YAZARLAR

Federasyon ve kupa isteyen Sadri bey!!!

Federasyon ve kupa isteyen Sadri bey!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Uefa Türk futboluna göz dağı veriyor. Senin ülkende dava devam ediyor ama suçluysa da suçsuzsa da ben sizin içinizdeki ajanlarımdan raporlarımı alıyorum, sonucu beklemeden ceza verin diyor. Federasyon ise etik kurulu raporu sonucunda tüm takımları aklamış durumda. Şimdi birileri Uefa’ya yalakalık yapıyor. O birilerinin kim olduğunu tüm Türkiye gayet iyi biliyor. Ceza verecekse de versin. Beklemesin!

Uefa Başkanı O.Lyon maçından sonra averajla elenen Ajax takımının hakkını yerken ne demişti “ SAHAYA YANSIYAN BİR DURUM YOK, GÖZLEMCİ RAPORU TEMİZ”!!!

Şimdi ne hakla Türkiye Futbol Federasyonunun kararlarına müdahale etmeye çalışıyor. Bir başka deyişle o kıvama getirilmek isteniyor. Her gün ayrı bir haber yapılıyor.

Uefa düşürün dedi!

Uefa ceza vermezseniz biz veririz dedi!

Bunları telaffuz eden spor camiasının müsveddelerinin kendilerini Uefa ile görüştüklerini beyan ediyorlar. Uefa sizinle neden görüşsün? Siz kimsiniz ki? Uefa sizi muhatap almaz ki… Ama bizim ülkede kim varsa Uefa ile görüşüyor(!) hepsinin bir kankası Uefa da var. Uefa yetkilileri her olan biteni bizim sözde gazetecilere anlatıyor. Lütfen bu kadar alçalmayalım.

Fenerbahçe düşmanlığı yapacağınıza sesinizi kesinde ülke futbolu sayenizde pisliklerden arınsın. Siz futbolu bilmediğiniz halde elinizde malzeme olmadan, sırf yalan dolanlarla televizyon televizyon geziyor, içi boş iddiaları sıralıyor sonrada kenara çekilip izliyor, başka takımların yemeklerine katılıyor birde utanmadan sosyal mesaj vermeye çalışıyorsunuz. Allah büyük, bir gün bu yaptıklarınızın foyası elbet ortaya çıkacak. O zaman göreceğiz bakalım yine televizyonlarda gezebiliyor musunuz? Fenerbahçe için ceza kapıda tellallığı yapanlar bilsinler ki Fenerbahçe geçen sene suçu olmadığı halde 1 yıl Avrupa’ya gidemedi. Şampiyonlar ligi hakkı gasp edildi. Bu yıl da aynı beklenti içinde olanları şaşkınlıkla izliyorum. Resmen Fenerbahçe gitmesinde biz gidelim diye tetikte bekliyorlar.

Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor adına üzüldüm. Özellikle mali konularda daha sıkı bir denetim içine giren Uefa bu konularda özellikle sıkıntılı günler geçiren Türk futbolunu tehdit edercesine ceza kesmesini art niyetli bir yaklaşım olarak görüyorum. Yöneticilerimizde sadece transfer yapmanın, yıldız transfer etmenin yetmediğini önemli olanın kulübün borçlarının ödenmesi gerektiğini öğrenecekler.

Mahkemeye ilk kez çağırılan Trabzonspor Başkanı ve yöneticileri ecel terleri döktüklerinin farkındalardır. Özellikle Fenerbahçe’nin kupasına göz diken, her fırsatta kupa isteyen, Fenerbahçe’nin yerine Avrupa’ya giden Trabzonspor hala aynı beklenti içinde bulunanları da şaşkınlıkla izliyorum. Bu senede aynı beklentileri var. Fakat tapeler doğruysa, devletin savcıları ve emniyet doğruysa ( Sadri bey hep böyle derdi) soruyorum.

Balıklardan kastınız neydi?

Demir alışverişi neydi?

Melih Gökçek ile konuşma şekliniz ve içeriği neydi?

Devletten alınan para olimpiyatlar için mi, transfer için mi, stat yapımı için mi kullanıldı?

Hakem ataması yaptınız mı yapmadınız mı?

Bu kadar iddia varken nasıl kupa istersin?

Bu şekilde rakibe en büyük saygısızlığı yapmış olmuyor musun?

Daha dün sen değil miydin Aziz Yıldırım 92 Milyonluk ihaleyi bedava bana verdi diyen…

Birisi içeride kendini ve takımını savunurken siz dışarıda kendinizi sürecin dışında tutup kupa isterken ayıp ediyorsunuz. Bunun geçte olsa farkına varacaksınız. Siyaset içinde spor, spor içinde siyaset yapmanın da sonu gelecek. Birileri sizin de hatalarınızı ve yaptığınız yanlışları ortaya çıkartacak. Korunup kollandığınızı kendi taraftarlarınız bile biliyor. Sizin aleyhinizde olan tapeleri savcı bey yazmamış. Mahkemeye bile ilk kez çağırılıyorsunuz. Sütten çıkmış ak kaşık diyecekler neredeyse. Böyle olmadığını biliyorsunuz.

Ben bu süreci Türk futbolunun dik durarak en az kayıpla atlatacağını düşünüyorum. Fakat Uefa’da burada olup bitenleri yetkili ağızlardan öğrenmeliler. Gerçek muhatabı ile görüşmeliler. TFF burada dik durmalıdır. Dik durmaz ve herkes ayrı telden çalarsa, Uefa da yetkililer dışında muhatap kabul ederse bu iş uzun sürmez, ülkemizde de futbol sevgisi kalmaz.

Uefa, internet sitesinden Beşiktaş ve Bursaspor için verilen cezaları açıklamış. Gaziantepspor'un adı hiç geçmiyor. Konu ile ilgili TFF bir açıklama yapmadı. Gaziantepspor ceza aldı mı, almadı mı? Medyada 3 kulübünde ceza aldığı yönünde haberler çıktı. Yoksa Uefa Gaziantepspor'u unuttu mu? Konu ile ilgili uefa.com sitesindeki haberin linki:
http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/disciplinary/news/newsid=1803680.html 

Denemehttps://twitter.com/#!/muhmed83

Yorumlar
TREND HABERLER