YAZARLAR

Fenerbahçe neden transfer yapamıyor!

Fenerbahçe yönetimi transfer sezonlarını başarısız yönetiyor. Reklamlarda Robben gelsin, Suarez gelsin dediler. Ne oldu? Fenerbahçe 2 senedir 10 numara alamıyor

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe her transfer döneminde taraftarı çileden çıkartmayı başarıyor. Bu konuda gerçekten istikrar abidesi oldular. Bir isim üzerinde haftalarca konuşuluyor. Her gün bir gelişme oluyor ama ne hikmetse o isim bir türlü imza atmıyor. Taraftarlar bu konuda yönetime çok kızgın.

Belhanda haftalarca konuşuldu ama olmadı.

Hakim Ziyech yaz boyu konuşuldu ama olmadı.

Diğer isimleri tek tek sayıp kalabalık yapmak istemiyorum. Mehmet Ekici transferinde de olup bitene anlam vermek mümkün değil. Muhabirler bile ikiye bölündü. Aynı kanalda Fenerbahçe muhabiri anlaşma ve ön sözleşme tamam, Mehmet Ekici Fenerbahçe’de oynamak istiyor diyor. Beşiktaş muhabiri ise Trabzonspor ile Beşiktaş anlaştı. Söz Mehmet Ekici’de ama taraflar anlaştı diyor.

Fenerbahçe’nin en büyük hatası transferlerin plansız olmasından kaynaklanıyor. Sezen içerisinde alınması planlanan oyuncular tespit edilip transfer harekâtı yürütülse bu kadar medyada da duyulmaz, hem de süreç çok daha hızlı işler. Sessiz sedasız Karavaev kiralandı ama satın alma opsiyonu var mı yok mu bilmiyoruz. Takıma yön verecek, oyun kuracak bir 10 numara alınmadığı için 2 yıldır şampiyon olamıyor Fenerbahçe ama yine de bu konuda transfer çalışması yapılmadığını öğreniyoruz. Mehmet Ekici gelse de bir orta saha daha alınacak deniyordu. Ligin ikinci devresi başlıyor lakin transferler belli değil.

Fenerbahçe’nin puan kaybına tahammülü olmadığı halde transfer yapma konusunda bu kadar isteksiz olması beni şaşırtıyor.

Trabzonspor Uefa’dan Fenerbahçe gibi uyarı aldı. Fakat transferlerle neredeyse takımı yenilediler. Olcay Şahan’ı da transfer ederek güç kazandılar. Transfer ettikleri oyuncular katkı sağlayacak ve takımı yukarı taşıyacak oyuncular. İsmi geçen isimlerde gelirse inanılmaz bir takım olacak. Bu süreçte Fenerbahçe sadece bir oyuncu kiralayabildi. Şampiyon olmak istiyorsan devre arası kampında yeni transferlerin olacaktı.

Fenerbahçe yönetimi transfer sezonlarını başarısız yönetiyor. Reklamlarda Robben gelsin, Suarez gelsin dediler. Ne oldu? Fenerbahçe iki senedir 10 numara alamıyor. Şimdi de devre arasında 3-4 transfer bekleniyordu ama sadece bir kiralık oyuncu geldi.

Ne oldu Sosa? Ben Arfa? Hakim Ziyech? Lima? Feghouli? Romero? Buraya kesin anlaşıldı denilen ve kulübün transfer etmek için uğraştığı daha çok isim yazarım ama sadece taraftarı kandırmak için, eleştiri oklarını kendilerinden uzak tutmak için yapılan çalışmalar diye yorumluyorum artık.

Taraftarlarımız kendini kasmasın. Bu yönetim durduğu sürece her sene aynısı olacak. Plansız, programsız yola çıkan, işin ehli insanlarla çalışmayı sevmeyen başkandan bu beklenirdi. Ocak ayının son günü iki oyuncu daha kiralarlar oldu-bitti derler. Sezon sonu da hakemlerde, Federasyondan dert yakınırlar. Fenerbahçe aleyhine elbette ararlar alındı. Takımın canı yandı ama sen sahada iyi futbol oyna ve durumu idare eden hakemleri de çaresiz bırak. Talimatla iş yapan hakemleri de yen.

Yeter ki sen görevini yap! Takımı düzgün kur! Gerisini hocaya ve oyunculara bırak!

Yorumlar
TREND HABERLER