FENERBAHÇE

Fenerbahçe Osmanlıspor maçı golleri ve geniş özeti

Osmanlıspor karşısında ilk yarıda gol pozisyonuna giremeyen ve 45 dakikada kaleye sadece bir şut çekebilen Fenerbahçe, ikinci yarıda Valbuena'nın oyuna girmesiyle kendine geldi ve 6 dakikada 2 golle işi bitirdi.

Fenerbahçe Osmanlıspor maçı golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe, Osmanlıspor'u 2. yarıdaki gollerle 2-0 yenerek şansını son 6 maça taşımayı başardı. Osmanlıspor ise düşme hattına indi.

KOCAMAN'DAN TEK DEĞİŞİKLİK : Ülker Stadı'nda oynanan maçta Kocaman, geçen hafta Kayserispor'u 5-0 yendikleri maça göre zorunlu bir değişikliğe gitti. Kayserispor maçın gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Aatıf'ın yerine Kocaman, ilk 11'de Alper Potuk'a görev verdi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Fenerbahçe karşısında tek değişikliğe gitti. Buz, geçen hafta Atiker Konyaspor'la 0-0 berabere kaldıkları maçta ilk 11'de forma giyen Tortol Lumanza'yı yedek bıraktı. Bu ismin yerine Buz, ilk 11'de Musa Çağıran'a şans tanıdı. Musa da 7 hafta sonra ilk 11'de oynama fırsatı yakaladı.

Maçın ilk yarısında sarı lacivertliler, Osmanlıspor savunması arasında aradığı pozisyonları bulamadı ve sadece duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Ancak ilk devrede iki takım adına da tehlikeli bir pozisyon yaşanmadı ve devre arasına 0-0 beraberlikle girildi.

VALBUENA GİRDİ FENER KAZANDI : İkinci yarıda ise oyuna Valbuena girdi ve sarı lacivertliler, daha hızlı paslaşmalarla gol aradılar. Ancak sarı lacivertlilerin golü yine duran toptan geldi. Spor Toto Süper Lig'in duran toptan en çok gol atan takımı olan Fenerbahçe, 54. dakikada Skrtel ile aradığı golü buldu. Slovak yıldızın kafa vuruşunda topu Karcemarskas kontrol etti ama Halil Umut Meler yardımcısının da uyarısıyla topun çizgiyi geçtiğini ifade ederek golü verdi.

Fenerbahçe 60. dakikada farkı ikiye çıkardı. Orta sahada kaptığı topla ceza sahasına giren Giuliano'nun vuruşunda top direkten döndü. Son haftaların golcüsü Soldado tamamlayan isim oldu ve skor 2-0 oldu. Soldado böylece son 2 maçtaki 3. golüne imza atmış oldu.

Kalan bölümde Fenerbahçe kontrolü elinden bırakmadı ve Osmanlı savunmasının öne çıkması sayesinde önemli fırsatlar yakaladı. Karşılaşmayı da 2-0 kazanan Fenerbahçe, Kayserispor maçının ardından üstüste 2. galibiyetini elde etti ve puanını 54'e yükselterek şampiyonluk yarışına devam etti. Osmanlıspor ise 28 puanda kaldı.

Fenerbahçe Osmanlıspor maçı fotoğraflarıFenerbahçe Osmanlıspor maçı fotoğraflarıFenerbahçe Osmanlıspor maçı fotoğraflarıFenerbahçe Osmanlıspor maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

FENERBAHÇE: 2 - 0 :OSMANLISPOR

Maç Sonu: Fenerbahçe ikinci yarıda bulduğu gollerle Osmanlıspor'u 2-0 mağlup etti.

90+2. dakika: Oyuncu Değişikliği Giuliano Victor de Paula Eljif Elmas

90. dakika: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

89. dakika: Osmanlıspor'da Ceyhun yerini Mehmet Güven'e bıraktı.

87. dakika: Fenerbahçeli taraftarlar ikinci yarıdaki oyunla gelen galibiyeti kutluyor. Sarı-lacivertliler hep bir ağızdan tezahüratlar yaparak takımlarını destekliyor.

85. dakika: Valbuena'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Fernandao kafayı vurdu, seken top kalecide kaldı.

84. dakika: Fenerbahçe atağa çıkarken Şener'in kaptırdığı top sonrası Cikalleshi sol kanattan bir anda ceza alanına sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda aşırtma bir vuruş yaptı. Herkesi geçen top direği sıyırıp auta çıktı.

83. dakika: Fenerbahçe'de bu kez Dirar sağ taç çizgisi önünden sert bir orta kesti. İlk pozisyonda elinden kaçıran Karcemarskas ikinci hamlede topun sahibi oldu.

81. dakika: Osmanlıspor çok adamla atağa çıktı. Serdar Gürler'in uzaklardan ortasında Cikalleshi'ye doğru giden topu kalesini terk eden Volkan kontrol etti.

79. dakika: Ceyhun Gülselam'ın sağ kanattan ortasına kale alanı içinde Cikalleshi kafayı vurdu, yandan aut...

78. dakika: Valbuena sol kanattan atağa çıkmak isterken yerde kaldı. Fenerbahçe cephesinin serbest vuruş beklentileri karşılık bulmadı.

75. dakika: Fenerbahçe'de Roberto Soldado alkışlar arasında yerini Fernandao'ya bıraktı. Osmanlıspor'un kaleye uzak bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Cikalleshi doğrudan kaleyi denedi, top üstten auta çıktı.

72. dakika: Fenerbahçe'de Fernandao oyuna girmek için hazırlık yapıyor.

70. dakika: Osmanlıspor'da Aminu Umar yerini Cikalleshi'ye bıraktı. Fenerbahçe karşılaşmanın son 20 dakikasına iki farklı üstünlükle giriyor.

69. dakika: Valbuena bir kez daha sağ kanattan ortasını yaptı, arka direkte bomboş durumdaki Giuliano'nun kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

68. dakika: Sağ kanatta nefis hareketlerle son çizgiye inen Valbuena'nın ortasına kale önündeki Dirar yükseldi ancak onu aşan topu savunma kaleciye gönderdi.

67. dakika: Fenerbahçe üst üste bulduğu gollerden sonrası kontrolü tamamen eline aldı. Osmanlıspor endi yarı alanından çıkmakta zorlanıyor.

66. dakika:  Lumanza'nın çıkarken kaptırdığı top sonrası Karcemarskas'ı önde yakalayan Soldado ceza alanı dışından nefis bir aşırtma yolladı, üst direkten dönen top kalecide kaldı. Sağ köşe gönderi önünde topla buluşan Şener'in nefis ortasına ön direkte Soldado gelişine voleyi vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı.

64. dakika: Osmanlıspor'da Musa Çağıran yerini Lumanza'ya bıraktı. Osmanlıspor'da Musa Çağıran yerini Lumanza'ya bıraktı.

62. dakika: GOL sonrası itirazlarda bulunan Muhammed Bayır sarı kart gördü.

61. dakika: Geçtiğimiz hafta Kayserispor ağlarını da iki kez havalandıran Soldado, bu sezon Fenerbahçe formasıyla ligdeki 6. golünü kaydetti.

60. dakika: GOL Rakip yarı alanın ortalarında topu kapan Giuliano nefis hareketlerle içeri sokuldu ve penaltı noktası üzerinden vuruşunu yaptı, direkten dönen topu Soldado tamamladı: 2-0

58. dakika: Tiago Pinto sol çaprazdan aşırtma bir vuruşla kaleyi denedi, üstten aut...

55. dakika: Osmanlısporlu oyuncular hala Yardımcı Hakem Cevdet Kömürcüoğlu'na itirazlarda bulunuyor. Hakem de o noktada.

54. dakika: GOL Valbuena'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Skrtel kafayı vurdu. Yardımcı hakem, kaleci Karcemarskas'ın kucağında kalan topun çizgiyi geçtiğini işaret etti ve hakem de ona uyarak golü verdi: 1-0 sırasında Skrtel'le Yalçın kafa kafaya çarpışmıştı, iki oyuncu da yerde kaldı. Hakem hemen sağlık görevlilerini sahaya çağırdı.

52. dakika: Osmanlıspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Ceyhun'un arka tarafa aşırttığı topa hiçbir takım arkadaşı dokunamadı.

51. dakika: Sağ kanattan ceza sahasına giren Mehmet Topal'ın son çizgiden içeri çevirdiği topu son anda savunma kornere yolladı.

50. dakika: Kale vuruşunu geciktiren Karcemarskas, hakemden uyarı aldı. Valbuena'nın oyuna girmesiyle Fenerbahçe'de hücum hattına ciddi bir hareketlilik geldi.

48. dakika: İkinci yarı, karşılaşmanın ilk yarısına oranla daha yüksek tempoda başladı.

47. dakika: Maçın başından bu yana ilk organize atak Fenerbahçe'den geldi. Mehmet Topal'ın pasıyla sağdan içeri sokulan Şener topu Giuliano'ya bıraktı. Brezilyalının gelişine şutunda top üstten auta gitti.

46. dakika: Kadıköy'de ikinci yarı başladı! Oyuncu Değişikliği Alper Potuk Mathieu Valbuena

Devre Arası: İlk yarı sona erdi! Takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyor.

45. dakika: Sarı Kart Musa Çağıran Bu arada ilk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

42. dakika: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta kale alanına doğru tehlikeli biçimde gelen topu Ceyhun'dan önce Volkan yumruklarıyla uzaklaştırdı. Sarı Kart Nabil Dirar

40. dakika: Fenerbahçe atağında Alper Potuk'un ara pasıyla Soldado savunma arkasına hareketlendi ancak savunma son anda araya girerek topu kornere yolladı.  

38. dakika: Faul düdüklerinin sayısı giderek artıyor. Hem bunun hem de çok sayıdaki pas hatasının etkisiyle tempo oldukça düşüyor.

37. dakika: Fenerbahçe'de Valbuena ısınmak için yedek kulübesinden çıktı, bu sırada tribünlerde büyük coşku yaşandı.

36. dakika: Fenerbahçe sağlı sollu kazandığı duran toplarla Osmanlıspor kalesinde GOL arıyor ancak şu ana dek ceza alanına yapılan ortalarda büyük oranda isabet sağlayamadılar.

35. dakika: Alper'in pasıyla sağ kanattan son çizgiye inen Şener'in bekletmeden yaptığı ortada savunmadan seken topa Josef sert vurdu, top yine defanstan döndü.

34. dakika: Fenerbahçe bu serbest vuruşta da etkili olamadı. Devamında topun Volkan'a kadar gitmesiyle tribünlerden uğultular yükseldi.

33. dakika: Alper Potuk sol çaprazda Musa'yla girdiği ikili mücadelede yerde kaldı, Fenerbahçe tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

32. dakika: Pozisyon anlamında oldukça kısır bir maç olmaya devam ediyor. Bu dakikaya dek iki ekip adına da net bir GOL fırsatı olmadı.

31. dakika: Alper'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Skrtel'in şutu Neustadter'den sekip kaleci Karcemarskas'da kaldı.

29. dakika: Karşılaşmanın üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle ve bir hayli düşük tempoda geçiliyor.

28. dakika: Fenerbahçe oyunu adeta tek kaleye çevirdi. Osmanlıspor tüm hatlarıyla kendi yarı alanında rakibini karşılıyor.

27. dakika: Mehmet Topal'ın sol kanattan içeri çevirdiği top arka tarafa açıldı. Orada Dirar'ın yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top kornere çıktı.

26. dakika: Oyun bu dakikalarda faul düdükleri nedeniyle sık sık kesiliyor. Tempo da buna bağlı olarak bir hayli düşüyor.

25. dakika: Soldado'nun serbest vuruştan kaleye yolladığı top üstten farklı şekilde auta gitti.

24. dakika: Josef de Souza, rakip ceza alanının birkaç metre dışında Regattin'in müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazandı.

22. dakika: Şener'in sağ kanattan Soldado'ya doğru doldurduğu topu uzaklaştırmak isteyen Yalçın, takım arkadaşı Anıl'la çarpışıp yerde kaldı. Tedavi nedeniyle oyun duraklıyor.

21. dakika: Fenerbahçe rakip yarı alanda yaptığı hazırlık paslarıyla Osmanlıspor savunmasında boşluk arıyor.

20. dakika: Giuliano'nun kullandığı serbest vuruşta savunma topu kafayla uzaklaştırdı, Fenerbahçe bu duran topu etkili kullanamadı.

19. dakika: Alper Potuk sağ kanattan son çizgiye inmek isterken Pinto'nun müdahalesiyle yerde kaldı, Fenerbahçe taç çizgisi önünden serbest vuruş kazandı.

17. dakika: Fenerbahçe'de bu kez Soldado ceza alanı ön çizgisinden kaleyi denedi ancak etkili olamadı. Yandan aut...

16. dakika: Fenerbahçe oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Osmanlıspor tüm hatlarıyla savunmaya çekildi.

15. dakika: Josef de Souza hafif sol çaprazdan kaleye uzak bir mesafeden sert vurdu, top direğin hemen yanından auta çıktı.

13. dakika: Hasan Ali'nin kullandığı köşe vuruşunda kaleci Karcemarskas rahatlıkla topu kontrol etti.

11. dakika: Sağ kanattan Regattin'in içeriye çevirdiği topa ön direkte Serdar Gürler dokundu, Volkan'ın ayağıyla çıkardığı top Mehmet Batdal'a çarpıp auta çıktı.

10. dakika: Regattin'in derinlemesine pasıyla Umar savunma arkasına sarktı, tehlikeyi sezen Volkan ceza alanı dışına kadar açılıp topu uzaklaştırdı ancak öncesinde zaten ofsayt bayrağı havadaydı.

8. dakika: Fenerbahçe yarı alanında Mehmet Topal'la girdiği ikili mücadelede Serdar Gürler yerde kalmıştı, onun sakatlığı nedeniyle bir süre duraklayan oyun şimdi yeniden başladı.

7. dakika: Tempo henüz beklenen seviyeye gelmedi. Her iki ekip de kontrolü elden bırakmıyor. Bu anlarda karşılıklı top kayıpları nedeniyle iki takım da rakip kaleye gitmekte zorlanıyor.

4. dakika: Ülker Stadyumu'nda tribünlerdeki büyük boşluklar dikkat çekiyor. Fenerbahçe taraftarı bu maça beklenen ilgiyi göstermiş değil.

3. dakika: Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşu sonrası Osmanlıspor ani atağa çıkmak istedi. Orta alandan gönderilen topla Umar savunma arkasına sarktı ancak Şener son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

2. dakika: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Şener'in taşıdığı topu Alper ortaladı. Savunmadan dönen topu Alper yeniden ortaya çevirdi, Şener'in dokunuşunda meşin yuvarlak kornere çıktı.

1. dakika: İlk düdük çaldı ve maç başladı! Fenerbahçe maça önde baskıyla başladı. Osmanlıspor ilk bölümde kendi yarı alanına çekilmiş durumda.

FENERBAHÇE: Volkan, Hasan Ali, Skrtel, Neustadter, Şener, Josef, Mehmet Topal, Alper, Dirar, Giuliano, Soldado
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

OSMANLISPOR: Karcemarskas, Yalçın, Ceyhun, Pinto, Anıl, Muhammed, Musa, Umar, Serdar, Regattin, Mehmet Batdal
TEKNİK DİREKTÖR: İrfan Buz

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER