FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de sorun tamamen psikolojik

Fenerbahçe'de Zorya Luhansk beraberliği sonrası takımın kötü gidişi masaya yatırıldı, ilginç tespitler yapıldı.

Fenerbahçe'de sorun tamamen psikolojik

Sarı-lacivertli ekibin kurmayları, Pereira döneminden gelen fiziksel yetersizlik, yeni sistem arayışları, yaratıcı oyuncu eksikliği ve uyum sorunlarının dışında asıl maç skorlarının oyuncuları olumsuz etkilediği görüşünü ön plana çıkardı.

Ortaya çıkan beklenmedik tablo “kaleye gelen 7 topun 5’i gol oldu” şanssızlığı ile yorumlanırken, rakiplerin tam tersi bir durum yaşadığı vurgulandı.
 
Sezona kötü başlayan ve yeni teknik adam Dick Advocaat döneminde de istenen futbolu henüz oynayamayan Fenerbahçe’de yaşanan sancılı günler biraz da alınan sonuçlara bağlanıyor.

Hazır olmadıklarını ve çok iyi oynamadıklarını kabul eden sarı-lacivertliler, buna rağmen ligde ilk üç maç sonunda alınan bir puanın ortaya konan mücadelenin karşılığı sayılamayacağını ifade ettiler. Pereira döneminden gelen fiziksel eksiklik, yeni sistem arayışları, yaratıcı oyuncu eksikliği ve uyum sorunlarının yanısıra maç skorlarının da takımı olumsuz etkilediği ve bu tablonun oluşmasına neden olduğu görüşü ön plana çıktı.

Medipol Başakşehir ve Bursasspor’a 1-0 kaybeden, Kayserispor ile 3-3 berabere kalan sarı-lacivertliler ilk üç maçta kalesinde beş gol gördü.

Analizlerde “Kaleye gelen 7 topun 5’i gol oldu” tespiti yapılırken, şampiyonluk yolundaki bazı takımların maçlarında ise bu durumun tam tersinin yaşandığı vurgulandı. Kendileri için kırılma noktasının neredeyse kaleye gelen her topun golle sonuçlanması olduğunu söyleyen Fenerbahçe’nin kurmayları, öncelikle bunun değişmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Emre Belözoğlu Fenerbahçe'ye dönüyor

ÖZ GÜVEN SORUNU

Bu durum ve yarattığı sonuçların takımın özgüvenini olumsuz etkilediği de ifade edildi. Ayrıca son Bursaspor maçıyla birlikte tribünlerin de protestoda bulunması futbol takımını daha da germiş durumda. Birçok futbolcunun bu nedenle çekinerek oynadığı ya da sorumluluk almadığı belirtildi.

Milliyet'in haberine göre; Yeni bir takım oluşurken elde edilen sonuçların belirleyici olduğunu belirten sarı-lacivertliler kendileri için bu anlamda negatif bir tablonun ortaya çıktığını, tabelanın kendilerine hiç yardım etmediğini savundular.

Bu nedenle Kjaer’in Zorya Luhansk maçında beraberliği getiren son dakika golü takımda büyük sevinç yarattı. Bu maçın da kaybedilmesi durumunda daha ciddi sorunların yaşanabileceği ve derinleşmesi olası krizin önüne geçildiği belirtildi. Maç sonu da bu golün etkisiyle soyunma odasında daha pozitif bir havanın oluştuğu öğrenildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER