BEŞİKTAŞ

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak?

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının 57'nci dakikasında oyun durdu. Şenol Güneş'in başına gelen yabancı madde sonrası tecrübeli hocanın kafasına 5 dikiş atıldı ve hakem Mete Kalkavan karşılaşmayı tatil etti. Peki, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak?

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak?

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının 57'nci dakikasında oyun durdu.

Beşiktaş'ın yedek kalecisi Tolga Zengin, yedek kulübesinin arka tarafında yer alan sarı lacivertli taraftarlar ile sözlü tartışmaya girdi. Araya girmeye çalışan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kafasına tribünlerden sahaya atılan yabancı madde isabet etti. Tecrübeli teknik adam şiddetli gelen yabancı maddenin kendisine isabet etmesi ile yerde kaldı.

Sağlık görevlileri deneyimli teknik adama buz torbasıyla müdahale ederken, Beşiktaş cephesi soyunma odasına gitti. Soyunma odası koridorlarında arbede yaşanırken, Fenerbahçeli oyuncular sahada bekledi. Hakem Mete Kalkavan ve yardımcıları da hakem odasına gitti ve burada bir toplantı gerçekleştirerek karşılaşmayı tatil etti.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak? : Türkiye Futbol Federasyonu, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili kararın Çarşamba günü verecek.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

" Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci müsabakası, yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilmiştir.

Müsabakanın akıbetiyle ile ilgili karar önümüzdeki hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilecektir.

Maçta yaralanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz."
Taner Ünlü

Eski Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi Avukat Taner Ünlü, Fenerbahçe - Beşiktaş rövanş maçı sonrası beklenen kararları değerlendirdi.

Spor Hukukçusu Taner Ünlü açıklamalarında, "Futbol disiplin talimatı gereği bir müsabaka güvenlik nedeniyle yarıda kalırsa karar TFF'ye ait olur. Bu maçın sonucu için temsilci raporlarına göre karar verilecek. TFF, hakemin maçı yarıda bırakma nedenlerini geçerli görürse hükmen mağlubiyet cezası çıkabilir. TFF eğer hakemin maçın yarıda kalma sebeplerini yeterli görmezse karşılaşma yeniden oynanır. Fenerbahçe'ye de saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası da verilebilir. Bu yönde bir ceza da bekleniyor. Teknik direktör ve futbolcuların yaralanması nedeniyle 2 maçtan aşağı ceza verilmez." dedi. 

"FENERBAHÇE 3-0 HÜKMEN MAĞLUP OLABİLİR": Sözlerinin devamında, "Güvenlik sebebiyle yarım kalan maçlarda kararı TFF yönetimi verir. Hakem ve temsilci raporlarına göre maçın yarıda kalma gerekçesini yeterli görürse 3-0 hükmen mağlubiyet kararı vermesi gerekir. Taraftarların neden olduğu olaylara Beşiktaş oyuncusu veya teknik direktörü sebebiyet vermişse ağır tahrik olarak değerlendirilir ve cezada indirim yapılabilir. Tolga Zengin'in fiziki bir teması olmadığı için sportmenliğe aykırı hareketten 3 maç ceza alabilir. Maç yarıda kaldığı için sarı kartlar iptal edilir ama Pepe'nin kırmızı kartı geçerli olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
TREND HABERLER