YAZARLAR

Fenerbahçe’yi bu hastalıktan Ali Koç kurtarabilir

Fenerbahçe için Ali Koç iyi bir gelecek vaat ediyor. Açıklamalarını dinlediğiniz zaman hayal ettiği Fenerbahçe taraftarı da heyecanlandırıyor. Bu süreçte Fenerbahçe kongre üyelerine büyük iş düşüyor

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Maç günü stadyum çevresi tıklım tıklım olan, taraftarın bilet bulamadığı, rakiplerini sahada ezen, puan almanın bile zor olduğu bir takımdı Fenerbahçe! Şükrü Saraçoğlu Stadına gelirken takımlar fark yememeyi başarı sayardı. Tribünler oyunculara itici güç olurdu. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor yıllardır neden bu stadyumda maç kazanamıyor? Fenerbahçe’den çekindikleri için en iyi oldukları dönemde bile psikolojik baskı altına giriyorlar ve Fenerbahçe kaybetmiyor.

Pereira, Advocaat ve Aykut Kocaman döneminde Fenerbahçe ciddi anlamda güç kaybetti. Kadro istikrarı olmayan bir takım oldu. Bekler iyiyken orta sahası zayıf, orta sahası iyiyken forveti iyi olmayan bir takım oldu. Son dönemde hiçbir zaman takım halinde iyi bir kadro kurulamadı. Hocaların oyuncularla yaşadıkları sorunlar ve korkak futbol anlayışlarının yanı sıra yaşanılan talihsiz sakatlıklar bu takımı sıradanlaştırdı. Fenerbahçe’de ruh kalmadı. Oynanan kötü futbola ya da skora itiraz edecek, takımı ateşleyecek bir savaşçı yok. Tuncay Şanlı gibi sahaya yüreğini koyacak, takımı ateşleyecek oyuncu kalmadı.

Bu sene şampiyonluk zor gibi görünüyor. Rakiplerin birbirleri ile karşılaşacak olması bir nebze olsun Fenerbahçe için ümit vaat ediyor olsa da Fenerbahçe’nin kalan maçları kazanabileceği konusu oldukça şüpheli. Fenerbahçe o güveni vermiyor.

Bu yönetim, bu oyun sistemi ile Fenerbahçe taraftarını memnun etmek ve başarıyı yakalamak zor. Fenerbahçe kendi sahasında kaybedilen 14 puanın sancılarını çekiyor. Kendi sahasında Galatasaray’ın 2, Beşiktaş’ın 6, Başakşehir’in 7 puan kaybettiğini düşünürsek Fenerbahçe’nin işinin bir hayli zor olduğu gerçeğini görmezden gelemeyiz.

Fenerbahçe için Ali Koç iyi bir gelecek vaat ediyor. Açıklamalarını dinlediğiniz zaman hayal ettiği Fenerbahçe taraftarı da heyecanlandırıyor. Bu süreçte Fenerbahçe kongre üyelerine büyük iş düşüyor. Taraftarın istediği başkan Ali Koç olduğu için kongre üyelerinin de bu konuda taraftara saygı göstermesini ve Ali Koç’u başkan yapmasını bekliyorum. Ali Koç Fenerbahçe’ye maddi anlamda ciddi bir katkı sağlayacağının sözünü veriyor. Onun tribünde taraftarlar gibi sevinmesi, onlar gibi üzülmesi de Fenerbahçe’yi taşıyacağı noktayı gösteriyor. Fenerbahçe yönetiminin Ali Koç ile ilgili açıklamaları ortamı germe çabalarıdır. Ali Koç hiç bunlara aldırış etmeden yoluna devam etmelidir.

Yorumlar
TREND HABERLER