FENERBAHÇE

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı golleri ve geniş özeti

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında ikinci hafta heyecanı Fenerbahçe Spartak Trnava maçı ile devam etti. Ligde zor günler geçiren ve UEFA Avrupa Ligi'nde de gruplara istediği gibi başlayamayan temsilcimiz Fenerbahçe sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak hem moral depoladı, hem de kritik bir üç puan elde etmiş oldu.

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı golleri ve geniş özeti

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Spartak Trnava’yı konuk etti. İlk maçta konuğu Anderlecht’i 1-0’lık skorla mağlup eden Slovakya temsilcisini ağırlayan Fenerbahçe, sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Deplasmanda alınan 4-1’lik Dinamo Zagreb maçı ile grup aşamasına başlayan ve ligde de istediği başlangıçtan çok uzak bir noktada bulunan Fenerbahçe, kazanarak hem Medipol Başakşehir maçı öncesi moral depoladı, hem de grupta üç puana uzanarak önemli bir galibiyet elde etti. Kanarya’nın golleri 52 ve 68’de Islam Slimani’den geldi. İlk yarıda goller kaçıran Cezayirli, ikinci yarıda üç puanı getiren isim oldu.

Müsabakaya 3-5-2 dizilişi ile çıkan sarı-lacivertliler, oyunun ilk devrede hakimiydi. Gol pozisyonları da bulan Kanarya, tabelayı değiştirmeyi başaramadı. İlk devrenin sonunda tribünlerde yer alan taraftarlar takımı ıslıkla protesto ederek soyunma odasına gönderdi. Öte yandan ilk yarının golsüz sona ermesinin ardından tribünlerden Ersun Yanal sesleri de yükseldi. Kale arkası tribünlerinden yükselen tezahüratlara daha sonra diğer tribünler eşlik etti.

Ancak ikinci devrede daha baskılı bir Fenerbahçe vardı. Takım golleri peş peşe golleri bulunca, taraftarının da desteğini arkasına aldı. Konuk ekip Trnava da özellikle ikinci golden sonra umudunu yitirdi ve Kanarya, ikinci yarıdaki oyunu ile galibiyeti almayı bildi. Grubun diğer maçında ise Anderlecht, konuğu Dinamo Zagreb’e 2-0 mağlup oldu. Üçüncü maçlarda 25 Ekim’de Anderlecht, temsilcimiz Fenerbahçe’yi konuk edecek. Spartak Trnava ise Dinamo Zagreb’i ağırlayacak.

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı fotoğraflarıFenerbahçe-Spartak Trnava maçı fotoğraflarıFenerbahçe-Spartak Trnava maçı fotoğraflarıFenerbahçe-Spartak Trnava maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

FENERBAHÇE: 2 - 0 :SPARTAK TRNAVA

Maç Sonu: Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.

90+2. dakika: Fenerbahçe takımından Mathieu Valbuena bir ara pas ile rakip defansı açıyor ve önemli bir fırsat ortaya çıkıyor…

90. dakika: Dördüncü hakem kararı ile maç 4 dakika uzayacak.

89. dakika: Fabian Miesenback faülü yapan oyuncu, Mauricio Isla rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

88. dakika: Taktik bir değişiklik; Islam Slimani oyundan çıkıyor ve yerine Mehmet Topal oyuna dahil oluyor.

87. dakika: Spartak Trnava takımından Fabian Miesenback topu ceza sahasındaki takım arkadaşı ile buluşturmaya çalıştı, ancak yaptığı orta rakip oyuncu tarafından uzaklaştırıldı.

86. dakika: Spartak Trnava atağında Fabian Miesenback topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak top rakip oyuncu tarafından uzaklaştırılıyor.

82. dakika: Taktik bir değişiklik; Erik Jirka oyundan çıkıyor ve yerine Fabian Miesenback oyuna dahil oluyor.

81. dakika: Sportmenliğe aykırı davranan Vakhtang Tchanturishvili hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

76. dakika: Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği. André Ayew yerini Mathieu Valbuena'ya bıraktı. Fenerbahçe'de bir oyuncu değişikliği daha. Diego Reyes'in yerine İsmail Köybaşı oyunda.

73. dakika: Fenerbahçe'de bir sarı kart da André Ayew gördü.

70. dakika: Fenerbahçe'de Michael Frey sarı kart gördü.

69. dakika: GOL Andre Ayew'in sol kanattan yaptığı ortasına kalabalık Trnava savunması arasından bomboş yükselen Slimani'nin kafası bir kere daha ağlarla buluştu.

68. dakika: Trnava'da bir oyuncu değişikliği daha... Erik Grendel'in yerine Ali Ghorbani oyunda.

67. dakika: Oyuncu Değişikliği Martin Tóth Ivan Hladík

64. dakika:  Hasan Ali'nin sol kanattan ortaladığı topa ceza sahasında Slimani dokundu, top az farkla yandan auta gitti.

60. dakika: İkinci yarıda Eljif Elmas sol kanadı çok etkili kullanmaya başladı.

57. dakika: İkinci yarıda Eljif Elmas sol kanadı çok etkili kullanmaya başladı.

51. dakika: GOL Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortasının ardından ceza sahasında oluşan karambolde Trnava kalecisi topu yumruklayamadı, Slimani'nin vuruşu ise üst direkten ağlarla buluştu.

47. dakika: Ve ikinci yarı Fenerbahçe'nin santra vuruşuyla başladı.

Devre Arası: Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.

45. dakika: Andre Ayew faülü yapan oyuncu, Jakub Rada rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak. Dördüncü hakem kararı ile maç 2 dakika uzayacak.

41. dakika: Fenerbahçe'de Mauricio Isla'nın sağ kanattan yaptığı ortasına uzak direkte Eljif Elmas dokundu, ardından Andre Ayew röveşata yapmak isterken faul yaptı.

40. dakika: Bu dakikalarda oyunun temposu oldukça düşmüş durumda.

38. dakika: Spartak Trnava'da Grendal'ın kullandığı serbest vuruş, doğrudan auta gitti.

35. dakika: Spartak Trnava'da Chanturishvili, Islam Slimani'yle girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Şu anda saha içinde tedavisi yapılıyor.

34. dakika: Bu dakikalarda Eljif Elmas, Fenerbahçe'de ön plana çıkmış durumda.

31. dakika: Eljif Elmas sol kanattan tek başına ceza sahasına girdi, çalımlarla ilerledi ama pas verecek bir arkadaşını bulamayınca topu kaptırdı.

30. dakika: Fenerbahçe ilk 30 dakikada topun tek hâkimi. Sarı-lacivertliler %74 topla oynama oranıyla oynuyor.

28. dakika: Jailson bu dakikalarda sol ve sağ kanada yolladığı uzun diyagonal paslarla oyunun yönünü değiştirmeye çalışıyor.

27. dakika: Fenerbahçe geriden oyun kurmakta zorlanıyor. Merkez orta sahada da şu ana kadar sorumluluk alan ve yaratıcı işler yapabilen bir oyuncu çıkmadı.

23. dakika: Andre Ayew'in ceza sahasının sağından yaptığı ortaya Islam Slimani bomboş bir şekilde yükseldi. Ama çok kötü yaptığı kafa vuruşu farklı şekilde auta gitti.

22. dakika: Andre Ayew'in hatalı pasında araya giren Kadlec'in vuruşu yandan farklı auta gitti.

20. dakika: Fenerbahçe ilk 20 dakikada oldukça fazla sayıda köşe vuruşu kullandı.

19. dakika: Mauricio Isla'nın kullandığı köşe vuruşunun ardından oluşan karambolde Islam Slimani'nin kafa vuruşu kaleci Chudy'de kaldı.

17. dakika: Trnava ilk tehlikeli pozisyonunu buldu. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Chanturishvili'nin vuruşu yandan auta gitti.

16. dakika: Mauricio Isla'nın sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahasında Eljif Elmas yükseldi, kafa vuruşu yandan farklı şekilde auta gitti.

15. dakika: Fenerbahçe, savunmadan çıkarken direkt oynamak istiyor ve bazı pozisyonlarda top kayıpları oluyor. Bunlar tekrarlanırsa Trnava hızlı hücum fırsatları yakalayabilir.

13. dakika: Andre Ayew, ceza sahasının sağ çaprazından driplingle içeri sokuldu. Çevirdiği top Trnava savunmasına çarptı ve kornere gitti.

12. dakika: Spartak Trnava'da Toth, sakatlık geçirdi. Hakem sağlık görevlilerini tedavi için sahaya çağırdı.

11. dakika: Michael Frey'in savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Islam Slimani'nin pozisyonunu son anda Spartak Trnava savunması bozdu.

10. dakika: Fenerbahçe karşılaşmaya oldukça baskılı başlasa da birkaç dakikadır yaptığı basit top kayıplarıyla oyun kontrolünü biraz kaybetti.

9. dakika: Spartak Trnava bu dakika içinde ceza sahasının sağ kanadından kullandığı üst üste iki uzun taç atışıyla etkili olmayı denedi, ama iki taç atışını da Fenerbahçe savunması savuşturdu.

8. dakika: Fenerbahçe'de Jailson rakibiyle girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Oyun bir süreliğine durdu.

7. dakika: Fenerbahçe'de Andre Ayew'in savunma arkasına attığı pasına Islam Slimani hareketlendi ama son anda araya kaleci girdi. Bu arada yardımcı hakem de ofsayt bayrağını kaldırdı.

5. dakika: Fenerbahçe yaklaşık 35 metreden bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Hasan Ali Kaldırım'ın yerden vuruşu Spartak Trnava savunmasından geri döndü.

4. dakika: Spartak Trnava, tamamen kendi sahasında bekleyerek oynuyor. Top Fenerbahçe'deyken geride 6'lı bir savunma hattı görüyoruz.

3. dakika: Fenerbahçe savunmadan topları önce kanat beklerine, oradan da direkt biçimde ileri ikilisine gönderiyor.

2. dakika: Phillip Cocu bu maçta 3-5-2 dizilişini tercih etti.

1. dakika: Fenerbahçe karşılaşmaya oldukça baskılı başladı. 

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali Kaldırım, Reyes, Jailson, Ayew, Elif, Frey, Slimani
TEKNİK DİREKTÖR: Phillip Cocu

SPARTAK TRNAVA: Chudy, Kadlec, Toth, Godal, Oravec, Jirka, Gressak, Rada, Grendel, Chanturishvili, Bakos
TEKNİK DİREKTÖR: Radoslav Latal

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER