FENERBAHÇE

Fenerbahçe'yi perişan eden derbi hazırlığı

Fenerbahçe'de derbi hazırlıkları başlarken futbolcular fiziksel antrenmanda adeta perişan oldu.

Fenerbahçe'yi perişan eden derbi hazırlığı

Spor Toto Süper Lig'de 11. haftada ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek Fenerbahçe'de milli takım arası çok iyi kullanıldı. Teknik heyet, derbi maçı hazırlıklarını iki bölüme ayırdı.

Sarı-lacivertliler, ilk haftada kondisyon yüklemesi yaparken, bu hafta da taktik çalışmalar başladı. Günde çift antrenman gerçekleştirilirken, kondisyona dönük çalışmalar geçen hafta perşembe gününe kadar sürdü. Ardından takımın dinlenmesi için üç gün izin verildi.

Soyunma odasında röntgenci skandalı

Bu çalışmalar sırasında ise takım, kondisyoner Fatih Yıldız'a emanet edildi. Derbi ile başlayacak yeni ve zorlu periyot öncesi takıma son fiziksel yükleme yapıldı.

Bu çalışmalar sırasında birbirinden farklı ve oldukça ilginç antrenman metotları uygulandı.

1) BOKS ANTRENMANI

Futbolular boks eldivelerini takıp özel bir çalışma yaptı. Kum torbalarına yapılan vuruşlarla üst adale grubunu güçlendirme çalışması yapıldı. Bunun dışında ayrıca reaksiyon çalışması da gerçekleşti. Komutlara göre en hızlı şekilde sağ ve sol yumruklarla futbolcuların reaksiyonlarının gelişmesi amaçlandı.

2) KÜREK ÇALIŞMASI

Futbolcular bunun dışında ayrıca kürek antrenmanı yaptılar. Salondaki özel makine gerçeğini aratmadı. Futbolcular, bu çalışma ile yine farklı bir kondisyon yüklemesi yaptı.

3) GEMİ HALATI

Bunun yanısıra gemi halatına benzeyen özel kalın halatlarla çalışmalara devam ettiler. Bu halatları sallayarak yine vücudun farklı bölgelerindeki kas gruplarını çalıştırdılar.

4) BİSİKLET

Klasik bisiklet antrenmanından farklı bir çalışmaydı. Tesisteki bu bisikletler sabit olmadığı için gerçekten yolda bisiklet sürüyormuş gibi bir durum söz konusu oldu. Yokuş yukarı çıkar gibi futbolcuları zorlayan ayrıca sağ ve sola yatabilen bu bisikletlerle futbolcular zorlu bir parkurda yarışıyormuş gibi efor sarf etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER