BASKETBOL

Ergin Ataman 12 Dev Adam'ı oluşturuyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri için kadrosunu büyük ölçüde belirledi.

Ergin Ataman 12 Dev Adam'ı oluşturuyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek kadroyu büyük oranda belirlediğini söyledi..

Ataman, İtalya'da düzenlenen turnuvada ev sahibi ülkenin yanı sıra Çin ve Çek Cumhuriyeti ile oynadıkları hazırlık maçlarında sistemlerini ve oyuncuları deneme şansına sahip olduklarını belirtti.

Tecrübeli çalıştırıcı, geçen sezon oluşturulan sistemi geliştirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Takımın oynayacağı basketbol, bu hafta Yunanistan maçlarında daha da netlik kazanacak. Şu anda tam olarak hazır olduğumuz söylenemez. Tam kadro hiç antrenman yapamadık. Kafamdaki beş aşağı yukarı belli, 10 kişi de belli ama geri kalan iki oyuncu için 4-5 adayımız var." diye konuştu.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisinde mücadele eden oyuncuların kampa geç katıldığını anlatan Ataman, Yunanistan ile deplasmanda yapacakları maçtan önce kadroyu 14 kişiye indireceklerini belirterek, "Yarın İstanbul'da Filipinler ile bir hazırlık maçımız var. Son bir prova yapacağız. 22 Haziran Çarşamba günü de Yunanistan'a gideceğiz. Yunanistan'a giderken kadroyu 20 kişiden 14 kişiye indireceğiz. Yunanistan ile İstanbul'da ve Atina'da oynayacağımız iki maçta da tam bir olimpiyat elemesinin provasını yapmayı planlıyoruz. O maçlara kesin galibiyet parolasıyla çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman'ın 4 numara sıkıntısı

Milli takım kadrosundaki oyuncuların farklı özelliklere sahip olduğunu anlatan deneyimli başantrenör, "Olimpiyat elemelerinde bize faydalı olacağına inandığımız iki oyuncuyu da kadroya dahil edeceğiz. Filipinler'e 14 kişi gideceğiz ve turnuva başlamadan kadroyu 12'ye indireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ergin Ataman, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı da tebrik ederek, "Kadınlarımızın olimpiyat mücadelesi verecek olması Türkiye için çok güzel bir şey. Kendilerini kutluyorum, olimpiyatlarda da başarılar diliyorum." şeklinde görüş bildirdi.

Yorumlar
TREND HABERLER