DÜNYADAN FUTBOL

Fenerbahçeli eski futbolcu hayatını kaybetti! Fadıl Vokri kimdir?

Kosova Futbol Federasyonu, ülke futbolunun efsanesi Fadil Vokrri'nin geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Vokrri, 1990-92 yılları arasında Fenerbahçe'de forma giymişti.

Fenerbahçeli eski futbolcu hayatını kaybetti! Fadıl Vokri kimdir?

Bir dönem Fenerbahçe’de forma giyen Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadıl Vokrri, 57 yaşında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Vokrri’nin sabah spor sırasında fenalaştığı acil olarak Priştine’deki hastaneye kaldırılan Vokri’nin tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadığı açıklandı.

Federasyondan yapılan açıklamada, “Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokrri’nin (57) hayatını kaybettiği haberini üzüntüyle duyuruyoruz. Ülkemiz ve futol adına üzücü bir gün. Efsaneye saygıyla” ifadelerine yer verildi.

FADIL VOKRİ KİMDİR? NEDEN ÖLDÜ?

Fadil Vokrri 23 Haziran 1960 yılında Kosova`da doğdu. Arnavut futbolcu, 1990-1992 yılında Fenerbahçe`de oynadı. Fransız Nîmes takımından transfer olan futbolcu başarılı bir futbolculuk kariyerine sahip. Futbolculuğu bıraktıktan sonra Fransa millî takımında antrenörlüğe başladı. Vokrri son olarak Kosova Futbol Federasyonu başkanıydı. Vokrri, 2 sezonda attığı 19 golle etkileyici bir Türkiye kariyerini gerisinde bırakmıştı. 12 kez Yugaslav Milli formasını da giyen Vokrri’nin ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Fadıl Vokrri

FENERBAHÇE KULÜBÜ VE TFF’DEN AÇIKLAMA

Fadil Vokrri’nin ölümüyle ilgili bir açıklama yayınlayan sarı lacivertli kulüp, “Profesyonel Futbol Takımımızın, 1990-92 sezonunda forma giyen, Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadıl Vokrri’nin, hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Acılarını en içten duygularımızla paylaştığımız hayatını kaybeden Fadıl Vokrri'nin ailesi ve yakınlarına taziye dileklerimizi iletiyor, başta camiamız olmak üzere Vokrri’nin tüm sevenlerine ve Kosova halkına başsağlığı ve sabır diliyoruz.” derken Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada ise, “Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadıl Vokrri, 57 yaşında hayatını kaybetti. Kosova futbolunun efsane isimlerinden olan Fadıl Vokrri, Kosova Futbol Federasyonu Başkanı olarak ülkesinin FIFA ve UEFA üyesi olmasında liderlik etti. Türkiye Futbol Federasyonu ile yakın ilişkilerde bulunan Fadıl Vokrri’nin başkanlığı döneminde, Kosova ile Türkiye arasında kurulan sıcak iş birliği ile bir çok proje hayata geçirildi.  1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe’de forma giyen Fadıl Vokrri, Yugoslavya Milli Takımı’nda da oynadı. Fadıl Vokrri’nin vefatı nedeniyle derin üzüntümüzü belirtir; ailesi, sevenleri, Kosova ve dünya futbol ailesine başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER