SPOR MEDYASI

Fatih Altaylı'dan Fatih Terim'e çağrı

Fatih Altaylı; Ersun Yanal, Galatasaray, Fikret Orman ve Fatih Terim'le ilgili değerlendirmelerde bulundu

Fatih Altaylı'dan Fatih Terim'e çağrı

Fatih Altaylı, Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında gündem değerlendirmesinde bulundu.

"FİKRET ORMAN, TÜRK SPORUNDA SIKINTI YARATACAK POZİSYON İÇERİSİNDE"

Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiri ve Fikret Orman'ın yaptığı "Kararı alırken Mustafa Cengiz ile konuşmamamız hataydı" açıklamalarını da değerlendiren Altaylı, "Fikret Orman, Türk sporunda sıkıntı yaratacak pozisyon içerisinde. Bir insanın özü, sözü olabildiğince yakın olmalıdır. Arşivi çok karıştırmaya gerek yok geçen sene hatta bu sezonun başında Fikret Orman'ın hakemlerle ilgili söylemiş olduğu cümleleri alt alta yazdığınızda Mustafa Cengiz veya başka bir başkanın söyledikleri, leblebi, çekirdek çerez kalır. Hakemlere en ağır eleştirileri yönelten kişi, Kulüpler Birliği'nin başındaki kişi. Bu açıklamaya gelince Galatasaraylı yöneticilerle aylardır konuşmadım, konuşmuş olsaydım derdim ki 'Bütün kulüp başkanlarına faks çekin ve 'Siz bildirinin altına imzanızı atıyor musunuz atmıyor musunuz?' diyin' Fikret Orman diyor ki oy birliği ile. Oy birliği başkadır, oy çokluğu başkadır. Eğer orada 18 kulüp varsa ve 1 tanesi bile imzalamıyorsa, o Galatasaray da olabilir, oy birliği vardır diyemezsin. Burada kim var kardeşim? Kim var arkasında! Galatasaray olsam, bunu destekleyip desteklemediklerini medenice sorardım. Desteklemek de suç değil, itirazım olmaz. Ama kimin destekleyip desteklemediğini görürüm. Herkes kapı arkasında başka, önünde başka, herkes kıvırma içerisinde. Kim destekledi? Fikret Orman, iki yıldır ligi geren bir tavır içerisinde. Geçen sene Fenerbahçe ve Fenerbahçe Teknik Direktörü ve futbolcularıyla girdiği polemikleri unutmadık. Firket Orman gerginlikten beslenmeye çalışıyor. Bunun da kendi kulübü adına bazen seremesini bazen olumsuzluğunu görüyor. Bugün içerisinde bulunulan durum içerisinde asıl sorumlu ve asıl yanlışı yapan Galatasaray'dır, Galatasaray yönetimidir" yorumunda bulundu.

"ÜÇ BÜYÜKLERİN, KULÜPLER BİRLİĞİ'NDE İŞİ YOK"

Mustafa Cengiz'in Fikret Orman'a verdiği cevap üzerine konuşan Altaylı şunları söyledi:

"Üç büyük kulübün, Anadolu kulüplerinin kendi haklarını, büyüklere karşı korumak için kurdukları Kulüpler Birliği'nde ne işi var diye yıllardır sorar dururum. Bu, size karşı bir oluşum ancak bugün birliğe bir güç atfedilebilirse bu gücün büyük oranda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın burada olmasından alıyor. Federasyon zaten Kulüpler Birliği demek. Anadolu kulüpleri için şu anlamı var, üç büyüklerin tahakkümünü kırmak için. E sen niye oradasın? Anadolu kulübü olsam, sizin burada yeriniz yok' derim." 

"TAKIM ŞAMPİYON OLURKEN SENSİN DE GERİYE DÜŞTÜĞÜNDE BAŞKALARI SORUMLU OLUYORSA ORTADA BİR PROBLEM VARDI"

Fatih Terim'in Şampiyonlar Ligi'ndeki Porto maçı öncesinde yaptığı Gomis açıklamasını değerlendiren Altaylı, "Fatih Terim'in söylediğinin gizli bir tarafı yok. Diyor ki 'Ben aptal mıyım Gomis'i satayım? Ama yönetim bana dedi ki "Bu adamın başka hesapları var, bundan faydalanamayız, satalım yerine iki santrfor alalım" ama söylediklerini almadılar ben de açıkta kaldım' Söylediklerinin tam tercümesi bu. Bu takım liderken ve şampiyonluğa koşarken sensin de geriye düştüğünde başkaları sorumlu oluyorsa ortada bir problem var demektir. Operasyonu yönetim yapar, ligin en tepesinden 7 sıra geriye düşmüşsün, diyorsun ki 'Operasyon yapacağım' Bunun sorumlularından bir tanesi sensin. Sen ve ekibinsin" yorumunda bulundu.

"TERİM BEDEL ÖDESİN' DEMİYORUM AMA EN AZINDAN 'HATA YAPTIM' DESİN"

Terim'le ilgili konuşmaya devam eden Altaylı şunları söyledi:

"Galatasaray, Fenerbahçe maçında ne kaybetti? 2 puan. Maç sonrasında yaptıklarıyla ise şampiyonluğu kaybetmeyi çok olası haline getirdiler. Niye? 2 puan gitmiş, niye olay çıkarıyorsun? Bu Fenerbahçe maçında günyüzüne çıktı. Daha önce de çeşitli rakiplere karşı benzer terbiyesizlikler yapıldı Galatasaray kulübesinde. Fenerbahçe maçında cılkını çıkardılar. Bunun hesabı yok mu? Bir maç sonrasında sinirlerine hakim olamayarak bütün takımı darmadağın ettin. Senin yapmış olduğun hataya sahip çıkacak diye yönetim kurulu darmadağın oldu, başkanın 150-200 gün ceza aldı. Bunun bir faturası yok mu? 2 puan mı kaybetmek normaldir, 2 puan artı 7 futbolcu 5 maç 10 maç ceza alması, büyük bir moral yıkıntısı ve Avrupa'daki başarısızlık ve onun getirdiği moral bozukluğu mu? Bu kimin hatası? Tamam Gomis'te yönetim hata yaptı, seni de kandırdı. Fenerbahçe maçı sonrasındaki hata kimde? Elbette ki bir teknik direktör takımı motive etmek için gerilim yaratabilir de bu takımı rezil etmek, dağıtmakla alakası var. Emre Akbaba sakat, en iyi oyuncuların Donk, Ndiaye, Rodrigues'i oynatamadın. Bunun bedeli yok mu? Fatih Terim bedel ödesin demiyorum ama en azından de ki 'Hata yaptım' Her hata başkasının her sevap Fatih Terim'in. Bu da acayip bir durum. Türk medyası da Fatih Terim'e çok toz kondurmuyor, sevgili hocamızın medya üzerinde tahakkümü var."

Fatih Altaylı'dan bomba Fenerbahçe sözleri

"HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Fenerbahçe'nin Ersun Yanal'la anlaştığına yönelik haberleri değerlendiren Altaylı, "Türk futbolu için de Ersun Yanal için de Fenerbahçe için de" ifadelerini kullandı.

"TÜRK FUTBOLUNUN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMDAN DÖNÜLÜR TARAF YOK"

Türk kulüplerinin içerisindeki durumu yorumlayan Altaylı "Bu işin dönülür tarafı kalmadı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş başta olmak üzere bütün kulüplerimiz batak. Anadolu kulüpleri, belediye destekli kulüplerin tamamı borçlar içerisinde. Kulüplerin içerisinde çok büyük yolsuzluklar var. Karabükspor'un, Antepspor'un hali ortada. Şöyle söyleyeyim, bunlar Türk futbolunun iyi günleridir. Üç kulüp dahil olmak üzere hepsi batağa gidiyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve pek çoğu yarın öbür gün hak etseler dahi Avrupa'ya katılamayacaklar. Bırak onu TFF, FFP'yi gerçek anlamda uygulasa Türkiye Ligi'ndeki 18 kulübün 16'sı ligde oynamak için gereken lisansı alabilecek durumda değil. Herkes bunu bilsin, kimse hayal görmesin. Avrupa'da başarı falan hayal. Bu cehaletle, bilgisizlikle bu yolsuzluklarla içerisinden çıkılamaz. İyi yönetilen kulüpler 14-15 milyon dolarlık bütçelerle başarılı olabiliyorken Türk sporundaki dev isimleri olan 150 milyon dolarlık bütçelerle başarılı olamıyorlarsa arkasında üç kağıt, bilgisizlik vardır ama bir yandan yolsuzluk da muhakkak vardır.

Yorumlar