisleri, Akatlar Sosyal Tesisler, finansal borçları organize ediyoruz. Ramazan'da seçim yapmaktansa, eylül ekim ayı gibi sandığı koyarız. Buradan da söylüyorum, sandığı koyacağız lütfen aday olsunlar. İnsan yıpratmak üzerine değil, somut projelerle gelsinler." dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER