YAZARLAR

Fenerbahçe rahat, diğerleri düşünsün…

Fenerbahçe rahat, diğerleri düşünsün…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe önümüzdeki sezon dördüncü yıldızı takmak için ligin ilk haftasından son haftasına kadar azimle oynayacak, her haftayı final haftası gibi görecektir. Her maça 3 Temmuz sürecinin takıma kazandırdığı kardeşlik ruhu içinde çıkılırsa bu takım önümüzdeki sezonun şampiyonudur. Özellikle yeniden yargılama yolunun açılması ve paralel yapının Fenerbahçe’ye kurduğu kumpasın ortaya çıkmasından sonra bu yıl oyuncularımız daha bir hevesli oynamalıdır.

Transferde ise bu yıl oldukça sessiz bir transfer dönemi geçiren bir Fenerbahçe görüyoruz. Diego’yu renklerine bağlayan Fenerbahçe transferi kapattığını söylese de takımın kesinlikle yerli bir forvet alması gerekiyor.

Yobo, Holmen ve Krasiç takımdan gönderilecekler.

Stoch konusunda Fenerbahçe’nin çok doğru yaptığını düşünüyorum.

Stoch iyi bir oyuncu ama eksikleri var. Sözleşmesinin uzatılarak kiralanması ona da ayrı bir motivasyon kaynağı olmuştur. Takımının kendisine güvendiğini ve hala beklentileri olduğunu anlamıştır.

Geri dörtlü konusunda sıkıntı olmaz. Alves, Egemen, Gökhan, Caner, Bekir, Kadlec, Hasan Ali, Serdar ve genç oyuncu Hakan ile rahat bir Fenerbahçe var.

Orta alanda ise Diego’nun katkısı küçümsenemeyecek derecede olur. Fenerbahçe’nin geçen sene tek eksiği 10 numara pozisyonuydu ve bu yıl o eksik kapatıldı. Alper, Emre, Mehmet Topal, Meireles, Selçuk ve Diego’ya ilave olarak Cristian’ın yerine bir transfer daha yapılarak bu alan daha da güçlendirilebilir. Emre, sezon içinde sık sakatlanıyor. Meireles geçen sene iyiydi ama tam anlamı ile katkı sağlayamıyor.

İleride zaten Kuyt, Sow, Webo ve Emenike varken yabancı bir isme gerek yok. Bu isimlerin arasında birde yerli forvet alınırsa ileri uçta da sıkıntı olmaz. Mustafa Pektemek’in ismi sık geçiyor ama Beşiktaş bu transfer için oldukça fazla ücret isteyecek ya da takas yoluna gidecektir. Cristian – Mustafa takası düşünülebilir. Demba Ba, Eneramo ve Cenk gibi isimlerden dolayı forma şansı bulamayacağı düşünülen Mustafa’nın Fenerbahçe’ye transferi her iki taraf içinde iyi olacaktır. Mevlüt Erdinç’in de ismi geçiyor ama Mevlüt, Fenerbahçe’nin aradığı isim olamaz.

Netice olarak kadro içerisinde küçük oynamalar yapılacaktır. Önümüzdeki yılın favorisi şimdiden Fenerbahçe’dir. Dördüncü yıldızı Fenerbahçe takacaktır.

Galatasaray önümüzdeki yıl yeni hocası ile bir kabus yaşarsa şaşırmayın.

Beşiktaş üst sıralarda olur ama şampiyonluğa oynayamaz.

Trabzonspor’un gençlere yönelik yaptığı transfer hamlelerini çok beğendim. Bir dönem Fenerbahçe genç millileri transfer etmişti bu yılda aynısını Trabzonspor yapıyor ama Trabzonspor’un bu yıl da şampiyonluk şansı yok.

Anadolu takımları içerisinde Konyaspor bu yıl çok iyi transferler yaptı. Hleb ile yeniden anlaşan Konyaspor, Uğur, Torje, Rangelov, Djalma ve Marica gibi isimleri kadrosuna katarak iyi bir kadro kurdu.

İstanbul Başakşehir’de iyi bir kadro kuruyor. Semih Şentürk, Başakşehir’de eski formunu yakalayacaktır.

Geçen senenin iyi ekiplerinden Kasımpaşa bu yıl kadrosunu korudu ve yeni takviyeler yapacak. Bu yıl daha büyük hedef koyacaklardır.

Son olarak yapımı tamamlanan, küçük detayların ve ince işçiliklerin devam ettiği Konyaspor Stadyumundan birkaç kare paylaşmak istiyorum. Yeni sezonda bambaşka bir Konyaspor Stadyumu göreceksiniz. Avrupa’nın en modern stadyumlarından birisi olacak. 72 m2lik 2 adet HD skorboardlar da bu stadyum içerisinde yer alıyor. 42080 kişilik olacak stadyumun çimleri de serildi ve artık koltuk numaralandırmaları yapılıyor. 1 haftaya kadar kombine satışları da başlayacak. Konya’ya deplasmana gelecek taraftarların bana hak vereceklerini düşünüyorum. Görmenizi tavsiye ederim.

Deneme 
Deneme 
Deneme 
Deneme 

Yorumlar
TREND HABERLER