YAZARLAR

Ersun hoca İslam’a karşı mı?

Ersun hoca İslam’a karşı mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ersun Yanal yıllar önce milli takımın başına getirildiğinde Hakan Şükür’ü kadroya almadı diye çok tartışılmıştı. Türkiye’de bana göre en iyi forvet Hakan Şükür’dü. Galatasaray ve milli takım adına birçok başarıların altında onun imzası var. Torino, İnter, Parma ve Blackburn Rovers takımlarında ülkemizi başarı ile temsil etti. Futbolculuğu döneminde de sürekli namaz kıldı, oruç tuttu muhabbetleri yapıldı. Bütün futbolcular Cuma namazını kılmaya gitti ama hep onun ismi ön planda tutuldu. Ersun Yanal’ın da onu dindar olduğu için kadroya almadığı yazıldı, çizildi.

Emre Belözoğlu’da aynı Hakan Şükür gibi dini konularda hassas olan ve medya tarafından ön plana çıkartılan oyuncuların başında geliyor. Sezona iyi başlayamayan ve mutlu göremediğimiz Emre’nin de kadrodan sakat diye kesilmesi akıllarda soru işareti bıraktı. Takımda dini konularda en hassas olan diğer bir isim Sow ile olan sıkıntılarında gün yüzüne çıkması ile birlikte akıllara Hakan Şükür’ü yedi sıra Emre ve Sow’da mı diye gelmiyor değil.

Sow, tüm kulüp taraftarları tarafından sevilen, orucunu tutan ve sahaya çıktığında da golünü atan ve hemen ardından Allah’a şükreden bir oyuncudur. Onun dini konuları her şeyin üstünde görmesi de nüfusunun %99’u Müslüman olduğu söylenen ülkemizde birçok taraftar tarafından takdirle karşılandı. Kendisinin takımın vazgeçilmesi olduğunu düşünüyorum. Ersun Yanal ise onu kadro dışı tutarak bir nevi onu cezalandırmış oldu. Sow bile hocanın kendisi ile konuşmadığını söylemesine rağmen Ersun hocanın kendisi ile konuştum demesi hiç inandırıcı gelmedi. Futbolcularda insan ve onlarda konuşmalı. Onları sosyal medya kullanırken kısıtlamak hoş bir davranış değil. İkili arasında oruç anlaşması yapıldı diye haberler bile çıkmıştı. Ülkemizde yabancı oyuncular yılbaşı tatili yapacak diye ayarlama yapan Federasyonun kandil ve bayramlara maç koyması bile dinimize verilen değerin göstergesidir.

Ersun Yanal eğer iddia edildiği gibi dindar olan oyunculara karşı tavır sergiliyorsa başarılı olurum diye beklemesin. Her şey teknik ve taktikten ibaret değildir. Sen başka dine mensup oyunculara gösterdiğin hassasiyetin iki katını Müslüman yabancı oyunculara göstermelisin. Eğer bir oyuncunun Müslüman bir ülkede namazı ve orucu tartışıyorsa tartışanların adamlığını da tartışmak gerekmez mi? Ersun hoca Hakan Şükür, Emre ve Sow konusunda açıklama yapmalıdır. Kendisi hakkında insanlarda oluşan imajı değiştirmelidir. Aksi takdirde bu konuda asla insanlar tatmin olmayacaktır.

Yorumlar
TREND HABERLER