ROPÖRTAJ

Ersun Yanal'dan rakiplerine gözdağı

F.Bahçe'nin hocası Ersun Yanal, yeni sezon öncesi önemli değerlendirmeler yaptı

Ersun Yanal'dan rakiplerine gözdağı

F.Bahçe'nin hocası Ersun Yanal, yeni sezon öncesi önemli değerlendirmeler yaparken şampiyonluk yarışındaki rakiplerine göndermelerde bulundu: F.Bahçe üst düzey profesyonellerden kurulu benzersiz bir takım. Şu an ligde bizim gibisi yok. Bence rakiplerimiz boşuna heveslenmesin. F.Bahçe bu sene de şampiyonluğu kimseye bırakmaz

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sheffield United maçı öncesinde Fotomaç si'ne konuştu.. Ersun Yanal, takımın son durumuyla ilgili önemli bilgiler verirken, yeni sezona dair değerlendirmelerde de bulundu. Yeni sezona rakiplerinden daha avantajlı şekilde gireceklerini ima eden Yanal, üstü kapalı olarak "Kimse fazla heveslenmesin. Bu sene de şampiyon Fenerbahçe olacak" mesajı verdi. İşte Yanal'dan satır başları:

TOMBUL OYUNCUM YOK
Geçen sezonun son karşılaşması sonrası oyuncularla bir anlaşma yaptık. Biz tatili uzun tutacaktık, onlar da kampa hazır gelecekleri sözünü verdiler. Herkes sözünü tuttu. Hem takım hem futbolcular hem de biz kazandık. TAKIMIMIZ tamamen üst düzey profesyonellerden kurulu. Ben dahil herkes kilo verip sezona başlıyor. Bu durum işimizi kolaylaştırdı. GEÇMİŞ yıllarda kampa yağ oranı yüksek gelen oyuncular bile dahi fit durumdaydı. Takım doktorumuza bakın; o da forma girdi. Teknik kadromuzda da kilo fazlası olan hiç kimse yok! (Gülüyor)

10'UNCU HAFTADA LİG ŞEKİLLENİR
Beşiktaş'ın Feyenoord deplasmanındaki futbolunu çok beğendim. İyi takım olduklarını gösterdiler. Diğer rakiplerimiz için ise şimdiden konuşmak erken. İLK 10 haftanın ardından lig bize ilerisi için bir fikir verebilir. Çünkü o haftaya kadar tüm şampiyonluk adayı takımlar birbiriyle oynamış olacak. Sadece Galatasaray-Beşiktaş maçı 15. haftada. O maçın son haftalara kalması, bence iki takım adına da dezavantaj. ŞAMPİYONLUK yarışı sona doğru kızışınca, ezeli rakiplerle oynamak hep zordur. Bizim ilk yarıda derbileri dışarıda oynayıp oynamamız çok önemli değil. İlla derbiler değil, başka maçlarda da zorlanabiliriz. Sizin oynadığınız haftada rakibinizin durumu da önemli. Böyle bakmak lazım.

YERLİ GOLCÜ VAR MI Kİ?
Herkes yerli bir santrfor alabileceğimizi söylüyor. Ama bizim takip ettiğimiz kimse yok. Zaten şu anda alabileceğimiz bu tip bir yerli oyuncu da yok ki, kimi alalım? Kontenjan dolayısıyla sorunu takım içinde çözeceğiz. Egemen Korkmaz'ın boşluğunu da bu şekilde kapatacağız. TÜRK futbolunda bir karar verilmeli. Genç oyuncular çıkartarak yetiştiren bir lig mi olacağız, yoksa takımlarımız Avrupa kupalarında adil şartlarda mı mücadele edecek? Bunun kararını hep beraber vermeliyiz. Şu anda bu konuda belirsizlik var."

7'DEN SONRA YEMEYI KESTİM
Oyuncuların yeni sezon öncesi bakış açılarını gösterme adına Emre Belözoğlu örneğini veren tecrübeli teknik adam, "Takım kaptanı, işinin sorumluluğunun bilincinde olduğunu herkese gösterdi. İtalya'da bir merkeze giderek detoks yaptırdı. Bu sadece bize daha iyi bir Emre vermedi, diğer oyunculara da örnek olacak bir davranıştı. Aynı şekilde Volkan Demirel... İşin bilincinde. Yüzde 12'lerde olan yağ oranı yüzde 8'in altına düştü" şeklinde konuştu. Ersun Yanal, kendi verdiği kiloların sırrını sorduğumuzda ise şu yanıtı verdi: "Düzenli beslenmeye artık çok özen gösteriyorum. Akşam saat 7'den sonra yemeyi kestim. Buna meyve de dahil. 20 yaşında 70 kilo civarındaydım. Şimdi hedefim o kiloya inmek. Buradan herkese de 20 yaşındaki kilosuna dönmesini tavsiye ediyorum."

DIEGO'YU HER YERDE OYNAT
Yeni transferleri Diego Ribas'ı da anlatan Ersun Yanal, sambacının kalitesini şu sözlerle özetledi: "Çok yönlü bir oyuncu. Forvet arkasında, sağ önde ve sağ içte de kullanabiliriz. İlerleyen günlerde hem performans hem de verim olarak daha da üst düzeye çıkacak." Şampiyon teknik direktör, formayı adaletli dağıttığını, kimsenin hakkını yemediğini sözlerine eklerken, "Her zaman performansa ve rakamlara göre formayı dağıttım. İsimlere bakmam; iyi çalışan her zaman karşılığını aldı. Bundan sonra da böyle olacak. Sepahan maçında 3 genç oyuncuya şans verdik. Muhammed'i, Savaş'ı Semih'i beğendim" açıklamasını yaptı.

PRANDELLI'NİN İŞİ KOLAY DEĞİL
Ersun Yanal, Galatasaray'ın yeni hocası Prandelli'nin Türkiye'ye alışma dönemi yaşadığını belirtirken, "Yeni bir ülkeye ve takıma adapte olmak hiç de kolay değil. Ben Fenerbahçe'nin başına geçtiğimde bana bile neler söylendi. Türkiye ligini çok iyi bilmeme rağmen, yeni bir camiaya girdiğim için zorluklar yaşadım. Şampiyonluktan sonra çok rahatladım. Hedefi olan takımlara gittiğinizde, kendi ülkeniz olsa bile baskı vardır" ifadelerini kullandı.

fenerbahçe 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER