YAZARLAR

Evdeki hesap çarşıya uymadı…

Evdeki hesap çarşıya uymadı…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

İki gündür yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ediyorum. Önce Fenerbahçe Kulübü adına Sayın Ali Koç’un açıklamları, ardından TFF yönetiminin açıklamaları ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün TFF açıklamasının hemen akabinde yapmış olduğu yazılı açıklamaları dinledim. Avukat Emin Özkurt’un açıklamalarını da dinledim.

Olayın kısaca özetlemek gerekirse;

Cornu Türkiye’ye geldiğinde TFF yönetimi ve savcı ile görüşüp gitti.

TFF ve savcı konu ile ilgili gizlilik kararı ve masumiyet karinesi adına bir bilgi vermediklerini açıkladı.

Fenerbahçe sürpriz bir kararla Şampiyonlar liginden men edildi.

TFF olayın UEFA tarafından istenildiğini bildirdi ve topu UEFA’ya attı.

Uefa ise CAS’a yaptığı açıklamada TFF isteseydi Fenerbahçe’yi atmayabilirdi, YANİ UEFA, TFF’yi resmen tehdit gibi gönderdiği mesajının aslında içinin boş bir tehdit olduğunu açıklamış oldu.

Müfettiş Cornu burada %1 bile şike yapılma ihtimalinin değerlendirilmesi gerektiğini TFF yetkilileri ile paylaşsa da CAS’a verdiği ifadede Fenerbahçe’nin şikeye karışmama ihtimali %1 bile olabilir mi sorusuna HAYIR yanını aldığını ve bu yanıtı aldığında Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Mehmet Ali Aydınların birlikte olduğunu beyan etmiş.

Cornu’nun söylediklerine göre TFF, Fenerbahçe şike yaptı demiş oluyor. TFF ise  biz Cornu’ya böyle bir şey demedik, onun beyanını kabul etmiyoruz diyor.

Uefa ve TFF birlikte CAS’a ortak hareket etmedik diye itiraz etse de Cornu’nun ifadelerinde bir değişiklik olmadığından davada Cornu’nun ifadeler aynen geçerli durumda oluyor.

Dolayısı ile birisi yalan söylüyor. TFF ben demedim diyor, Uefa olay TFF ile alakalı istedikleri kararı alabilirlerdi diyor, UEFA müfettişi Cornu ise Uefa avukatları ve TFF yetkililerinden aldığı bilgilere göre rapor ve savunma verdiğini iddia ediyor. Netice itibari ile dün Ahmet Hakan CNNTÜRK, Tarafsız Bölge programında her iki tarafı da dinledi. Bütün konuklar TFF yöneticisi İlhan Helvacı ve Fenerbahçe avukatı Emin ÖZKURT’u dikkatle dinledi. Ahmet Hakan twitterde “ FENERBAHÇE’YE HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR, NOKTA” diye yazdı.

Siz bütün bu açıklamaların ardından şike var veya yok bir kenara koyun. Henüz iddianame yazılmadan, masumiyet karinesi varken, hatta bırakın tuttuğunuz takımları bir tarafa ve tarafsız bir gözle karar verin. Fenerbahçe’ye haksızlık mı yapılıyor? Yoksa Fenerbahçe işi ve davayı uzatmak için mi bu tavrı takınıyor?

Not: TFF ve Uefa şu konuda iş birliği içinde. Eğer Uefa topu TFF’ye atabilirse, Fenerbahçe aklandığında sorumlu TFF olacak ve olay kapanmış olacak. Fenerbahçe’nin yapmış olduğu müracaat tahkim tarafından reddedildi ve Türkiye’de olay resmen kapanmış oldu. Tahkimden başka bir karar çıkmasını mı bekliyordunuz? 

 

Yorumlar
TREND HABERLER