DİĞER HABERLER

Eşref Apak gelecekten umutlu

Milli Atlet Eşref Apak, Dünya Şampiyonası öncesi hedeflerini ve çalışmalarını açıkladı.

Eşref Apak gelecekten umutlu

İzmir'de düzenlenen Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası'nda çekiç atma dalında 2012 Londra Olimpiyatları A barajını geçmeyi başaran Milli Atlet Eşref Apak, Dünya Şampiyonası öncesi hedeflerini ve çalışmalarını açıkladı. 
 
 
Güney Kore'nin Daegu şehrinde 27 Ağustos-4 Eylül günlerinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren milli Atlet Eşref Apak, "Atletizmde elde ettiğimiz başarılı dereceler devam edecek" dedi.  

Apak, hafta sonu İzmir'de düzenlenen Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası'nda çekiç atmada 78.04 metrelik derecesiyle 2012 Londra Olimpiyatları için A barajını geçerek oyunlara katılmaya hak kazandı.

Eşi Sema Apak'ın da mücadele ettiği yarışlarda Olimpiyat 3.sü Milli sporcu Eşref Apak, 3.5 yaşındaki oğlu Ali Aydemir Apak'ı da yanından ayırmadı.

Eşref Apak, yaptığı açıklamada, İzmir'deki organizasyonda amacının olimpiyat barajını geçmek olmadığını, Dünya Atletizm Şampiyonası'na doğru antrenmanlarını sürdürdüğünü ve hafta sonu derecesini görmek için mücadele ettiğini söyledi.

Her şeye rağmen olimpiyat A barajını elde ettiği için mutlu olduğunu ifade eden Apak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güzel bir sonuç elde ettim. Bu dereceyi Dünya Şampiyonası'nda tekrar edersem, ilk 5'in içinde rahatlıkla yer alabilirim. Şampiyonaya yaklaşık 50 gün süremiz var. Daha ileriye gitmeyi hedefliyoruz. Form grafiğim yükselsin diye ağır antrenmanlar yapıyorum. Antrenmanlarımı hafifletince derecem 80 metreye doğru gidecek inşallah. Spor kulübüm ENKA, bakanlığımız, genel müdürlüğümüz ve federasyonumuzun da desteğiyle derecemi yükseltmeye çalışacağız."

"BAŞARILAR DEVAM EDECEK"

Apak, atletizmde Süreyya Ayhan'ın başarılarının ardından yakalanan başarıların Türk atletizmini hareketlendirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Genç atletlerimiz, 'ağabeylerimiz, ablalarımız yapıyorsa, biz de yapabiliriz' dediler. Şu an için alttan gelen çok başarılı gençler var. İnşallah onlar da derecelerini yükselterek, bizleri örnek alarak, devam edecekler. Biz bir ekol olduk ve ekol olmaya devam edeceğiz inşallah. Bizim kazandığımız madalyalardan sonra düşünceler çok değişti. 'Atletizmde biz de varmışız' denildi ve var olan destekler daha da arttı. Böyle olunca daha da ön plana çıktık. Atletizmde elde ettiğimiz başarılı dereceler devam edecek" dedi.

EŞİYLE BİRLİKTE

Eşi Sema Apak'ın da çok yoğun bir antrenman programı olduğunu ifade eden Eşref Apak, bu nedenle son dönemde antrenmanların dışında fazla bir şey yapamadıklarını söyledi. Apak, antrenman dışındaki zamanlarda İzmir'de kendileriyle birlikte olan 3.5 yaşlarındaki oğullarıyla ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

SEMA APAK

İzmir'deki Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden Eşref Apak'ın eşi Sema Apak ise, Dünya Üniversiteler Şampiyonası için çalışmalarını sürdürdüğünü, İzmir'in bu anlamda kendisi için bir deneme olduğunu belirterek, "Şu anki durumum gayet iyi. 400 metrede A barajını geçmek için çalışmalarımı sürdürüyorum, 3 hafta içinde geçeceğimi tahmin ediyorum" dedi.

Eşi Eşref Apak ile birlikte sporcu olmalarının kendileri için avantajlı olduğunu kaydeden Sema Apak, "İkimizin de sporcu olması nedeniyle birbirimizi rahatlıkla anlayabiliyoruz. Eşref daha profesyonel olduğu için bana çok destek oluyor" diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER