YAZARLAR

Fener tekliyor, Genel Kurulu bekliyor…

Fener tekliyor, Genel Kurulu bekliyor…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe’yi tanıyamıyorum. Bir hafta mükemmeli, ertesi hata yokları oynuyor. Aynı oyuncular bir var bir yok. Aynı hoca sistemini bilemiyor. Ne yapacağından habersiz sıradan birisi gibi kenarda bekliyor. Ben Aykut hocanın oyuna müdahalelerinden hiç memnun değilim.

Bilica’nın bu takımda forma giymemesi gerektiğini hala anlayamadı.

Zigler’in stoper oynaması saçmalıktı.

Orhan Şam stopere, Mehmet Topuz sağ beke, Caner ya da Stoch sağa çekilebilirdi.

Fenerbahçe gibi bir takım forvetsiz maça mı çıkar? 2-3 forvet ile oynaması beklenen takım sahaya forvetsiz çıkıyor. Aykut Kocaman neyin peşinde çözemedim. İspatlamaya çalıştığı durumu bilemedim. Takımın yıllardır oynadığı bir sistem var. 4-4-1-1 sisteminde takım başarılı oluyor. Bana göre bu sistemin 4-4-2 olması gerekmektedir. 10 numara kavramı çağımız futbolunda bitmiştir. Orta saha oyuncularının tamamı hem ofansif hem defansif oynamak zorundadır. Yani oyunu iki yönlü oynayabilmelidir.

İstanbul Belediye takımı ara pasları gayet başarılı attılar. Derslerine iyi çalışmışlar. Özellikle saçma bir defans düzeninde pasların isabet oranı arttı. Her atılan arapası pozisyon oldu. Volkan olmasaydı fark olurdu. Stoch çok etkili olmasına rağmen diğer oyuncuların kopukluğunu hissettik. Stoch’un gösterdiği gayretin yarısını gösteren yoktu. Aykut Kocaman oyuna müdahale etmeyerek kendi yanlışlarının neticesinde mağlubiyetin baş mimarı oldu. Belediye takımında Doka ve Webo’yu çok beğendim. Özellikle orta alandan çıkışları çok hızlıydı. Fenerbahçe taraftarının gördüğü eksikliği onlarda iyi görmüşler. Tebrik ediyorum.

Bu sistem ile Fenerbahçe oynayamaz. Fenerbahçe iki haftada gösterdiği muhteşem performansı aynı sistemle oynayabilir. Yeni maceralara atılacak zaman değil. Aykut Kocaman inşallah maçın tekrarını izler ve hatalarından ders çıkarır.

ve kritik gün…

58.madde ve eksi puan tartışmalarında kritik güne gelindi. Futbolseverler 58.maddenin değişmesini istemiyor. Eğer ki şike, teşvik ve teşebbüs gördülerse 58.madde hükümlerine uyarak tüm takımları düşürselerdi bu durumlara düşmezlerdi. Bir kereliğine af diye bir şey olamaz. İnşallah böyle bir durum olmaz ama diyelim ki böyle bir olay Galatasaray takımının başına geldi. Onların bende bir kerelik hakkımı kullanmak istiyorum demez mi? Bunu söylemek en doğal hakkıdır.

Benim önerim şudur; adı geçen takımların ve suçlanan kişilerin savunmalarını alın. Bunları değerlendirdikten sonra suçlu bulunan takımları düşürün, yöneticilerine ceza verin. Bu işi sulandırmanın, süründürmenin anlamı yok.

Ya da suç size göre suç unsuru yoksa, bizim incelemelerimizde suç unsuru bulunmamıştır dersin ve kapatırsın.

Bugün maskeler düşecek. Kim ne istiyor belli olacak. Umarım ki açık oylama olur.

Türk futbolu için hayırlısı olsun.

 

Yorumlar
TREND HABERLER