YAZARLAR

Ey Aykut Hoca!

Fenerbahçe taraftarı gücenirse, suçlarsa ve kızarsa Aykut hoca alınmayacak. Olgunluk gösterecek. Taraftara da kulak vermesini bilecek. Ben iyi hocayım, ben sistem hocasıyım diyerek asla kibir yapmayacak

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Güceniklik bize; gönül almak sana…

Suçlamak bize; katlanmak sana…

Yanılgı bize; hoş görmek sana…

Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye nasihatinden bir kesit aldım çünkü Fenerbahçe taraftarını en iyi anlatan kısım burasıydı sanırım. Fenerbahçe taraftarı artık sistem oturana kadar lafını duymak istemiyor. Peraira ve Advocaat geldiklerinde sistem oturtmaktan bahsettiler ama hayal kırıklığı ile geçen iki yılın ardından taraftarın sabrı kalmadı.  Aykut Kocaman’ın da 2 ay gibi bir süreden bahsetmesi ve yeni transferleri sahaya sürmemesi taraftarı endişelendiriyor. Rakiplerin kadroları çok güçlü hale geldi. Galatasaray lige çok hızlı başladı ve ilk 2 haftayı kayıpsız geçti. Fenerbahçe ise kaleci hatalarından Avrupa’yı tehlikeye attı ve ligde de ilk 2 hafta sonunda galibiyetle tanışamadı.

Taraftarın sahada görmek için sabırsızlandığı Giuliano ve Soldado’nun yedek başlamasına bende anlam veremedim. Sistemin oturmadığından bahseden Aykut hocanın yapması gereken yeni transferlerle tribünleri maça ortak etmekti ama yapmadı. Volkan ısrarı takıma zarar vermeye başladı. Sol bek için sürekli yapılan değişiklikler işe yaramadı. İsmail ve Hasan Ali bu takımda işi yapmaz. Orta sahada Josef ve Topal ikilisi adeta takımın el freni haline geldi. Alper, Giuliano, Ekici gibi oyuncuların yanına Topal ve Josef ikilisinden birisi olması halinde daha efektif oynayan bir Fenerbahçe izleyeceğimizi düşünüyorum. Takımın acil ihtiyacı olan stoper takıma en acil şekilde kazandırılmalıdır. Yedek kulübesi zenginliği adına Emre Mor gibi isimler de şart. Eljif Elmas’ın oynama izni alınır ve sol bek takviyesi yapılırsa takımın kulübe zenginliği de artmış olur. Bu arada taraftarın hala bir Ben Arfa beklentisi olduğunun da altını çizmek isterim. Umarım gerekli takviyeler yapılır ve oynaması gereken oyuncular oynar. Hocanın Rvp, Josef, Topal ve Volkan ısrarı takıma zarar vermektedir.

Fenerbahçe taraftarı gücenirse, suçlarsa ve kızarsa Aykut hoca alınmayacak. Olgunluk gösterecek. Taraftara da kulak vermesini bilecek. Ben iyi hocayım, ben sistem hocasıyım diyerek asla kibir yapmayacak. Bu taraftar onu çok seviyor. Ona inanıyor. Onun da taraftarı önemsediğini göstermesi gerekmektedir. Bu taraftar Avrupa’dan elenilmesi durumunda büyük hayal kırıklığı yaşar. Ligde birkaç maç daha kayıp yaşanırsa tribüne de gelmez. Ne sistem bekler, ne Aykut hocayı takar! Bu takım taraftarı bu sene dördüncü yıldızı ve Şampiyonlar ligini istiyor. Gerisi yalan!

Yorumlar
TREND HABERLER