SPOR GÜNDEMİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düştüğü belirtildi

Yargıtay'ın verdiği kararın ardından, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düştüğü belirtildi..

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düştüğü belirtildi
Yargıtay'ın verdiği kararın ardından, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düştüğü belirtildi.. 
 
Aziz Yıldırım, 2 Temmuz 2012'de mahkemenin verdiği kararla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yattığı 1 yıllık süre göz önüne alınarak serbest bırakılan Yıldırım ile ilgili karar onanınca infaz yasasından faydalanarak yaklaşık 30 ay daha hapiste kalması söz konusu.

Düzenleme yapılmaz, yeniden yargılama kararı çıkmazsa Aziz Yıldırım bu süreyi hapis yatacak. Bu arada cezası onanan Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek. Fenerbahçe Kulübü karar eline ulaşınca yeniden seçime gitmek zorunda kalacak. 

45 gün içinde alınacak olağanüstü genel kurul kararında Aziz Yıldırım aday olamayacağı gibi başkan yeniden seçilecek.

'YÖNETİCİLİK YAPAMAZLAR'  

NTV Spor'a konuşan spor hukukçusu Alpay Köse, yargıtayın verdiği kararı yorumladı.

Alpay Köse şöyle konuştu:

"Örgütlerde 4'te 3 yani 42 ay yatması gerekiyor ama 1 yılı infaz edildiği için 30 ay civarı yatma durumu olacak. 30 ay daha yatacak. Kulüp tüzüğünün bir önemi yok, şikeden ceza alan kişiler seyirden men edildiği için yöneticilik yapamazlar. Aziz Yıldırım'ın yöneticiliği düşüyor, yönetici sıfatıyla işlem yapamaz. Fenerbahçe'deki başkanlığı düşmüş durumdadır.. Ceza alanların hepsi stata ve antrenman sahasına girmeyecekler. Yeniden yargılanmanın bu kararları etkileyeceğini düşünmüyorum. Şike davasında yeniden yargılanma söz konusu değil. Bu kararın böyle olacağı kesin gibiydi. Yeni kanunla bazı indirimler yapılması gerekiyordu. Spor ve ceza hukuku şikenin yapıldığını ortaya koymuştur. TFF takımın şike yapmadığına karar verdi. 2010-11 sezonunda sportif anlamda şike yapılmıştır" 
 

ŞİKE 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER