FENERBAHÇE

Ersun Yanal'dan transfer açıklaması!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal transfer açıklamasında bulundu.

Ersun Yanal'dan transfer açıklaması!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, yayıncı kuruluşa konuştu. Transfer sorusuna Yanal, "Transfer görüşmeleri ben geldiğimden beri yoğun devam ediyor. Sonuç alındıktan sonraki gün bile değişebiliyor." ifadelerini kullandı.

"Her geçen dakikada oyun güveni aşağıda..."
"Bu tür maçlarda, ilk yarının son 10 dakikasında arka arkaya gelen pozisyonlar, 7-8 dakikada 4 net pozisyon ve son dakikasında bir net pozisyon. 2. yarıda da 10 kişi kalmamız. Her geçen dakikada oyun güveni aşağıda, kırılmaya neden oluyor."

Fenerbahçe Ümraniyespor maçının golleri ve geniş özeti



"Transfer yapmak inanılmaz zor"

"Ara dönemde transfer yapmak inanılmaz zor. Her takım kendi oyuncusunu tutmak ve yüksek bedellerle satmak gayreti içinde oluyor. Transfer görüşmeleri ben geldiğimden beri yoğun devam ediyor. Sonuç alındıktan sonraki gün bile değişebiliyor."

"Oyuncuların tamamı, bu skorla eve gidecek bir takım değil"
"Şu anda elimizde bulunan oyuncuların tamamı, bu skorla eve gidecek bir takım değil. Her ne olursa olsun ayağa kalkacak bir takım var burada. Biz turu geçeceği ve lig, Avrupa kupalarında daha iyi oynayacağız. Fenerbahçe'nin buradan çıkacağı kesin.

"Bu oyunculara ihtiyacımız var"
Maç içinde Slimani'ye olan tepkiyle ilgili olarak Yanal, "Bu oyunculara ihtiyacımız var. İhtiyacımız olan oyuncuların sahada daha dirayetli olması yönünde hareket edersek, daha hızlı yol almış oluruz. Bizim de hızlı yol almaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Bugün 10 tane transfer yapamazsınız. Elimizdeki oyuncuların değerini ve yüksek verimliliğini arttırmak zorundayız."

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yanal, turu geçeceklerine inandığını ifade etti.

Beklemedikleri bir sonuç yaşadıklarını ve bu sonuçları alacak bir takım olmadıklarını dile getiren Yanal, "Fenerbahçe, kendi gücünü rakibe kabul ettirecek davranışı göstermeli. Futbolcularımızın hepsi bu konuda deneyimlere sahip ve daha iyisini yapabilecek oyuncular. İlk yarının özellikle son bölümünde oynadığımız oyunu daha uzun süreye yaymak, bizim amacımız ve hedefimiz. Bunu uzun süre oynamalıyız. Bunun dışında kalan mücadele ve tavır, Fenerbahçe'nin tavrı olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Olumsuz tabloyu toparlama adına önlerinde çok kısa bir süre olduğunu vurgulayan Yanal, eleştirilerin hedefinde olan İslam Slimani ile ilgili ise şunları söyledi: "Slimani ile attığı gollerle ilgili paylaşımda bulunduk. Oturduk, nasıl gol attığıyla ilgili güzel bir 45 dakika geçirdik ve bunu tekrar etmeyi düşünüyoruz. Bazen ne yaparsanız yapın olmuyor. Bu oyuncunun önceki yıllardaki gol yeteneğini herkes biliyor. Bugün itibarıyla 90 golünü izledik. Ben girdiği pozisyondaki vuruşunun dışındaki oyunda isteği, arzusu ve coşkusunu bazı maçlara göre yüksek olduğunu düşünüyorum ama bu yetmez, gol lazım. Sonuçta bizim oyuncumuz. Onu ayağa kaldıracak her şeyi yapmamız lazım ve yapıyoruz. Turu geçeceğiz, şimdiden söyleyeyim, geçmeliyiz."

"Fenerbahçe, her maçı kazanmak için sahaya çıkar"

Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin her maçı kazanmak için sahaya çıktığını kaydetti.

Bir basın mensubunun, "Eskiden Fenerbahçe için 17'de 17 yapacak iddiaları konuşulurdu. Transfer olmasa bile gerçekçi hedefiniz nedir?" sorusuna Yanal, "Fenerbahçe, kazanma tavrı gösterir ve bu tavrı gösterecek oyuncularla oynar. Bu tavrı gösterecek oyuncularla oynayacağız. Bu aylarda transfer yapmak çok zor. Bu dönem çok zor bir dönem. Çok dikkatli davranmak zorundayız. Fenerbahçe en iyisini yapacaktır." şeklinde cevap verdi.

Yanal, karşılaşmada kırmızı kart gören Eljif Elmas'ın genç bir oyuncu olduğunu ve yaşı sebebiyle çok kolay yıpranabileceğini de aktararak, "Eljif, kıymetli ve değerli bir oyuncu. Takım sonuçlara gitmeye başladığında Eljif farklı bir değer olarak karşımıza çıkacaktır. Eljif bizim için bir değer." diyerek sözlerini tamamladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER