YAZARLAR

Fantezi futbol

Sevgili Sadi Hocam, ilk yarı bitmiş.. 1-0 geride ve üstelik 10 kişi kalmış bir takımın teknik direktörü, hangi amaçla Mehmet Ekici gibi top tekniği yüksek, frikikten gol atma ihtimali bulunan, ayağında top tutabilecek, olası kontra ataklarda

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Bir tarafta herhafta form düzeyi yükselen, futbolcu kalitesi yüksek, mali, idari ve teknik sorunları olmayan ev sahibi Fenerbahçe. Bir tarafta ise bunların hiç birine sahip olmayan Trabzonspor. Bu pencereden bakılınca sonucu kimse yadırgamaz sanırım. Ama dikkate değer birkaç trik nokta var vurgulanması gereken;

1.Perreira başlangıçta tersi bir profil çizmiş olsada, vatandaşı Mourinho gibi önceliği defans hattına verdi ve bukonuda şimdiye kadar ligimizin en başarılı takımı durumunda (yenilen gol sayısı:10)

2.Ofansif organizyonlar da eskiye göre dikkat çekici bir gelişme var, belki henüz istenilen skor seviyesine ulaşmış değil ama bir 90 dk için doyurucu sayıda pozisyona girebiliyor artık. Tek sorun sanki hala Van Persie-Fernandao ikilemi.

3.Topsuz oyunda  ligin en başarılı takımı görünse de Fenerbahçe, iki defansif orta saha kullanıyorken üstelik ofansif beklere sahip bir takımdan bahsediyoruz, Diego’yu 3.bölgeye daha yakın oynatıp, son vuruşlardaki performansını arttırmak lazım.

4.Alper Potuk   mücadele, teknik,  motivasyon vs gibi temel futbolcu özellikleri tek tek baz alındığında kesinlikle bu takımın  en iyi oyuncusu. İnanılmaz faydalı ve özverili. Gece üşümesin diye üstünü örtmek lazım!

5.İlk yarının bitmesine 4 hafta kala, Fenerbahçe derbileri bitirdi. 15.hafta oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle belkide ilk yarıyı lider bitirme şansı yakalayacak. Yapılması gereken sadece takımın temellerini sarsmayacak şekilde ufak rotasyonlar ve yüksek konsantrasyon.

Trabzonspor için maalesef iyi şeyler söylemek çok zor. Kongre geçmeden ve sağlıklı bir yönetime kavuşmadan, takım için radikal eylem ve söylemlerden uzak durmak lazım. Mevcut kadro mutlak suretle puan cetvelinde daha üst sıralarda olmalıydı ama bugünlere bir günde gelinmediği gibi, bir günde de bahar gelmez..

TEK BİR SORU; Sevgili Sadi Hocam, ilk yarı bitmiş.. 1-0 geride ve üstelik 10 kişi kalmış bir takımın teknik direktörü, hangi amaçla Mehmet Ekici gibi top tekniği yüksek, frikikten gol atma ihtimali bulunan, ayağında top tutabilecek, olası kontra ataklarda oyunu yönlendirecek bir oyuncuyu oyundan alır? Merak ediyorum doğrusu..

Yorumlar
TREND HABERLER