DİĞER HABERLER

Ertuğrul Sağlam'dan çok sert FETÖ açıklaması

Bursaspor eski Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, isminin FETÖ ile bir arada kullanılmasına göz yummayacağını belirtti..

Ertuğrul Sağlam'dan çok sert FETÖ açıklaması

Ertuğrul Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, bir televizyon programındaki yorumcunun kendisini FETÖ ile ilişkilendirmesine sert çıktı.

Sağlam, aynı yorumcunun, Bursaspor'un 2009 yılındaki şampiyonluğuyla ilgili açıklamalar yapmasını da hayret ve şaşkınlıkla izlediğini söyledi.

Deneyimli çalıştırıcı, "Son derece sıkıntılı bir süreçten geçen ülkemizde, futbol gündemini bir kaç gündür meşgul eden iddialar sonrası bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Kendisi ile hiç tanışmamış, elini dahi sıkmamış olduğum bir yorumcunun beni Fetö ile ilişkilendirmesini ve sonrasında Bursaspor ile 2009 yılında yaşadığımız muhteşem şampiyonluğa dil uzatılacak ifadeler kullanmasını hayret ve şaşkınlık ile izledim. Bu şahıs formasını giymekten ve teknik direktörlüğünü yapmaktan onur duyduğum, kendi isteğimle ayrıldığım Samsunspor'dan kovulduğum gibi gerçek olmayan açıklamalarının yanı sıra Bursaspor ile elde ettiğimiz tertemiz şampiyonluğa gölge düşürmeye yönelik sözler sarf etti" dedi.

"Çocuklarımı devlet okuluna gönderdim"

Ertuğrul Sağlam Erdoğan'a suikastin tanığı oldu

Elde ettiği her başarının ardından dini bir oluşuma ya da siyasete yakınlığının yakıştırıldığını hatırlatan Ertuğrul Sağlam, "Yaşam anlayışım nedeniyle futbol dünyasına adım attığım ilk günden bu yana dini görüşü benimseyen yapılanmalarla ismimin beraber anılması sanıldığının aksine, bir dezavantaj teşkil etmiştir. Öyle ki; ismim her başarının ardından ya dini bir oluşuma ya da siyasete yakıştırılmış sportif başarılar gölgede bırakılmıştır. Yıllar önce söz konusu yapılanmaların eğitim amacıyla bizden talep ettikleri yardımı iyi niyetimizle geri çevirmediğimizi, muhafazakar yapım gereği elimden geldiğince eğitim alanında ihtiyacı olan oluşum, vakıf, dernek ve şahıslara destek olmaya çalıştığımı daha önce de söylemiştim. Yeri gelmişken iki çocuğumun da eğitim hayatları boyunca devlet okulları dışında hiç bir farklı eğitim kurumuna gitmediklerini de belirtmek isterim. Bunlarla beraber 30 yıllık tertemiz futbol kariyerimde A milli formayı onlarca kez gururla taşımış, pek çok kez kupa kaldırmış, 11 yıllık teknik direktörlük hayatımda 9 kez ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etme hakkı elde etmiş biri olarak adımın Fetö ile bir arada kullanılmasına göz yummam mümkün değildir" diye konuştu.

"Hep devletimin yanında oldum"

Bursaspor'un 2009-2010 sezonunda başarısından da söz eden Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:

Gülen'in Galatasaraylı futbolcularla görüntüleri ortaya çıktı

"Bursaspor'un 75 puan toplayıp, fair-play liginde de birinci olarak kazandığı Türk futbol tarihinin en değerli şampiyonluğuna kimsenin dil uzatmasına izin vermem. Hiç kimse sahada mücadele eden futbolcu arkadaşlarımın alın terine, tribünlerde bizi yalnız bırakmayarak destek veren binlerce Bursaspor taraftarına, Bursa şehrine ve büyük başkan rahmetli İbrahim Yazıcı'nın üstün gayretine laf söyleyemez. 34. haftaya yani son 90 dakikaya rakibimizin 1 puan gerisinde girdiğimizi ve onlarca net gol pozisyonunu değerlendiremedikleri maçı kazanmaları halinde şampiyon olacakları gerçeğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Hiçbir dayanağı ve mantıklı açıklaması olmayan yaklaşımlar Türk futboluna zarardan başka şey getirmez. Devletimizin yanında olmaya ve milli birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, niyetini anlamakta zorlandığım iftiraların, dedikoduların son bulmasını, milletçe bu sıkıntılı dönemi bir an önce atlamamızı dileyerek, bu süreci fırsat bilen medyada reklamını yapmaya çalışanlara karşı tüm hukuki haklarımı kullanacağımı spor kamuoyuna saygılarımla sunarım."

Yorumlar
TREND HABERLER