GALATASARAY

Ersun Yanal derbinin sürpriz adamını açıkladı!

Teknik direktör Ersun Yanal, Lig TV'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak dev derbi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal derbinin sürpriz adamını açıkladı!

Fenerbahçe'nin eski Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi analiz yaptı. 

İşte Ersun Yanal'ın yorumları:

"Fenerbahçe'nin en etkili olduğu yer, Volkan Şen, Nani, Diego ya da Alper, yani buradaki iki oyuncusu. Kanatlardaki iki oyuncunun performansına bağlı Gökhan ile Hasan Ali ya da Şener ya da Caner'in performansı, yani kanatlardaki 4 oyuncu belirleyecek maçı. Diego'yu ayrı geçiyorum, çünkü Diego'yu da iki yönlü oyuncu olarak oynatıyor. Ama Diego her an bir sürpriz yapabilir. Şut alabilir, ara pası verebilir, kilit pas verebilir. Ya da dönen bir ortanın ribauntunda şut atabilir. Onu farklı değerlendiriyorum. O bana göre sürprizdir.

Galatasaray Fenerbahçe derbisinde tarih tekerrür eder mi?


 
Mehmet Topal ya da Josef'in yapacağı bir duran top sonrası eylemi ya da dripling ile çıkarken kaptırılan bir top  ile yapacak eylem sürpriz bir eylemdir. Ama belirleyen oyunu, Volkan ve Nani'nin performansı ve Fenerbahçe'nin top rakibe geçtikten sonraki baskıları. Fenerbahçe top ayağındayken kaybedip, Galatasaray'ın çıkışında Galatasaray'dan kapacağı toplarla etkili olma ihtimalleri yüksek. Ama Galatasaray'ın Konya'nın olduğu gibi, sert savunma olan bir takım olabilirse, Fenerbahçe'ye karşı mücadele edebilirler.

'Sneijder'in golü, asisti sürpriz olmaz

Donk oynayacak deniyor, Selçuk, Sneijder, Yasin, Podolski oynayacak. Özellikle burada başlayan, top rakipteyken yapacakları baskı ile oynatmayarak, bozabilirlerse o zaman hücumdaki etkinlikleri kabul ettirebilirler. Galatasaray top kendisindeyken oynamayı beceriyor. Top rakibe geçtiğinde eğer Fenerbahçe'yi rahat oynatırlarsa, bu müsabakaya ortak olma şansları yok. Derbi maçın sürpriz olmayacak oyuncuları var, bunlardan biri Sneijder. Onun bu maçta yapacağı hiçbir şey sürpriz değil. Golü, asisti, yapacağı çıkışı sürpriz değil.
 
Galatasaray takımında Yasin, sonuca yakın bir oyuncu. Fenerbahçe'de Hasan Ali'nin ya da Gökhan'ın yapacağı bir eylem sürpriz değil. Nani ya da Volkan ya da Fernandao'nun yapacağı eylem sürpriz değil. Fenerbahçe'de Souza, Topal ya da savunmadan bir oyuncunun yapacağı eylem sürpriz. Bunlara açık bir oyun. Galatasaray'ın fiziksel üstünlüğünü oldukça ben de merak ediyorum. Onların bu motivasyonu oradaki performanslarına nasıl etki edecek, göreceğiz. Galatasaray'ın normal bir mücadele değil, biraz daha yüksek bir mücadele yapacağını, yapamazsa işlerinin çok zor olduğunu düşünüyorum."

Yorumlar
TREND HABERLER