BASKETBOL

Fener'de hedef final four oynamak

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, hedeflerinin Avrupa'da ''final four'' oynamak olduğunu söyledi....

Fener'de hedef final four oynamak

Nedim Karakaş, hedeflerinin Avrupa'da ''final four'' oynamak olduğunu, bunu da gerçekleştireceklerini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Karakaş, 2007 yılında antrenör Bogdan Tanjevic'in Fenerbahçe Ülker'e imza attığı törende, kulüp asbaşkanı Mahmut Uslu'nun ''Avrupa'da 3 yıl sonra final oynayacağız'' açıklamasına karşın takımın bu yıl Avrupa Ligi'nden erken elenmesiyle ilgili soru üzerine, ''İnsanlar bazı plan-proje gerçekleştirirken önlerindeki malzemeye bakarlar, o malzemelerden yola çıkarak bunu söylerler. Ümit bağladığımız genç oyuncularımızın kapasitelerini en üst seviyeye taşımalarını bekliyorduk. Oralarda belki yanılmış olabiliriz'' dedi.

Bu projenin hala yürürlükte olduğunu, 2010 yılına yetiştirilmesi planlanan Ataşehir'deki salonlarının yapıldığını vurgulayan Karakaş, şöyle devam etti:

''Biz o salonla birlikte 'Final Four'a adayız' demiştik. Ama herkes o şeyleri cımbızla ayıkladığı için farklı manalar çıkıyor. Elbetteki Fenrebahçe'nin hedefleri Avrupa'da 'Final Four' oynamak. Bunu da gerçekleştirecek. Başlangıçta Serkan İnan ile başlayan Hakan Demirel ile devam eden daha başka gençler de vardı. Bunların hepsi o planın içinde olan gençler, bir taş eksilince o taşın yerine yenisine yerleştirmek zaman alıyor. Ömer Aşık, Semih, Oğuz'dan zaman zaman yaşadığı sakatlıklar nedeniyle faydalanamadık. Salonumuz bittiğinde Fenerbahçe, basketbolda, voleybolda bir kademe daha üste çıkacaktır.''

''HABERLER OYUNCULARIMIZIN KAFALARINI KARIŞTIRDI''

Nedim Karakaş, sezon boyunca çektikleri sıkıntıların başında maça konsantre olamamak geldiğini, bunda basının da payı olduğunu iddia etti.

''Konsantre olduğumuz zaman, oyuna var gücümüzle asıldığımız zaman neler yapabileceğimiz belli'' diyen Karakaş, ''Fakat sezon başladığından beri basın hiçbir zaman bizi rahat bırakmadı. Her konuyla ilgili çıkan haberlerle, her hafta oyuncularımızın kafalarının karıştığını düşünüyorum. Belki istedikleri amaca ulaştılar'' diye konuştu.

Nedim Karakaş, ''Tanjevic'in gideceği yönündeki haberleri mi kastediyorsunuz'' sorusu üzerine, ''Bu konuda Fenerbahçe Kulübü'nde konuşabilecek en yetkili ağız Sayın Başkan Aziz Yıldırım'dır. Sayın Yıldırım bunu her zaman her vesileyle açıkladı, hatta bir basın toplantısının ardından bütün basın mensuplarına 'Tanjevic'in arkasındayız, sonuna kadar destekliyoruz' dedi. Ama kimse buna itibar etmedi. Basınımız, başkanımızın söylediği sözleri kulak arkası edip, kendi istediklerini, gönüllerinden geçtiği şekilde değerlendirdiler. O da bize zarar verdi'' dedi.

Fenerbahçeli taraftarların kötü sonuçlardan sonra ''Tanjevic istifa'' diye bağırdığının hatırlatılması üzerine Karakaş, şunları kaydetti:

''Burada bağıran da oluyor, destekleyen de oluyor. Antrenörler konusunda zaman zaman bu oluyor. Zamanında Aydın Örs'e de bağırmadılar mı? Bağırdılar. Hatta 'Aydın Örs olsaydı, salon dolardı' deniliyor. Biz 33 kişiyle oynadığımız zaman 'Avrupa Final Four'unu kaçırdık. O zaman da takımın başında Aydın Örs vardı. Acaba o zaman kimi protesto ediyorlardı? Yani bunlar gerçek olan şeyler değil. Ama taraftarların kendi gönlünden geçen sporcular, antrenörler, idareciler olabilir. Taraftarlarımız kulüpleri gönülden seven kişiler. Takımlarının başarılı olmasını istiyorlar. O başarıda da kendi sevdikleri kişilerin yer almasını istiyorlar. Bundan doğal bir şey olamaz, ama kulüpleri yönetim kurulları idare ediyor. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun başında da Aziz başkan var. Aziz başkanın dedikleri olur.''

''MİRSAD'DA SAKATLIK SIKINTISI YAŞADIK''

[page_end]Bu sezon sakatlığı nedeniyle uzun süre oynayamayan Mirsad Türkcan ile ilgili ''Geçen sezon sonunda Efes Pilsen ile anlaştığı için oynatılmıyor'' şeklindeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını ifade eden Karakaş, ''Sözleşmesi biten oyuncuların başka kulüple konuşması doğal. Mirsad da o çerçevede geçen sene konuşmuş olabilir, ama neticede kulübünde kaldı. Sezon başında kendisiyle ilgili çıkan dedikodular gerçeği yansıtan bir olay değil. Çünkü Mirsad sözleşmesine bağlı bir sporcu'' şeklinde konuştu.

Mirsad'ın tedavisinin uzadığını anlatan Nedim Karakaş, ''Belki daha sonra ortaya çıktı bilemiyorum, ama başlangıçta yapılan tedavide fıtık tespit edilememişti. Devamlı tedavi olup, sakatlığı geçmeyince yurt dışına göndermek zorunda kaldık. Orada da fıtık olduğu tespit edildi ve fıtık ameliyatından sonra dönüşü biraz daha uzadı. Mirsad'ın henüz tam istediği şekilde hareket edebildiğini düşünmüyorum. Çünkü sezon öncesi çalışmaların hepsini kaçırdı. Oradan da sıkıntı yaşadı. Ancak Mirsad takımımızın önemli oyuncusu, kariyerinde Avrupa ribaunt krallığı bulunan bir sporcu. Uzun süre ondan faydalanamadık'' diye konuştu.

''SOLOMON'UN YERİNE OYUNCU BULMAK ZAMAN ALDI''

Sezon başında ABD'li Willie Solomon ile yola çıktıklarını, ancak bu oyuncuyla daha sonra çalışmama kararı aldıklarını da ifade eden Karakaş, ''Solomon'un yerine oyuncu bulmak zaman aldı'' dedi.

Solomon'un iyi bir oyuncu olduğunu vurgulayan Nedim Karakaş, şöyle devam etti:

''Ama maalesef kendine has özellikleri olan, kendi dünyasında yaşayan bir oyuncu. Belli sınırların aşıldığı için de kulübümüz kendisiyle çalışmama kararı aldı. Onun da sıkıntısını yaşadık. Solomon'u gönderip onun kalitesinde bir oyuncu bulmanın kolay olmadığını herkes biliyor. İstediğimiz oyuncuyu bulmak zaman aldı. Sonunda Ukic'i transfer ederek o açığı doldurduk.''

Nedim Karakaş, Emir Preldzic'in basketbolunu her geçen gün geliştirdiğini, bu oyuncuyla birlikte aldıkları Gasper Vidmar'ı ise Türk basketbol kamuoyunun içine sindiremediğini söyledi. ''Vidmar bizim defansta hamallığı yüklenmiş bir oyuncuydu'' diyen Karakaş, ''Bu sene kiralık olarak Slovenya'nın Ljubljana takımına verdik. Orada da başarılı mücadeleler ortaya koyuyor. Onu da takip ediyoruz. Tabii onun kiraya verilmesinin nedeni bizim sezon içindeki planlarımıza dahildi. Sezon başında Enes Kanter'in de aramızda bulunacağını düşünüyorduk. Ona biraz daha fazla zaman tanıyabilmek onun da basketbolunu bir üst seviyeye çekebilmek için. Ama Enes'in ayrılması, Mirsad'ın sakatlanması nedeniyle Vidmar'ın boşluğunu hissettik'' şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER