YAZARLAR

Fenerbahçe bunu hep yapıyor

Fenerbahçe bunu hep yapıyor

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Tarih ne olursa olsun, sahada hangi futbolcu olursa olsun, kim eksik olursa olsun Kadıköy’de Fenerbahçe bunu hep yapıyor. Her yıl yeni transferler yapan Galatasaray, bu yıl kesin kazanacağız der ama 15 yıldır hiç yenemez.

Maç sabaha kadar oynansa Fenerbahçe atar ama Galatasaray gol atamazdı. Fenerbahçe maçı hak ederek kazandı. Galatasaray pozisyon bile bulamadı. Maç genel anlamda mücadele gücü yüksek ama pozisyon anlamında kısırdı. Galatasaray kazandığı penaltıyı bile gole çeviremedi.

İki penaltı kararı da doğruydu. Penaltı pozisyonunda hakemi uyaran Deniz Çoban durduğu yerin hakkını verdi. İki doğru kararın verilmesine payı büyüktü.

Fenerbahçe’nin golünde Emenike pasif ofsayttaydı. Her ne kadar topa hareketlenir gibi olsa da rakip oyuncuların ya da kalecinin görüş açısını engellemiyordu.

Caner ve Chedjou ilk yarıda sarı kart görmesi gereken oyunculardı.

Fenerbahçe takım olarak iyi oynadı. Galatasaray’a pozisyon vermedi. Egemen ve Bruno Alves ikilisi Burak ve Drogba’yı rahat bırakmadı.  

Fenerbahçe’de Emenike çok etkisizdi. Oyunda kaldığı süre içerisinde Kuyt’da aynı şekilde sahada yoktu. Cristian attığı golün haricinde vasatın altındaydı. Webo çok ofsayta yakalandı. Sow istekliydi. Orta alanda Alper’in olmayışı hissedildi. Alper olsaydı topu ileriye taşıma konusunda daha verimli olur, Fenerbahçe daha çok pozisyon bulurdu.

Maç sonundaki sevinç gösterileri ile alakalı ise Cristian’a haksızlık yapılıyor. Adamın kötü bir niyeti yok. Konuşulanlar aklından bile geçmemiştir. Bizim futbol konuşacak kapasitesi olmayan, sadece olayları körükleyerek camiaları birbirine düşürmeye çalışan birkaç programın gündem değiştirmek için saatlerce konuştuğu bir olaydır. Abdullah Kığılı dün akşam canlı yayında son derece iyi tespitlerde bulunmuştur. Camiaların yönetim bazında daha iyi başarılar için ve dostluk için bir araya geleceğini söylemiştir. Her ne kadar geç olsa da zararın neresinden dönülürse kardır. Her iki kulüp yöneticilerini de tebrik ediyorum.

En önemlisi ise saha içerisindeki mücadeleyi centilmence izleyen taraftarımıza teşekkür ederim. Sahadaki futbolcuların iyi niyetini göz ardı etmemek gerekir. Maç sonu ortaya koyulan tablo gerçekten muhteşemdi. Oyuncuların birbirlerini tebrik etmesi, sarılması hep görmek istediğimiz bir tablodur. Umarım Türk Telekom Arena’da da aynı tabloyu görürüz.

Şunu net söyleyebiliriz ki Fenerbahçe, bu yolun sonunda şampiyonluğun olduğunu biliyor ve ona göre oynuyor.

Yorumlar
TREND HABERLER