BASKETBOL

Ergin Ataman'dan Euroleague itirafı

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman,Euroleague’de favorisinin CSKA Moskova ve Fenerbahçe Doğuş olduğunu söyledi. Ataman, futbolda ise Galatasaray’ın şampiyonluğa daha yakın olduğunu ifade etti.

Ergin Ataman'dan Euroleague itirafı

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, lacivert-beyazlılara bazı problemleri değiştirebileceğine inanarak geldiğini ama bu sene bunu başaramadığını söyledi.

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen ve kendisinin konuşmacı olarak katıldığı Sporun Zirvesi adlı panelin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunana Ataman, kadroyu bir türlü rayına oturtamadıklarını ifade etti. 

Türkiye'de THY Avrupa Ligi'nden farklı bir görüntü çizdiklerini vurgulayan Ataman, "Açıkçası sezon ortasında geldiğim zaman bazı şeyleri değiştirebileceğimi düşünmüştüm ama ben de başarılı olamadım. Türkiye'de daha iyi durumdayız. Türkiye kupası sonuçta bizim için önemliydi. Baktığınız zaman Türkiye'de 2 tane kupa var. Bunlardan birini kazandık ama tabi Anadolu Efes'in esas hedefi her zaman için Avrupa, THY Avrupa Ligi olmuştur." diye konuştu. 


Önümüzdeki sezon başında çok yoğun bir mesai harcayacaklarının altını çizen Ataman, şöyle devam etti: 

"THY Avrupa Ligi'ndeki şampiyonluk adaylarıyla rekabet edebilecek bir kadro oluşumuna gideceğiz. Bu konuda kulüp yönetimi de çok istekli ama bunları da abartmadan yapacağız. Sonuçta Türkiye'nin ekonomik şartları belli. Bunları göz önünde bulundurarak iyi bir kadroyu, normal bir bütçeyle kurmaya çalışacağız. Sonrasını da bizim becerimiz ortaya çıkaracak. Önümüzdeki sene bu takımda ciddi anlamda değişiklikler olacak. Birkaç oyuncuyla yollarımızı ayıracağız ama ciddi anlamda THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final ve şampiyonluk hedefleyen bir kadro oluşturmamız gerekiyor." 

"Devşirme oyuncuya sıcak bakıyorum" : Ergin Ataman, bir gazetecinin Darüşşafaka forması giyen Scottie Wilbekin'in Türk olması ve devşirme oyuncularla ilgili sorusu üzerine şunları aktardı: 

"Devşirme oyuncuya sıcak bakıyorum, böyle bir hak tanınıyorsa ve Avrupa'da mücadele ettiğiniz diğer ülkeler de bunu yapabiliyorlarsa, o zaman siz de bunu yapmalısınız. Ancak bunu yaparken sadece bu bağlı kalmamalı, kendi altyapınızdan da oraya çıkacak oyuncular yetiştirmelisiniz. Ali Muhammed Türk Milli Takımı'na ciddi hizmetler verdi, yaşı da ilerlerdi. Wilbekin Türk oluyor. Önemli olan Türk oyuncuların sayısını genişletmek. Onların hiç olmazsa Türkiye liginde gerçek dakikalar almalarını sağlayabilmek." 

Galatasaray'da Cemal Özgörkey'den başkanlık sinyali

Yorumlar
TREND HABERLER