TENİS

Eugenie Bouchard ilk kez finale yükseldi

13 numaralı seribaşı Eugenie Bouchard, 3 numaralı seribaşı Simona Halep'i yendi ve bir ilki başardı.

Eugenie Bouchard ilk kez finale yükseldi
Wimbledon'da, tek kadınların 13 numaralı seribaşı Eugenie Bouchard, 3 numaralı seribaşı Simona Halep'i 7-6 ve 6-2'lik setlerle yenerek, kariyerinin ilk "grand slam" finaline yükseldi. 
 
Tek kadınlardaki yarı final karşılaşmasında, sezonun ilk "grand slam"i Avustralya Açık'ta çeyrek final oynamasının ardından Fransa Açık'ta da (Roland Garros) kariyerinin ilk finaline çıkan 22 yaşındaki Simona Halep ile bu sezon hem Avustralya Açık, hem de Fransa Açık'ta yarı finalde mücadele eden 20 yaşındaki Eugenie Bouchard karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan Rumen tenisçi Halep, 3. oyunda servis kırma avantajını ele geçirdi ancak sonraki oyunda sol bileğinden sakatlandı. Bouchard, tedavi için mola alan rakibinin servisini kırarak, sete denge getirdi (2-2). Oyunun devamında ilk servislerinden yüksek oranda puan çıkaran Kanadalı raket, yaptığı basit hatalar yüzünden setin "tie break"e gitmesine engel olamadı. Bouchard, geriye düştüğü "tie break"i 7-5 kazanarak, maçta 1-0 öne geçti.

Bouchard, 2. sette sol bileği kendisini rahatsız eden Halep karşısında çok etkili bir oyun sergiledi. Kanadalı raketin başarılı ilk servis performansına, Halep'in 3 çift ve 13 basit hatası da eklenince Bouchard, 2 kez servis kırdığı seti 6-2, 1 saat 34 dakika süren karşılaşmayı da 2-0 alarak kariyerindeki ilk kez bir "grand slam"de final oynamaya hak kazandı.

Genç raket, finalde 2011 şampiyonu ve 6 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova ile karşılaşacak. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER