YAZARLAR

F.Bahçe ve taraftarlarını tebrik etmek lazım

F.Bahçe ve taraftarlarını tebrik etmek lazım

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Fenerbahçe'nin dün gece Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadında UEFA ligi Bate Borisov karşılaşması seyircisiz oynandı ama taraftar desteği muhteşemdi...

Cezası nedeniyle BATE maçında tribünlerdeki yerine alamayan Fenerbahçe taraftarı, takımını Şükrü Saraçoğlu Stadı dışından coşkuyla desteklemesi ve stat dışı şovu tüm takım taraftarlarını kıskandıracak cinsten...

UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği cezanın ardından ilk kez bir Avrupa sınavını boş tribünlere karşı oynayan Fenerbahçe'de, sarı-lacivertli taraftarlar Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın hemen yanındaki Semt Pazarı'nda kurulan dev ekranda ve stadyuma pankartlar asarak takımlarına destek verdi. Meşaleler yakan taraftar, maç boyunca Fenerbahçe'nin hep yanında oldu. Öncelikle tebrik etmek gerekir... Gerçekten güzel ve zor bir şova imza attılar... Ancak sahaya atılan yanıcı ve patlayıcı maddelerden dolayı bakalım UEFA bu işe diyecek.

Üstteki yazdıklarım imrendirecek bir taraftar desteğiydi onu bir kenara bırakalım, gelelim maça...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2. tur maçında; deplasmanda 0-0 berabere kaldığı zayıf rakibi Belarus ekibi BATE Borisov'u 1-0 yenerek kupanın dışına itti. Tribünde seyirci yok ama takımda da hırs yok. Esasen Bate Borisov'un kesinlikle güçlü bir takım olmadığı açık. Böyle olmasına rağmen bu kalitesiz takımın neredeyse maç boyunca 10 kişi kalmış halinde bile kalesinde 5-6 tane kritik pozisyon gördü.

Fenerbahçe; deplasmanda 0-0 biten ilk maçın ardından, Şükrü Saraçoğlu'nda seyircisinden yoksundu. Mutlak galip gelmesi gereken kritik bir maç, hatta rakip 20. dakikada 10 kişi kalıyor, ancak takım öyle bir oyun sergiliyor ki, anlam vermek mümkün değil.

Sarı lacivertli takımın BATE Borisov karşısındaki temel amacı turu geçmekti ve nihayetinde amacına ulaştı. Bu açıdan baktığımızda sonuç sevindirici olabilir ama futbol açısından bakarsak ayı şeyi söylemek zor...

Karşılaşmaya oldukça temkinli başlayan BATE Borisov'da, 20. dakikada Baga ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı. 10 kişi kaldıktan sonra ilk yarıda oyunu kendi yarı alanında kabul eden Belarus ekibi,son dakikalarda bir varlık gösteremeyince mağlubiyeti kabul etmiş oldu.

Gelelim taraftar yönüne yani asıl konuya...

Fenerbahçeli taraftarlar takımlarına gerçekten örnek gösterilecek bir destekte bulundular. Uzun lafın kısası bu tür desteklerinden Fenerbahçe taraftarını cidden tebrik ediyorum. Bir çok takım taraftarlarını imrendirecek bir harekette bulundukları için onları kutluyorum.

Ummadığın Taş Baş Yarabilir!

Uluslararası arenada adı yeni duyurmaya çalışan Çek temsilcisinin adı çok tanıdık değil ama başarıları olan bir takım. Fenerbahçe'nin rakibi Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen tarihinde ilk defa UEFA Avrupa liginde böyle bir başarı elde ediyor. En son Napoli'yi yenmesi ise bunun bariz göstergesi olarak kabul edilebilir... Victoria Plzen her ne kadar kadro değeri 10.000 milyon değerinde olduğu bilinen bir kulüp olsa da kendinden daha pahalı bir kadroya sahip olan İtalya temsilcisi Napoli'yi yenmesi önemsenmeli...

Gerçi UEFA Avrupa Liginde son 16'ya kalan Fenerbahçe'nin kaliteli ve güçlü bir kadrosu var, ümidim ve beklentim bu rakibini de yenerek çeyrek finale kalmasıdır. Türkiye Süper Liginin başarılı takımlarından olan Fenerbahçe'ye rakibi Çek temsilcisi Victoria Plzen karşısında başarılar diliyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER