SÜPER LİG

Eski Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer konuştu

Eski Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer, Trabzonspor'da yaşanan iç çatışmalardan dert yandı.

Eski Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer konuştu
Eski Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer, "Trabzonspor'un rakibi üç büyük kulüp değil, üç büyük yanlıştır. Birincisi plansız transfer, ikincisi parçalanma ve üçüncüsü iç çatışmalardır. Bunları gidermediğiniz yerde bir takıma üstünlük sağlayacağım demek hayalcilikten öteye gidemez" dedi. 
 
Sümer, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basınla sohbet toplantısında, bordo-mavili kulüple ilgili bir süredir çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunduğunu belirterek, "Trabzonspor herkesin özlediği ve beklediği bir hamle yapacaksa iki şeyden başlaması gerekiyor. Bunlar doğru bilgi ve bütünlük. Her şeyden önce bir bütünlük olması gerekiyor. Trabzonspor'da bir kısım farklılık ve aykırılıklar olacak ama özellikle bütünlüğe ihtiyacı var" diye konuştu.

Antrenörlük hayatının ardından kulüp başkanlığı yapmasını mantık hatası olarak değerlendiren Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü benim antrenörlük dışında başka bir işim yok. Antrenörlük başkanlıktan sonra yapılama göre bunu mantık hatası olarak değerlendiriyorum. İkinci mantık hatam ise Trabzonspor'dan istifa ederek verdiğim zarardır. Düşündüğüm bir takım rahatsızlıkları içeride kalarak tedavi edebilirdim. Böyle yansımasını hiç hesap etmedim. Ne yazık ki kulüplerimiz kurumsal yapı kazanmış değil. Yöneticilerimiz genelde amatör. Bu kadar zor bir sektörü bilgi sahibi olmadan yönetmeye kalkmak yanlış. Bu sektör planlı bir yönetime ihtiyaç duyar. Kulüplerin en büyük rahatsızlığı bana göre bilgisizliktir."

"Akçay'ın istifası çare yada çözüm değil"
Sümer, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın kulüple sözleşmesini karşılıklı feshetmesiyle ilgili bir soruya da "Akçay'ın istifası Trabzonspor için çare yada çözüm değil. Çünkü o yanlış mekanizmanın bir parçası. Esas olan o doğrultudaki işleyişin nasıl olması gerektiğ ve ihtiyaca el atmak. Bunu sağlamadığımız sürece kişiler gelir gider ama rahatsızlık değişmez. Trabzonspor yarışırken gelişmek zorundadır. Bir kısım doğruları bir araya getirsen de o doğruları iyi yönetmeyi bildiğin takdirde Trabzonspor her zaman yarışır konuma ulaşır" yanıtını verdi.

Trabzonspor'un içerisinde yaşadığı sorunların ligde mücadele ettiği takımların üzerinde olduğunu savunan Sümer, "Trabzonspor'un rakibi üç büyük kulüp değil, üç büyük yanlıştır. Birincisi plansız transfer, ikincisi parçalanma ve üçüncüsü iç çatışmalardır. Bunları gidermediğiniz yerde bir takıma üstünlük sağlayacağım demek hayalcilikten öteye gidemez" ifadelerini kullandı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER