YAZARLAR

Fenerbahçe neden bu halde?

Bu işlerin sorumlusu olarak Comolli’yi görüyorum. Transfer sürecinde Fenerbahçe’ye ekstradan kattığı kim olmuştur diye bakarsak şapkadan tavşan çıkartmadığını görüyoruz.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Anlaşılan o ki takımda uzun zamandır bir kutuplaşma, bir gruplaşma söz konusuymuş. Yerli ve yabancı gruplaşması yetmemiş birde yerli ve yabancılar eski ve yeni diye gruplaşmışlar. Ne kadar iyi kadro kurarsanız kurun, takım içerisinde birlik ve beraberlik olmadığı sürece başarılı olamazsınız.

Bu işlerin sorumlusu olarak Comolli’yi görüyorum. Transfer sürecinde Fenerbahçe’ye ekstradan kattığı kim olmuştur diye bakarsak şapkadan tavşan çıkartmadığını görüyoruz. Fenerbahçe’de Comolli olmasa da bu kadro kurulabilirdi. İşte bu Comolli’nin başarısıdır diyebileceğimiz bir transfer olmadı. Öyle ya da böyle kadroya baktığımızda bu kadro bu tabloyu hak etmiyor. Bu kadronun şampiyon olamayacağını söyleyemeyiz. Rakiplerinin forveti bile yokken Fenerbahçe’de 3 tane forvet var. Her şeye rağmen takımın birliğini, takımdaşlık ruhunu sağlaması gereken yine Comolli'dir.

Peki bu duruma gelinme sebebi ne? Cocu için de bir şeyler söylememiz lazım. Tüm suç Comolli’nin olamaz elbette. Cocu’nun sahaya sürdüğü ve herkesin üzerinde mutabık kaldığı bir onbiri yok. Oyuncu değişikliklerinin de oyuna sağladığı olumlu bir tesir yok. Bazı oyuncular takıma iyice küstüler. Hamle oyuncusu olarak sahaya sürülebilecek oyuncuların neredeyse tamamı küstürüldü. Özellikle takımın en önemli silahlarından olan Eljif’i ilk onbire tam anlamı ile monte edemedi. Son maçlarda Benzia gibi bir yeteneği de aynı şekilde sonradan oyuna almaya başladı. Valbuena, Mehmet Ekici, Alper ve Soldado gibi isimleri tamamen unutan Cocu, stoper olarak transfer edilen Reyes’i orta sahada oynatmaya başladı. O alanda oldukça fazla alternatif isim varken Reyes’i orada oynatmasına da anlam verilebilmiş değilim.

Ali Koç devre arasına kadar hocayı değiştirmeyi düşünmediğini belirtse de bu kötü gidişat seri galibiyetler ve güzel futbolla devam etmezse tamiri mümkün olmayan bir yere doğru gidiyor. Takımda milli takım devre arasından sonra ne gibi bir değişiklik olur bilemiyorum ama Cocu için sirenler çalıyor. Takım kendisine has bir sistem içerisinde oynamıyor. Oyuncuların performansları çok kötü. Ligde oynanan karşılaşmalar içerisinde en zevksiz maç Fenerbahçe’nin maçları olarak dikkat çekiyor. Taraftar tepki göstermekte sonuna kadar haklı olsa da başkan Ali KOÇ’a güvenlerini taze tutmalarında fayda var. Önceki dönemde olanları tekrar yaşamaktansa bu yılki geçiş sürecinde başkana destek verilmelidir. Takıma maddi olarak sağladığı destek tarihte görülmemiş türden diyebiliriz. Gerek sermaye arttırımı, gerek sponsorluklar ile bu takıma ciddi bir katkı sağlamıştır. Ali Koç’un sadece şampiyon olup insanların gözünde kahraman olma gayreti yok. Ali Koç bu takımı sürdürülebilir başarılar ve gelecek için yeniden inşaa etmeye çalışıyor. Borçsuz bir Fenerbahçe hayal ediyor. Mali sıkıntılarla uğraşırken bir yandan da takımı ayakta tutmaya çalışıyor. Taraftarın Ali Koç’un da dediği gibi sabır noktasında biraz daha gayretli olması lazım. Oyuncuyu ve hocayı protesto edebilirsiniz. Lakin bu maç oynanırken olmamalı. Maçtan sonra medenice tepkinizi koymanızda hiçbir sakınca yok.

Fenerbahçe bu hafta Sivas deplasmanından galibiyetle dönerse moral olarak da takımın kendisine olan güveni yerine gelir. Üst üste alınacak iki galibiyet takımı toparlayacaktır.

Cocu, koltuğu kaybetmek istemiyorsa kazanmak zorunda!

Oyuncular da  aynı fikirdeyse, onlarda kazanmak isteyeceklerdir.

 

Yorumlar
TREND HABERLER