BASKETBOL

Euroleague'de şaka gibi karşılaşma

Euroleague'deki final four mücadelesinde Olympiakos, Siena'yı farklı mağlup ederken ortaya çıkan rakamlar inanılmazdı

Euroleague'de şaka gibi karşılaşma

Euroleague’de sezonun en iyi sekiz takımını buluşturan play-off turunda Olympiakos, Montepaschi Siena’yı 89-41’lik skorla farklı mağlup ederken konuk takımın ilk yarıdaki istatistikleri bu seviyedeki basketbolda inanılamayacak düzeydeydi.

Yunan basketbolunun devi Olympiakos ve İtalya basketbolunun son yıllardaki en başarılı takımı Montepaschi Siena’nın play-off turunda eşleşmesinde basketbolseverler çok iyi bir basketbol ve çok mücadeleci bir oyun bekliyordu.

Ancak daha ilk maçın ilk periyotunda Siena, Euroleague tarihine geçecek istatistikerle imza attı. İlk çeyrekte 4, ikinci çeyrekte de 5 sayı üreten takım ilk yarıyı 9 sayıyla tamamladı. Buna karşılık Olympiakos’un ise 47 sayısı vardı.

İlk yarıdaki 32 atışta sadece 2 isabet bulabilen takım ikinci yarıya da 0/7 isabetle başlayınca maçın böyle devam edeileceği düşünülüyordu. Ancak ev sahibi takım vitesi biraz düşürdü ve Siena bu periyotta 13 sayı buldu ve son çeyreğe 61-22’lik skorla girildi.

Son çeyrekte de İtalyan temsilcisi ilk beş dakikada yalnızca üç sayı üretebildi. Ancak maç sonlarına doğru iki takım da savunmayı bırakınca Olympiakos da mücadeleden 89-41’lik galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi 15 sayıyla Olympiakos’tan Mavrokefalides oldu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER