YAZARLAR

Fener kazanınca çekemiyorlar…

Fener kazanınca çekemiyorlar…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe ne zaman maç kaybetse kötü oynadı ve kaybetti denilir. Doğrudur Fenerbahçe kaybettiği zaman genelde kötü oynamıştır. Çünkü iyi oynadığında Fenerbahçe’yi yenebilecek takım yoktur. İçerde dışarıda, derbi ayırt etmeksizin kazanabilen, kötü gününde de şans faktörü yanında olan bir takımdır. Rakiplerinin durumuna aldırmadan oynayan ve kendi işini kendisi gören bir takımdır.

Her şey güzel hoş ama bu takım kazandığında beğenen olmayacak mı?

Ne zaman maç kazansa “Fenerbahçe aman aman bir oyun oynamadı, rakibi Fenerbahçe’nin işini kolaylaştırdı” denilir. Bu genel olarak yorumculuk yapan ama Fenerbahçeli olmayan yorumcular tarafından tüm tv kanallarında söylenmektedir.

İlk hafta Antalya’ya 4 attı, adı iyi oynamadı oldu. Üçüncü hafta Manisa’ya 4 attı rakip işini kolaylaştırdı oldu.( Kaldı ki Manisa deplasmanda Trabzon’u 3-1, Beşiktaş’ı 3-2, Galatasaray’ı 2-0 la geçti) Kasımpaşa’ya 6, Gençlere 3, Konya’ya 4, Eskişehir’e 4, Trabzon’a 2 ve son olarak yine Manisa’ya 3 gol kaydetti.

Dikkat ettim her defasında rakip kötü oynadı. Fenerbahçe’nin işini kolaylaştırdı. Fenerbahçe öyle aman aman bir futbol oynamadı. Fenerbahçe şanslıydı gibi ifadelere şahit oldum. Hiç mi insafınız yok. Fenerbahçe ligin genelinde iyi oynamıyor olabilir ama bazı maçlarda gayet güzel oynuyor. İnanılmaz efor sarf ediyor. Fenerbahçeli futbolcuların hakları yeniyor. Bu takım şampiyon olsa da olmasa da oynanan oyunu maç başı değerlendirdiğimize göre futbolcuların haklarını vermeliyiz.

Beşiktaş kaybedince fatura sürekli hakemlere kesiliyor. Hâlbuki Beşiktaş maçlarında hakemler Beşiktaş aleyhine bir düdük çalıyorsa, rakibi aleyhine üç düdük çalıyor. Serdar Adalı çıktı açıklama yaptı. Bana göre tam bir rezalet. Karabük maçında üç kırmızı kart görmesi gereken kendi oyuncuları, rakibin bir penaltısı güme gitti. Neymiş top çizgiyi geçmiş hakem görememiş. Evet, top çizgiyi geçti ve biz ilk pozisyonda tekrarına gerek duymadan gördük. Hakem görmeliydi ama hep bana hep bana diyemezsiniz. Aynı olaylardan rakiplerinizde şikâyetçi olmasına rağmen onlar çıkıp iki kelam etmiyorlar. Etseler de hiçbir şey değişmeyecek. Yine ezilen Anadolu takımları olacak.  

Fenerbahçe’nin galibiyetlerini çekemeyenler anten taktırsınlar. Bu kadar da fazla diyorum. Her önüne gelen bu takım hakkında fikrini beyan ediyor fakat haddini aşanlarda olmuyor değil. Fenerbahçe’yi küçümseyenler sezon sonunda küçülüp girecek delik arayacaklar. Televizyon kanallarında o an akıllarına geldiği gibi asıp kesmek yapabildikleri en iyi iş olsa gerek. Zaten onlar bunun için oradalar. İşleri güçleri reyting olunca Hıncal Uluç’da konuşur, Erman Toroğlu’da konuşur, Ahmet Çakar’da konuşur. Yarım yamalak Türkçe’si olanlarda konuşur.

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
TREND HABERLER